Akutlån - jämför långivare hos oss

Akutlån är ibland nödvändigt när det inte finns någon annan utväg. Jämför långivare hos oss på Lånlågränta.se för att inte dra på dig onödigt höga kostnader.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Snabba lån vid akuta behovIbland kan man vara i behov av ett akutlån om något verkligen krisar. Självklart är det viktigt att inte förhasta sig även om man snabbt måste låna pengar.Det är viktigt att fundera igenom om det man lånar till verkligen är så akut och om det inte finns någon annan utväg än att ta ett lån. Det finns också bättre och sämre lån att ta om man behöver låna snabbt.Undvik oseriösa aktörer och försök att hitta andra alternativ än sms-lån.Var också noga med att läsa igenom villkoren och se över vad den effektiva räntan blir för lånet du vill ta. Det kan även vara en idé att prata med någon du känner som kanske är insatt inom ekonomibranschen.

Fundera över belopp och återbetalningstid

Även om du har förutsättningarna att låna ett större belopp så är det en bra idé att fundera på hur mycket du egentligen behöver låna.Det är trots allt ett lån med räntekostnader som det handlar om, så det gäller att inte ta några förhastade beslut.En bra idé är att göra en lista där du staplar upp syftet med lånet och gör en realistisk kalkyl över hur mycket tid du behöver för att betala av det. Ett lån med höga extra avgifter vill du förstås betala av så fort som möjligt.Några frågor som du kan ställa dig innan du tar ett akutlån är:
 • Är syftet till lånet verkligen nödvändigt? (Konsumtion av prylar, kläder eller annat som bara är för nöjes skull är oftast inte någon nödvändighet och ingen bra idé att ta ett akutlån för)
 • Vad är det lägsta beloppet som jag behöver låna?
 • Hur snabbt kan jag betala tillbaka lånet?
 • Har jag andra lån som jag behöver betala av innan jag tar ännu ett lån?

Se upp för andra avgifter

Ett akutlån handlar ofta om ett mindre belopp, kanske mellan 5000 till 20 000 kronor. Eftersom det är relativt låga belopp så finns det inte mycket pengar att tjäna för långivarna, även om de tar ut en hög ränta, eftersom lånen oftast betalas tillbaka snabbt.Därför brukar de också lägga på uppläggningsavgifter och andra avgifter på lånet, vilket ställer krav på dig som låntagare att verkligen undersöka villkoren innan du tar lånet.Det är alltså viktigt att inte bara stirra sig blind på räntan. Även om den kan se ut att vara låg så är det den effektiva räntan som är intressant, alltså vad det kommer kosta för dig att ta ett lån när alla kringkostnader är medräknade.Även om det inte är några större belopp så kan ränta och avgifter göra att lånet blir en dyr historia, och det är lätt att hamna i en ond spiral där du tar ett nytt lån för att betala av ett tidigare lån.

Jämför alternativen

Det behöver inte ta särskilt lång tid att jämföra olika långivare, så innan du tar ett akutlån är det väl investerade minuter att studera de olika alternativen som finns på marknaden.Givetvis vill du låna till en så låg effektiv ränta som möjligt, men det är inte bara dessa kostnader som är intressanta att jämföra, utan olika långivare har olika regler för återbetalningsperiod och dina personliga förutsättningar.Om du exempelvis har en betalningsanmärkning kan det i många fall var uteslutet att få låna, även om verkligheten är sådan att du under rådande förutsättningar faktiskt har möjlighet att betala av lånet, för att du nu har en stabil ekonomi.Det finns faktiskt flera långivare som ändå godkänner lån till personer med betalningsanmärkning, dock krävs oftast att du inte har något skuldsaldo hos Kronofogden.Tyvärr är räntan dock oftast hög när du lånar hos något av de långivarna, men om du har betalningsanmärkningar och verkligen behöver ta ett akutlån, så kanske det inte finns något annat alternativ.Här hittar du en lista på olika långivare som kan godkänna lån även för personer med betalningsanmärkningar.

Låna mellan 10 000 och 20 000 kronor

När du har kommit fram till en plan för ditt akutlån är det dags att kontakta långivare. Med tjänster som Sambla och Lendo kan du snabbt och enkelt jämföra flera olika långivare mot varandra för att säkerställa att du får det bästa villkoret på ditt lån.Du kan också själv undersöka alternativen som lånar ut mindre summor här på vår sida.Det finns flera långivare som lånar ut mellan 10 000 och 20 000 kronor, exempelvis Bynk, som låter dig administrera ditt lån via en app, exempelvis om du behöver pausa avbetalningen, förkorta eller förlänga betalningsperioden eller amortera extra.

Sms-lån ett alternativ i sista hand

Det är inte att rekommendera att ta ett sms-lån i ett första skede, utan att du först har undersökt vilka alternativ som finns.Men om du har uttömt alternativen och fortfarande befinner dig i en situation där du behöver ta ett akutlån, så kan ett snabblån via en flexibel lånetjänst vara en lösning.Det finns många företag på marknaden som erbjuder mikrolån, snabblån och sms-lån direkt, som möjliggör för dig att låna mindre summor och få pengarna på kontot snabbt.Hos Ferratum kan du ta ett lån på 1000 kronor och uppåt, med mer flexibla regler för att beviljas ett lån, och dessutom flexiblare återbetalningstid.Du måste dock fortfarande uppfylla krav på deklarerad inkomst och vara skuldfri hos Kronofogden sedan sex månader tillbaka.Om du tar ett lån via Ferratum och betalar av det snabbt, exempelvis inom en månad, så betalar du ändå flera hundralappar i räntekostnader, så det är viktigt att du prioriterar återbetalningen framför annan konsumtion.

   

Vanliga frågor och svar

✅ Vad är akutlån?

Ett akutlån kallas också för snabblån och innebär att det går snabbt att få besked om det blir beviljat eller inte. Det betalas ofta ut snabbt och ska betalas tillbaka efter en kort tid.

✅ Vad är skillnaden mot ett vanligt lån?

Räntan brukar vara betydligt högre för ett akutlån. Ibland kan man förlänga lånet för ännu högre räntesats och det innebär därför större risker att ta ett sådant lån.

✅ Varför tar man ett akutlån?

Ibland är detta det enda lånealternativen som finns kvar att välja då det av olika anledningar kan vara svårt att få ett vanligt lån med låg inkomst, ingen inkomst eller med betalningsanmärkningar.

✅ Hur hittar jag ett akutlån med bäst ränta?

Genom att använda vår jämförelsetjänst högst upp på sidan kan du enklare jämföra de olika alternativ som kan vara möjliga.

✅ Hur snabbt betalas ett akutlån ut?

Pengarna brukar bli utbetalda samma dag eller nästkommande bankdag.

✅ Hur mycket kan jag låna?

För akutlån brukar det handla om mindre summor från 500 kronor upp till 10 000 kronor beroende på långivare.