Låninformation

När du ansöker om privatlån från Coop sätts din ränta individuellt. Räntebeslutet baserar på de uppgifter du har lämnat i din ansökan och den kreditupplysning banken gör innan din ansökan godkänns. Är du Coop-medlem är det en bra idé att ansöka om privatlånet direkt på internet – då får man nämligen lägre ränta. Som medlem får man sänkt ränta med hela 1 procentenhet.

Åldersgräns: 20 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1 - 2 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Nej
Uppläggningsavgift: 0 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 0 kr

Fördelar med Coop Privatlån

  • Lägre ränta på privatlån om du är Coop-medlem
  • Räntegaranti – Coop matchar räntan om du erbjuds lägre ränta av en annan bank
  • Ansök enkelt online

Nackdelar med Coop Privatlån

  • Betalningsanmärkningar godkänns inte
  • Högre inkomst krav än många liknande banker

Pengar snabbt på kontot

När du ansöker om privatlån får du svar direkt, och skuldebrevet signeras med e-legitimation vilket gör att du snabbt kan ha pengarna på ditt konto efter att du ansökt om lånet. Normalt inom tre dagar. Du kan även amortera och lösa in lånet i förtid om din ekonomi tillåter det.

Egenskaper

 • Bank ID

Coop MedMera Bank

Att Coop är en livsmedelskedja som finns i hela Sverige och erbjuder kundrabatter har väl knappast undgått någon. Att Coop också bedriver bankverksamhet är det kanske desto färre som känner till. Men faktum är att Coop MedMera Bank har funnits på marknaden sedan 2007 och har idag många nöjda kunder.

Lånen som erbjuds är:

  • Privatlån – ett lån utan säkerhet

  • Samla lån* – möjlighet att samla ihop flera befintliga lån i ett

 • Låna till båt, bil eller renovering* – till skillnad från MedMera privatlån är syftet till lånet här specificerat

*Alla lån Coop MedMera Bank erbjuder är privatlån utan säkerhet.

Privatlån utan säkerhet

Coop sätter enkelheten i fokus när det gäller lånealternativ. I grunden erbjuder Coop egentligen bara en typ av lån, nämligen ett privatlån utan säkerhet. Om lånet sedan används för att finansiera bilköp, samla lån eller för konsumtion av andra varor och tjänster är helt upp till dig.

Låneskydd

När du tar ett lån hos Coop har du möjlighet att lägga till försäkringen Låneskydd. Låneskyddet träder i kraft om du skulle få svårt att betala lånet på grund av inkomstbortfall – till exempel om du blir arbetslös, sjukskriven eller är med om en olycka. Du kan lägga till Låneskydd i samband med din ansökan om privatlån.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Villkor när du lånar

Medsökande

Du kan välja att ansöka om privatlån tillsammans med en medsökande. Då utvärderar banken er ekonomiska situation tillsammans – vilket kan göra att ni kan låna mer och till en lägre ränta. Viktigt att komma ihåg är att den medsökande uppfyller alla krav som Coop ställer på låntagare.

Låneskyddet ansöker man om individuellt. Är ni två som tar ett lån tillsammans måste båda ansöka om Låneskydd för att det ska täcka båda individer.

Annuitetslån

När du tar ett lån hos Coop har du alltid rätt att lösa lånet i förtid eller betala en större del av lånet utan avgift. Lånet är ett annuitetslån, vilket betyder att du vet vad du ska betala varje månad redan när lånet tecknas.

Kundservice

Coops kundservice består av vanliga frågor och svar på hemsidan, där det finns en specifik flik för privatlån och bank. Om man behöver personlig kontakt kan man ringa till Coop MedMera Bank. De har även en adress dit man kan skicka brev.

Kontakta Coop MedMera Banks kundtjänst

 • Telefon: 0771-171717
 • Skicka brev: MedMera Bank, 171 88 Solna

Öppettider

 • Måndag-torsdag: 9-17
 • Fredag: 9-16
 • Lördag, eller dag före röd dag: 9-15

 

 

Omdöme

Coop MedMera Bank erbjuder inte den största variationen av tjänster inom sparande och lån bland marknadens banker, men de tjänster de har är lättillgängliga och enkla att komma igång med. Coops privatlån är fördelaktigt, särskilt om man är Coop-medlem, och räntegarantin gör att man alltid får den lägsta räntan ens ekonomiska situation tillåter.

Kraven för att ta ett Coop Privatlån är dock relativt högt satta – inkomsttaket är högt och inga betalningsanmärkningar eller skuldkonto hos Kronofogden godkänns.

Coop är känt för att erbjuda kvalitet och trygghet för sina kunder och när det kommer till bankaffärer är det inget undantag.

 

Hur ansöker jag om lån hos Coop MedMera Bank?

  • 1. Klicka på Ansök nu för att komma till Coops hemsida
  • 2. Fyll i dina uppgifter och skicka in din låneansökan
  • 3. Signera med BankID
  • 4. Du. får dina pengar inom 1-2 bankdagar
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Coop MedMera Bank

Har Coop egen bank?
Är Coop privatlån bra?
Måste jag vara Coop-medlem för att använda Coop MedMera Bank?