Coop MedMera Bank är en bank som startades 2007 och ägs av KF, Kooperativa förbundet. Som kund i Coop MedMera kan du ansöka om privatlån och öppna ett sparkonto med ränta. Du som är Coop-medlem får alltid en procentenhet lägre ränta än en person som inte är medlem. Räntan ligger på mellan 3,70 % och 9,90 % och sätts alltid individuellt utifrån varje enskild kreditbedömning.

 

Fördelar

 • Ansök och få svar direkt
 • Lägre ränta för Coop-medlemmar
 • Sparkonto utan avgifter

Coop MedMera Bank

Lån från 15 000 kronor

Du som vill ansöka om ett privatlån via Coop MedMera erbjuds ett lån på mellan 15 000 och 350 000 kronor med en återbetalningstid som du själv väljer, på mellan 2 och 12 år. Du använder lånet till att finansiera alla typer av köp eller för att samla lån.

Till alla huvudlåntagare ingår dessutom Coop Låneskydd helt kostnadsfritt i tre månader, en försäkring som kan hjälpa dig att betala dina kostnader om du helt plötsligt skulle förlora din inkomst.

En medlåntagare kan också ansöka om låneskyddet och efter den fria perioden får du hem en avi med två olika belopp om du vill fortsätta teckna försäkringen.

Är du Coop-medlem är det extra förmånligt att ta ett privatlån hos banken, eftersom de då erbjuder dig lägre ränta på lånet. Som medlem får sänkt ränta med hela 1 procentenhet på ditt lån via Coop MedMera Bank.

När du beviljas ett lån hos Coop är alltid den första månaden amorteringsfri. Utöver det så kan du under löptidens gång ansöka om betalningsfri månad två gånger per år.

Pengarna snabbt på kontot

När du ansöker om privatlån får du svar direkt, och skuldebrevet signeras med e-legitimation vilket gör att du snabbt kan ha pengarna på ditt konto efter att du ansökt om lånet, normalt inom tre dagar. Du kan även amortera och lösa in lånet i förtid om din ekonomi tillåter det.

Sparkonto med ränta hos Coop MedMera Bank

Förutom lån kan du också ansöka om sparande i ett rörligt sparkonto som heter Coop Kapitalkonto. Med detta kan du se dina sparade pengar växa, och du kan när som helst göra uttag från kontot. Det passar dig som vill spara regelbundet och du sparar med rörlig ränta som är 0,85 %.

Kraven för att få öppna ett sparkonto hos Coop är att du är myndig och folkbokförd i Sverige.
Den statliga insättningsgarantin gäller för sparkontot, vilket betyder att dina pengar är skyddade upp till 950 000 kronor vid händelse att banken skulle gå i konkurs.

Tjänster som erbjuds

De ekonomitjänster som banken erbjuder är inom lån och sparande. Coop har förändrat sitt utbud av kort och sparkonton och erbjuder idag få valmöjligheter, men samtidigt gör det att det är enkelt för dig som kund att välja. Idag har Coop ett sparkonto, med 0,85 % ränta och fria uttag. Ett bra erbjudande utan konstigheter helt enkelt. Du ansöker enkelt om ett sparkonto på Coops hemsida i tre steg, där du signerar med BankID.

Även vad gäller lånealternativ är enkelhet i fokus. I grunden erbjuder Coop egentligen bara en typ av lån, nämligen ett privatlån utan säkerhet. Om lånet sedan används för att finansiera bilköp, samla lån eller för konsumtion av andra varor och tjänster är helt upp till dig.

Som medlem i Coop får du många rabatter och förmåner. När det kommer till lån hos Coop MedMera Bank är det inget undantag. Som medlem erbjuds du sänkt ränta på ditt lån på en procentenhet, vilket kan innebära att du sparar mycket pengar i slutändan.

