CoopMedMera Bank

Coop MedMera Bank är en bank som startades 2007 och ägs av KF, Kooperativa förbundet. Som kund i Coop MedMera kan du ansöka om privatlån, sparande och ett antal olika ett betal- och kreditkort med flera olika förmåner. Du som är Coopmedlem får alltid en procentenhet lägre ränta än en person som inte är medlem. Räntan ligger på mellan 4,10 % -13,60 % och sätts alltid individuellt utifrån varje enskild kreditbedömning.

Lån från 15 000kr – 350 000kr

Du som vill ansöka om ett privatlån via Coop MedMera erbjuds ett lån på mellan 15 000 och 350 000 kronor med en återbetalningstid som du själv väljer, på mellan 2 och 10 år. Till alla huvudlåntagare ingår dessutom Coop Låneskydd helt kostnadsfritt i tre månader, en försäkring som kan hjälpa dig att betala dina kostnader om du helt plötsligt skulle förlora din inkomst. En medlåntagare kan också ansöka om låneskyddet och efter den fria perioden får du hem en avi med två olika belopp om du vill fortsätta teckna försäkringen.

Pengarna snabbt på kontot

När du ansöker om privatlån får du svar direkt, och skuldebrevet signeras med e-legitimation vilket gör att du snabbt kan ha pengarna på ditt konto efter att du ansökt om lånet, normalt inom tre dagar. Du kan även amortera och lösa in lånet i förtid om din ekonomi tillåter det. För att få ansöka om lån hos Coop MedMera Bank gäller att du måste vara minst 18 år gammal, folkbokförd i Sverige, fast inkomst på minst 150 000 kronor per år och du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Sparkonto och kreditkort hos Coop MedMera Bank

Förutom lån kan du också ansöka om sparande i två olika upplägg – kapitalkonto eller fasträntekonto. Med kapitalkontot kan du se dina sparade pengar växa, och du kan när som helst göra uttag från kontot. Det passar dig som vill spara regelbundet och du sparar med rörlig ränta. Har du en större summa du vill placera, såsom ett sparande till barnen som inte behöver röras kan du välja Coop fasträntekonto. För bägge sparkontona gäller att du måste vara medlem eller ha ett giltigt Coop MedMera-kort.

Vill du ansöka om kredit- eller betalkort finns det fyra olika alternativ, där gemensamt för alla är att du får dubbla poäng hos Coop. Beroende på dina konsumtionsvanor erbjuder de olika korten också reseförsäkring, avgiftsfria uttag, ränta på matpengarna och kostnadsfria extrakort. Vill du komma i kontakt med kundtjänst håller de öppet 8-18 på vardagar och nås på telefon. Banken har ungefär 900 000 kunder, vilket indikerar en trygg aktör.

Ansök om lån hos CoopMedMera Bank