Lendo

Lendo är en av Sveriges mest använda förmedlingstjänster, med privatlån där du kan låna upp till 600 000 kr eller samla dina lån för att sänka lånekostnaderna. Du får bra service och hjälp av personliga rådgivare, även om du har betalningsanmärkningar

Långivare
Maxlån
Ränta från*
Löptid
Ansök
2,95 %
1 - 15 år

*Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

FÖRDELAR FÖR DIG

  • Jämför bankernas räntor
  • Låna upp till 400 000kr
  • Svar inom 7 minuter

ansök gratis ONLINE

Lendo har specialiserat sig på att hitta det bästa lånet med lägst ränta och mest fördelaktiga villkor för just dig. Syftet är att minimera din arbetsinsats och sänka dina lånekostnader genom att förmedla lån från många olika banker och låneinstitut på den svenska marknaden, och du kan låna från 10 000 upp till 600 000 kronor. Att göra en ansökan är är helt gratis och du ansöker om privatlån utan säkerhet samt billån med möjligheten att belåna hela bilens värde. Lendo erbjuder även möjligheten att ansöka om företagslån på upp till 2 miljoner kronor.

Samla dina lån och krediter

Hos Lendo kan du få hjälp med att samla dina lån och krediter till ett enda privatlån för att på så vis kunna sänka dina totala månadskostnader. När du ansöker om ett lån via Lendo erbjuds du också att teckna ett låneskydd som fungerar som en försäkring om du plötsligt skulle bli sjuk eller arbetslös. Det hjälper dig att betala dina lånekostnader i upp till ett år.

Lendo är en mycket populär låneförmedlare i Sverige och genom att ansöka om privatlån via dem registreras en kreditupplysning på dig istället för en hos varje bank, något som skulle kunna ställa till det i framtiden om du vill låna pengar. Även om du har betalningsanmärkningar kan du låna pengar via Lendo, men endast på belopp upp till 150 000 kronor.

Lendos erbjudande

Hos Lendo kan du ansöka och jämföra lån direkt online, snabbt och enkelt. Därifrån kan du sedan välja det erbjudande som passar dig bäst, och beroende på vilken långivare du väljer tar det olika lång tid för pengarna att komma in på ditt konto. Lånen kan du givetvis lösa in i förtid eller betala in med extra pengar utan att det kostar dig något.

Hur kan Lendos tjänst vara gratis?

Eftersom bankerna och långivarna som Lendo samarbetar med betalar Lendo en ersättning när de hjälper till med att förmedla nya kunder till dem, så kan Lendo erbjuda sin tjänst gratis till dig som kund.

Fördelar med att använda Lendo

Möjligheten att hitta långivaren med den lägsta räntan för dig ökar genom att använda Lendos tjänst. Dessutom tas bara en kreditupplysning på dig vilket gör att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

Tjänsten kostar ingenting, och Lendo är en av de få tjänster som även inkluderar långivare för dig som har betalningsanmärkningar. Utöver det får du som användare av tjänsten möjlighet att teckna en trygghetsförsäkring, vilket är skönt att ha om du skulle få svårt att betala tillbaka på lånet.

Vilka banker samarbetar Lendo med?

Hela 35 banker och långivare har ett samarbete med Lendo, vilket gör att du kan vara säker på att din låneansökan prövas bland en mängd olika aktörer, som dessutom är några av de största och populäraste på marknaden. Det inkluderar: SEB, Ikano Bank, Swedbank, Forex, Euroloan, Resurs Bank, Collector, Villabanken med flera.

Kundtjänst tillgänglig även på kvällar

För att komma i kontakt med kundservice kan du antingen mejla eller ringa, och du når dem veckans alla dagar. Måndag till torsdag finns även kundservicen tillgänglig på kvällar.

Du kan också skicka in din fråga via kontaktformuläret direkt på hemsidan. Lendo erbjuder även personlig hjälp om du vill ha mer information och råd kring de lånevillkor du fått från bankerna.

Lendos ränta

Eftersom du ansöker om lån hos olika banker och långivare är det inte Lendo som sätter räntan, utan den bestäms av de långivare som du vänder dig till. Räntan sätts i regel individuellt utifrån en kreditupplysning och långivarens riskbedömning av att låna ut till dig.

Räntespannet rör sig mellan som lägst 2,95 % och som högst 29,95 %.

Lendos villkor

Om du vill låna mer än 30 000 kronor hos Lendo krävs följande av dig:

  • Myndig ålder
  • Folkbokförd i Sverige i minst ett år
  • Fast inkomst av arbete eller pension
  • Årsinkomst på minst 110 000 kronor
  • Ingen skuld hos Kronofogden de senaste 6 månaderna

Om du har en provanställning, ett vikariat eller annan tidsbegränsad anställning kan du inte beviljas ett lån på mer än 30 000 kronor, i övrigt gäller samma krav som ovan.

För dig som har betalningsanmärkningar ställs samma krav, men du måste tjäna minst 120 000 kronor om året. Du kan låna upp till 150 000 kronor om du har betalningsanmärkningar.

Återbetalningstiden för lån är mellan 1 och 15 år.

Sammanfattning

Lendo är en låneförmedlare som låter dig ansöka om privatlån utan säkerhet och billån. Dessutom kan du få hjälp med samlingslån. Tjänsten är enkel att använda och ansökningsprocessen sker via nätet.

Du kommer i kontakt med upp till 35 långivare samtidigt, men endast en kreditupplysning tas. Dessutom är Lendos tjänst gratis att använda.

Du får också möjligheten att teckna en trygghetsförsäkring via Lendo, så att ditt lån är försäkrat om du skulle drabbas av inkomstbortfall.

Lendo utmärker sig även genom att inkludera långivare som kan bevilja lån till dig som har betalningsanmärkningar.

Ansök om lån hos Lendo