Låna pengar med låneskydd

När du tar ett lån hos Coop så ingår ett låneskydd i tre månader utan kostnad. Låneskyddet träder i kraft om du skulle få svårt att betala lånet på grund av inkomstbortfall, och det täcker upp till 15 000 kronor av din månadskostnad i upp till ett år. Om du vill förlänga låneskyddet efter den inledande gratisperioden är kostnaden 5,70 % av lånets månadskostnad.

Vad kostar det att låna?

Räntan för ett lån hos Coop ligger på mellan 3,70 % och 9,90 %, vilket innebär en effektiv ränta på mellan 3,76 % och 10,36 %. Räntan sätts alltid individuellt utifrån varje enskild kreditbedömning. Det tillkommer ingen uppläggningsavgift och om du betalar med autogiro tillkommer inte heller någon avgift.

Första månaden är alltid amorteringsfri och du har möjlighet att lösa lånet i förtid eller betala mer när du vill utan kostnad. Som Coop-medlem får du dessutom 1 procentenhets lägre ränta på din individuella ränta än om du inte är medlem.

Personlig kundservice på vardagar

Coops kundservice består av vanliga frågor och svar på hemsidan, samt ett bemannat forum där du kan ställa din fråga i skriftlig form och få svar.  Om du vill kontakta kundservice via telefon så finns den tillgänglig på vardagar mellan 8 – 18.

Villkor när du lånar

För att kunna beviljas ett Coop Privatlån behöver du som söker uppfylla följande:

 • 20 år fyllda
 • Fri från skulder och betalningsanmärkningar i Kronofogdens register
 • Fast inkomst på minst 20 000 kronor i månaden
 • Fast anställning, egenföretagare sedan minst 2 år tillbaka eller pensionär
 • Folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år

Även om du har en medsökande på lånet så krävs det att en av er uppfyller samtliga av de ovanstående kraven och ingen av er får ha skulder eller betalningsanmärkningar hos Kronofogden.

När du tar ett lån hos Coop har du alltid rätt att lösa lånet i förtid eller betala en större del av lånet utan avgift. Lånet är ett annuitetslån, vilket betyder att du vet vad du ska betala varje månad redan när lånet tecknas.

 

Att Coop är en livsmedelskedja som finns i hela Sverige och erbjuder kundrabatter har väl knappast undgått någon.

Att Coop också bedriver bankverksamhet är det kanske desto färre som känner till. Men faktum är att Coop MedMera Bank har funnits på marknaden sedan 2007 och har idag många nöjda kunder.

Som kund får du möjligheten att ansöka om ett privatlån, skaffa betal- och kreditkort och få tillgång till sparkonton.

Det går också att använda sig av bankens tjänster utan man för den sakens skulle behöver vara medlem, men det finns många fördelar att hämta för medlemmar.

Exempelvis får medlemmar får dessutom lägre räntekostnad än icke-medlemmar.

Varierande ränta och upp till 10 års återbetalning

Räntan hamnar någonstans mellan 4,1013,60 procent, och den sätts individuellt baserat på kreditbedömningen av den som ansöker.

Återbetalningstiden på privatlån är valbar och på mellan 2 till 10 år. Det finns heller ingenting i avtalet som hindrar dig från att betala av lånet i förtid om du skulle få förutsättningarna till att göra det.

Mindre till större lån

Coop ger dig möjligheten att teckna lån på mellan 15 000 och 350 000 kronor.

Lånen som erbjuds är:

 • Privatlån – ett lån utan säkerhet
 • Samla lån – möjlighet att samla ihop flera befintliga lån i ett
 • Låna till båt, bil eller renovering – till skillnad från MedMera privatlån är syftet till lånet här specificerat

Dessutom får nya låntagare Coop Låneskydd på köpet under en tremånadersperiod.

Försäkringen Coop Låneskydd är en räddare i nöden, som täcker upp till 15 000 kronor av ditt låns månadskostnad, ifall något oförutsett skulle inträffa som gör att du inte kan betala av ditt lån som det var tänkt.

Om det finns en medlåntagare kan också denne ansöka om låneskyddet. Efter den kostnadsfria perioden så får du själv välja om du vill teckna försäkringen eller inte.

