Lendo är en av Sveriges mest använda förmedlingstjänster, med privatlån där du kan låna upp till 600 000 kr eller samla dina lån för att sänka lånekostnaderna. Du får bra service och hjälp av personliga rådgivare, även om du har betalningsanmärkningar

 

Fördelar

  • Jämför lån upp till 600 000 kr - kostnadsfritt
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Svar från upp till 40 långivare

Lendo

ansök gratis ONLINE

Lendo har specialiserat sig på att hitta det bästa lånet med lägst ränta och mest fördelaktiga villkor för just dig. Syftet är att minimera din arbetsinsats och sänka dina lånekostnader genom att förmedla lån från många olika banker och låneinstitut på den svenska marknaden, och du kan låna från 10 000 upp till 600 000 kronor. Att göra en ansökan är är helt gratis och du ansöker om privatlån utan säkerhet samt billån med möjligheten att belåna hela bilens värde. Lendo erbjuder även möjligheten att ansöka om företagslån på upp till 2 miljoner kronor.

Samla dina lån och krediter

Hos Lendo kan du få hjälp med att samla dina lån och krediter till ett enda privatlån för att på så vis kunna sänka dina totala månadskostnader. När du ansöker om ett lån via Lendo erbjuds du också att teckna ett låneskydd som fungerar som en försäkring om du plötsligt skulle bli sjuk eller arbetslös. Det hjälper dig att betala dina lånekostnader i upp till ett år.

Lendo är en mycket populär låneförmedlare i Sverige och genom att ansöka om privatlån via dem registreras en kreditupplysning på dig istället för en hos varje bank, något som skulle kunna ställa till det i framtiden om du vill låna pengar. Även om du har betalningsanmärkningar kan du låna pengar via Lendo, men endast på belopp upp till 150 000 kronor.

Lendos erbjudande

Hos Lendo kan du ansöka och jämföra lån direkt online, snabbt och enkelt. Därifrån kan du sedan välja det erbjudande som passar dig bäst, och beroende på vilken långivare du väljer tar det olika lång tid för pengarna att komma in på ditt konto. Lånen kan du givetvis lösa in i förtid eller betala in med extra pengar utan att det kostar dig något.

Hur kan Lendos tjänst vara gratis?

Eftersom bankerna och långivarna som Lendo samarbetar med betalar Lendo en ersättning när de hjälper till med att förmedla nya kunder till dem, så kan Lendo erbjuda sin tjänst gratis till dig som kund.

Fördelar med att använda Lendo

Möjligheten att hitta långivaren med den lägsta räntan för dig ökar genom att använda Lendos tjänst. Dessutom tas bara en kreditupplysning på dig vilket gör att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

Tjänsten kostar ingenting, och Lendo är en av de få tjänster som även inkluderar långivare för dig som har betalningsanmärkningar. Utöver det får du som användare av tjänsten möjlighet att teckna en trygghetsförsäkring, vilket är skönt att ha om du skulle få svårt att betala tillbaka på lånet.

Vilka banker samarbetar Lendo med?

Hela 40 banker och långivare har ett samarbete med Lendo, vilket gör att du kan vara säker på att din låneansökan prövas bland en mängd olika aktörer, som dessutom är några av de största och populäraste på marknaden. Det inkluderar: SEB, Ikano Bank, Swedbank, Forex, Euroloan, Resurs Bank, Collector, Villabanken med flera.

Kundtjänst tillgänglig även på kvällar

För att komma i kontakt med kundservice kan du antingen mejla eller ringa, och du når dem veckans alla dagar. Måndag till torsdag finns även kundservicen tillgänglig på kvällar.

Du kan också skicka in din fråga via kontaktformuläret direkt på hemsidan. Lendo erbjuder även personlig hjälp om du vill ha mer information och råd kring de lånevillkor du fått från bankerna.

Lendos ränta

Eftersom du ansöker om lån hos olika banker och långivare är det inte Lendo som sätter räntan, utan den bestäms av de långivare som du vänder dig till. Räntan sätts i regel individuellt utifrån en kreditupplysning och långivarens riskbedömning av att låna ut till dig.

Räntespannet rör sig mellan som lägst 2,95 % och som högst 29,95 %.

