Låninformation

Precis som hos de flesta låneförmedlare så tas bara en kreditupplysning på dig när du ansöker om lån via Enklare. Samtidigt får du svar från flera banker och långivare samtidigt. Hade du vänt dig till dessa långivare en och en hade du snabbt dragit på dig många kreditupplysningar, vilket påverkar kreditvärdigheten negativt och i förlängningen möjligheten att beviljas lån.

Åldersgräns: 20 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1-3 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Ja
Uppläggningsavgift: 400 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 20 kr

Fördelar med Enklare

  • Stort utbud av banker och långivare – många stora och välkända banker
  • Gratis att jämföra lån
  • Endast en UC
  • Ansök och signera enkelt online med BankID

Nackdelar med Enklare

  • Relativt högt inkomstkrav

Vilka banker samarbetar Enklare med?

Enklare samarbetar med en lång rad banker och långivare - alla pålitliga och under Finansinspektionens tillsyn. Några av dessa är Resurs Bank, IKANO Bank, Coop MedMera Bank, ICA-Banken, Nordax Bank, Wasa Kredit och Ferratum.

Egenskaper

 • Bank ID

 • Betalningsanm. ok

Villkor för att få låna via Enklare

Ränta

När du tar ett privatlån är det långivarnas riskbedömning som till stor del avgör vilka villkor du får på lånet. Den effektiva räntan som du får på ett lån som tas hos någon av långivarna som Enklare samarbetar med uppges i ett spann från låg ränta till relativt hög ränta. Den enda möjligheten för dig att se vad just din individuella ränta blir är att skicka in en låneansökan. Då utvärderar samtliga intresserade banker Enklare samarbetar med din ekonomiska situation, och erbjuder dig sedan ett möjligt lån.

Att räntan varierar kraftigt mellan olika kunder beror också på att Enklare samarbetar med långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar. Dessa långivare sätter i regel räntan högre.

Du som har en god ekonomi och trygg anställning samt medsökande har dock goda chanser till en låg ränta.

Återbetalningstid

När du tar ett lån får du förutom önskat lånebelopp även välja återbetalningstid. Om du valt en längre återbetalningstid men bestämmer dig för att betala tillbaka lånet i förtid är det inga problem.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Varför ska man välja Enklare?

När man jämför lån via en låneförmedlare, som Enklare, får man möjlighet att bedöma och överblicka flera olika banker och långivare med endast en kreditkoll. De erbjudanden man får kan man sedan ställa mot varandra för att hitta det alternativ som passar ens privat ekonomi allra bäst.

Bankerna konkurrerar om kunderna, vilket gör att de vill erbjuda så bra lånevillkor som möjligt. Det kan alltså vara lönsamt att ta hjälp av en tjänst som Enklare när man letar efter ett nytt privatlån.

Kundtjänst

Enklares kundtjänst är med dig hela vägen från ansökan via tjänsten, till låneerbjudanden och slutligen till val av lån och bank. Du kan ringa deras lånerådgivare alla vardagar, eller skriva in ditt telefonnummer på hemsidan så ringer de upp dig.

Om du har allmänna frågor om Enklares tjänster kan du även kontakta kundservice via ett kontaktformulär på hemsidan.

 • Telefon: 0770-330777

Öppettider

 • Måndag-fredag: 09:30-17:00

Omdöme

Enklare erbjuder enkel och lättöverskådlig jämförelsetjänst för lån. De samarbetar med många banker och långivare (kanske inte allra flest på marknaden, men nästintill). Alla banker de samarbetar med står under Finansinspektionens tillsyn och är pålitliga långivare.

Enklare är en i raden av låneförmedlare som gör det lätt att hitta lån till de lägsta räntorna, men erbjuder till skillnad från många av konkurrenterna även kundservice med mycket generösa öppettider samt möjligheten till rådgivning från start till mål. Under alla vardagar kan du ringa, eller bli uppring, av en lånerådgivare från Enklare. 

 

Hur ansöker jag om lån hos Enklare?

  • 1. Klicka på Ansök nu för att komma direkt till Enklares hemsida
  • 2. Fyll i önskat lånebelopp, lånetid och dina uppgifter
  • 3. Få låneerbjudanden inom 1-2 dagar
  • 4. Välj det erbjudande som passar dig och signera med BankID
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Enklare

Är Enklare bra?
Vilka banker samarbetar med Enklare?
Kan man ansöka om lån trots betalningsanmärkning via Enklare?