Pengarna trillar in på tre dagar

Kundservicen hos Coop MedMera Bank är enkel och lättillgänglig, så det går lätt att ansöka om deras tjänster.

Hela ansökningsprocessen är smidig och sker digitalt, så du behöver inte besöka ett bankkontor eller ringa några telefonsamtal för att kunna få ett besked.
Vid privatlånsansökan behöver du inte vänta länge på svaret och du använder sedan din e-legitimation för att signera skuldebrevet. När allt är signerat anländer pengarna till ditt bankkonto inom tre dagar.

Fast inkomst ett krav för att få lån

Villkoren för att du ska kunna få ett lån är:

 • Myndig ålder
 • Är folkbokförd i Sverige
 • Tjänar 150 000 kronor om året
 • Inga betalningsanmärkningar

Förmåner med bank- och kreditkort

Coop MedMera Bank har fyra olika bank- och kreditkort för den som är intresserad av att ansöka om det:

En förmån som kommer med korten är dubbla poäng vid inköp i Coop-butiker.

Andra förmåner med korten är reseförsäkring, uttag utan avgifter och extra kort utan kostnad

Spara med rörlig eller fast ränta

Coop ger dig också möjligheten att spara pengar och låta dem växa, genom att placera dem på ett kapitalkonto eller ett fasträntekonto.

På kapitalkontot gäller en rörlig ränta och du får när du vill göra uttag. Det här alternativet passar bra för den som inte vill låsa upp sina pengar under en längre tid, men ändå vill få möjligheten att se pengarna växa med den rörliga räntan.

Fasträntekontot passar bättre vid långsiktigt sparande där pengarna inte behöver röras på ett tag. Det kan handla om att du vill spara till barnen under flera års tid och sedan ge dem pengarna när de tar studenten, eller liknande.

Det krävs att du är medlem eller har ett Coop MedMera-kort för att få tillgång till sparkontona.

Sammanfattning

Coop MedMera Bank erbjuder inte den största variationen av tjänster inom sparande och lån bland marknadens banker. Men det gör också att det är lättillgängligt och enkelt att komma igång med att spara eller ta ett lån hos Coop.

Som Coop-medlem kan du utnyttja dina fördelar även på lånemarknaden, genom att låna genom MedMera Bank. Rabatten som ges till medlemmar, 1 procentenhet lägre ränta är generös och gör att ett Coop Privatlån står sig bra i konkurrensen mot andra långivare och mycket väl kan vara det bästa alternativet för dig som medlem, inte minst om du är ute efter ett större lån med låg ränta för att samla tidigare smålån.

Coop är känt för att erbjuda kvalitet och trygghet för sina kunder och när det kommer till bankaffärer är det inget undantag. Låneskydd som ingår i tre månader, ingen uppläggningsavgift och ingen avgift vid betalning med autogiro andas kvalitet och säkerhet. När du lånar genom Coop så gör du det från en ansvarstagande bank som vill ge dig trygghet.

Det innebär också att kraven för att få låna är relativt högt satta. Det krävs att både du och din medsökande saknar skulder hos Kronofogden och dessutom måste åtminstone en av er ha en fast årsinkomst på minst 240 000 kronor.

Om det är viktigt för dig att få möjligheten till betalningsfrihet vissa månader så kan du med fördel låna via Coop. De erbjuder nämligen den första månaden amorteringsfritt. Dessutom har du rätt att ansöka om att slippa betala månadskostnaden två gånger per år. Det betyder inte att kostnaden försvinner, utan amortering och räntekostnader istället fördelas på framtida månader.

För dig som vet att det kan vara svårare att betala vissa månader än andra är det dock flexibelt att ges möjligheten att ansöka om en betalningsfri månad ibland.

Coop erbjuder också möjlighet för dig att öppna ett sparkonto med ränta, vilket inte alla banker erbjuder idag. Räntan är konkurrenskraftig i jämförelse med andra banker som omfattas av den statliga insättningsgarantin. Dessutom får du fria uttag vilket gör att du lätt kommer åt dina pengar när du vill.