Lendos villkor

Om du vill låna mer än 30 000 kronor hos Lendo krävs följande av dig:

  • Myndig ålder
  • Folkbokförd i Sverige i minst ett år
  • Fast inkomst av arbete eller pension
  • Årsinkomst på minst 110 000 kronor
  • Ingen skuld hos Kronofogden de senaste 6 månaderna

Om du har en provanställning, ett vikariat eller annan tidsbegränsad anställning kan du inte beviljas ett lån på mer än 30 000 kronor, i övrigt gäller samma krav som ovan.

För dig som har betalningsanmärkningar ställs samma krav, men du måste tjäna minst 120 000 kronor om året. Du kan låna upp till 150 000 kronor om du har betalningsanmärkningar.

Återbetalningstiden för lån är mellan 1 och 15 år.

 

Lendo är en låneförmedlare som ingår i Schibstedkoncernen, en mediekoncern som är bland de största i Norden. De har bedrivit sin verksamhet sedan 2007. Med hjälp av Lendo.se kan du ansöka om ett privatlån på ett enkelt sätt. Du får även möjlighet att jämföra flera lån eftersom de samarbetar med många olika banker och långivare. Låneförmedlingstjänsten som Lendo.se erbjuder är kostnadsfri att använda.

Lendo privatlån

Genom Lendo.se kan du ansöka om ett privatlån, det vill säga ett lån utan kontantinsats eller säkerhet. Detta lån kan du använda till vad du vill. Om du drömmer om att renovera ditt hem, köpa en bättre bil eller om du helt enkelt behöver täcka oväntade kostnader så är ett privatlån ett sätt att täcka detta. Du lånar aldrig pengar från Lendo själva. Det som händer när du ansöker om ett privatlån genom Lendo är att din ansökan skickas till de kopplade bankerna och låneinstituten. Dessa aktörer får sedan konkurrera med varandra om att få dig som kund.

Lendo lån går snabbt och enkelt

Det är enkelt att ansöka om ett lån genom Lendo. Du fyller helt enkelt i formuläret som finns på hemsidan. Där kan du ange om du har en medsökande. Om du har en medsökande så kan du öka chansen att få ett lån beviljat. Här anger du även hur mycket du vill låna och hur lång lånetid du vill ha. Som mest kan du välja 500 000 kronor att låna samt 15 år som längsta lånetid. Du får snabbt ett svar från bankerna, ibland redan samma dag.

När du har fyllt i alla fält med rätt information så händer det flera saker. Om du är 18 år eller äldre och har varit skriven minst ett år i Sverige så utförs en kreditupplysning genom Upplysningscentralen, även kallad UC. Din kreditupplysning innehåller information om dina ekonomiska förutsättningar. Här står det även om du har några betalningsanmärkningar eller om du har ett skuldkonto hos Kronofogden. De lån som du blir erbjuden genom Lendo.se är baserade på informationen som bankerna och låneinstituten får genom kreditupplysningen. För att få ett lån beviljat så kräver aktörerna att du har en fast inkomst. Din årsinkomst måste ligga på minst 100 000 kronor. För större lån kan kraven vara ännu högre.

Personlig lånehandläggare

Om allt ser bra ut så får du flera privatlån att välja mellan. Därefter är det upp till dig att välja det lån som du tycker passar bäst och har bäst villkor. Genom Lendo.se kan du även få hjälp med din ansökan. De har flera erfarna lånehandläggare som kan gå igenom lånet åt dig om det finns något du inte förstår eller är fundersam över.

Lendo ränta

Räntan på lånen som du blir erbjuden är baserad på kreditupplysningen. Om du har bra ekonomiska förutsättningar så kan du med fördel använda dig av Lendo för att sänka dina nuvarande kostnader. Detta kan du göra genom att samla dina lån och krediter med hög ränta. Genom att lösa dina dyra lån med ett privatlån som har bättre villkor och ränta så slipper du betala dyra räntor och onödiga kostnader. Det är ett smart sätt att spara pengar på.

Sammanfattning

Lendo är en låneförmedlare som låter dig ansöka om privatlån utan säkerhet och billån. Dessutom kan du få hjälp med samlingslån. Tjänsten är enkel att använda och ansökningsprocessen sker via nätet.

Du kommer i kontakt med upp till 40 långivare samtidigt, men endast en kreditupplysning tas. Dessutom är Lendos tjänst gratis att använda.

Du får också möjligheten att teckna en trygghetsförsäkring via Lendo, så att ditt lån är försäkrat om du skulle drabbas av inkomstbortfall.

Lendo utmärker sig även genom att inkludera långivare som kan bevilja lån till dig som har betalningsanmärkningar.