Låneförmedlaren Enklare kan knappast ha ett tydligare företagsnamn för att beskriva vad man vill åstadkomma på lånemarknaden. Företaget gör det inte bara till en enkel sak att ansöka och jämföra låneerbjudanden, utan erbjuder även guidning genom hela processen med hjälp av en lånerådgivare.

 

Fördelar

  • Helt kostnadsfri process
  • Erbjudanden från flera långivare
  • Personlig rådgivare som hjälper till att välja rätt lån

Enklare

Ansök om lån på en minut

Hos Enklare får du möjlighet att samla dina smålån och ansöka om privatlån eller billån – på en minut! Ja, det tar faktiskt inte längre tid att knappa in dina uppgifter och skicka iväg din låneansökan genom Enklares tjänst.

Du får sedan svar via mail eller sms när det börjar trilla in låneerbjudanden till dig. Om du vill kan du då också ta hjälp av Enklares lånerådgivare (helt kostnadsfritt) som ger dig värdefull guidning innan du slutligen bestämmer dig.

Du väljer själv hur mycket du vill ansöka om, men det minsta beloppet du kan ansöka om är 20 000 kronor. Det största beloppet som beviljas är 600 000 kronor.

Även när det kommer till hur mycket du ska ansöka om och hur du ökar dina chanser att få lånet beviljat kan du få hjälp med genom lånerådgivare. Exempelvis kan det vara bra att ha en medsökande.

En kreditupplysning men många svar

Precis som hos de flesta låneförmedlare så tas bara en kreditupplysning på dig när du ansöker om lån via Enklare. Samtidigt får du svar från flera banker och långivare samtidigt. Bland de aktörer som Enklare samarbetar med finns Collector Bank, SevenDay Bank, Coop, Medmera Bank, Ikano Bank med många fler.

Hade du vänt dig till dessa långivare en och en hade du snabbt dragit på dig många kreditupplysningar, vilket påverkar kreditvärdigheten negativt och i förlängningen möjligheten att beviljas lån.

Villkor för att få låna

När du tar ett privatlån är det långivarnas riskbedömning som till stor del avgör vilka villkor du får på lånet. Den effektiva räntan som du får på ett lån som tas hos någon av långivarna som Enklare samarbetar med är således mellan 2.99 till 33.83 procent. Med andra ord är det ett brett spann och den enda möjligheten för dig att se vad just din individuella ränta blir är att skicka in en låneansökan.

Att räntan varierar kraftigt mellan olika kunder beror också på att Enklare samarbetar med långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar. Dessa långivare sätter i regel räntan högre.

Du som har en god ekonomi och trygg anställning samt medsökande har dock goda chanser till en låg ränta.

För att kunna beviljas ett lån genom Enklare behöver du:

  • Vara 18 år
  • Ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor
  • Vara skuldfri hos Kronofogden

När du tar ett lån får du förutom önskat lånebelopp även välja återbetalningstid, som är mellan 1 till 20 år. Om du valt en längre återbetalningstid men bestämmer dig för att betala tillbaka lånet i förtid är det inga problem.

Enklares kundbemötande sticker ut positivt

Enklare är en i raden av låneförmedlare som gör det lätt att hitta lån till de lägsta räntorna, men erbjuder till skillnad mot många av konkurrenterna även kundservice med mycket generösa öppettider samt möjligheten till rådgivning från start till mål.