Zmarta

Zmarta är en finansiell jämförelsetjänst som hjälper dig som privatperson att hitta och jämföra de bästa alternativen för din situation när det kommer till olika typer av lån och försäkringar. Tjänsten är helt kostnadsfri och när du ansöker låter Zmarta flera olika försäkringsbolag och långivare ge dig sina bästa alternativ så att du alltid kan välja det som passar dina behov bäst.

Långivare
Maxlån
Ränta från*
Löptid
Ansök
2,95 %
1 - 18 år

*Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6,65% (start-/aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6,68%, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17

FÖRDELAR FÖR DIG

  • Låna upp till 500 000kr
  • Jämför lån och försäkringar
  • Kundservice dygnet runt

Finansiell jämförelsetjänst

Zmarta samarbetar med ett 30-tal olika partners, såsom Santander, Ikano Bank, Marginalen Bank och Forex Bank.
Vad gäller lån kan du ansöka om billån, bolån, privatlån och får möjligheten att samla dina lån och krediter. Vill du ansöka om privatlån kan du låna upp till 600 000 kronor med en löptid på mellan 1 till 20 år, och då får du använda pengarna till vad du vill.

Även när du vill ansöka om billån gäller max 600 000 och köper du en helt ny bil kan du använda bilen som säkerhet för lånet. Det ger dig även bättre villkor vad gäller ränta och återbetalningstid.

Hos Zmarta får du även möjligheten att jämföra flera aktörers erbjudande inom bolån. Det ger dig möjligheten att jämföra med ditt nuvarande bolån, för att se om du hade kunnat få bättre villkor, men förstås även möjligheten att hitta den bästa långivaren när du ska ta ett nytt bolån.

Samla lån och jämför elavtal

Hos Zmarta kan du ansöka om att samla dina lån och krediter till ett och samma privatlån så det blir lättare för dig att hålla reda på. Det ger dig lägre månadskostnader vilket gör att du snabbare också kan betala tillbaka på ditt lån om du vill. Utöver lån kan du också få hjälp att hitta rätt försäkring, såsom bilförsäkring, hemförsäkring och villaförsäkring.

Zmarta hämtar in offerter från sina samarbetspartners så att du får det erbjudande som passar dig bäst. Du kan jämföra elavtal samt ansöka om företagslån.

Zmarta – ett ungt företag

Zmarta är ett relativt ungt företag som etablerades på marknaden i början av 2015 av Freedom Finance. Zmarta är dessutom licensierade konsumentkreditförmedlare med tillstånd från Finansinspektionen, och all data skickas krypterat så du kan lita på dem som en trygg aktör.

Zmartas erbjudande

Det finns flera låneförmedlare som jämför långivare och banker för dig som vill ta privatlån, men Zmarta erbjuder mycket mer än så. Genom Zmartas tjänst kan du även jämföra olika aktörer inom bolån och billån och utöver det hitta det bästa elavtalet eller hitta de bästa försäkringarna.

Kostnadsfri tjänst – hur?

Att använda Zmartas tjänst kostar dig ingenting och det beror på att Zmartas samarbetspartners förstås vill få nya kunder, så eftersom Zmarta förmedlar nya kunder till dem betalar de en summa för det. Zmarta behöver med andra ord inte ta betalt av sina användare för att finansiera sin tjänst.

Fördelen med Zmarta

Fördelen med Zmarta i jämförelse med många andra låneförmedlare är att det går att jämföra flera andra typer av lån än privatlån, samt elavtal och försäkringar. Det gör att Zmartas tjänst kan nå en bredare kundkrets. De står sig också bra i konkurrensen vad beträffar hur många långivare de samarbetar med, vilket är över trettio stycken.

Kundtjänst dygnet runt

Zmarta erbjuder kundservice via chatt på vardagar mellan 9 och 17, och om du vill kontakta dem via telefon har de oslagbar tillgänglighet – de har nämligen öppet dygnet runt.

Räntor och avgifter

Om du ansöker om bolån hos Zmarta får du själv välja det uppskattade slutpriset för bostaden, samt fylla i hur mycket du kan lägga i kontantinsats. Du kan max belåna bostaden till 85 % av dess värde. För billån erbjuds oftast lån på upp till 80 procent av bilens värde.

För privatlån utan säkerhet är räntespannet 2,95 till 29,90 % och återbetalningstiden är upp till 20 år.

Zmartas villkor

När det kommer till villkoren för att få låna pengar hos Zmarta avgörs det i slutändan av de banker och långivare som du får svar hos. Men grundkraven ser ut på följande sätt:

  • Du måste vara 18 år fyllda
  • Tjäna minst 100 000 kronor om året
  • Inte ha obetalda skulder hos Kronofogden

Det betyder att även om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare så är du välkommen att ansöka om lån via Zmartas tjänst, då de samarbetar med vissa långivare som kan bevilja lån trots detta.

För billån måste du vara 20 år fyllda, tjäna minst 120 000 kronor om året samt inte ha obetalda skulder hos Kronofogden.

Sammanfattning

Zmarta jämför och hjälper dig hitta den lägsta räntan på lån från mer än trettio olika långivare inom privatlån, bolån, billån, samlingslån och företagslån.

Utöver det erbjuder Zmarta dig möjligheten att jämföra elavtal och försäkringar.

I och med Zmartas samarbeten kan du vara säker på att hitta de lägsta räntorna för just dig via deras tjänst, och det som gör deras tjänst unik i jämförelse med flera andra låneförmedlare är möjligheten att jämföra flera olika typer av lån, samt försäkringar och elavtal. Även du med betalningsanmärkningar får möjlighet att ansöka om lån via Zmarta och om du har frågor når du kundservicen dygnet runt via telefon.

Ansök om lån hos Zmarta