Låninformation

Advisa har blivit en av Sveriges mest populära låneförmedlare och har sedan 2011 hjälpt fler än 250 000 svenskar med sina lån. Deras höga omdöme på Trustpilot är ett tydligt kvitto på tjänstens popularitet och kvalitet.

Endast en kreditupplysning registreras i ditt namn – tack vare det kan du vara säker på att din kreditvärdighet inte påverkas på ett negativt sätt.

Åldersgräns: 18 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1-5 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Ja
Uppläggningsavgift: 0 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 0 kr

Fördelar med Advisa

  • Samarbetar med 40 långivare
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Kostnadsfritt att jämföra lån
  • Det är möjligt att bli beviljad lån trots betalningsanmärkning
  • Stort utbud av lån – privatlån, billån eller lån för att samla smålån

Nackdelar med Advisa

  • Du godkänns inte för lån om du har skuld hos Kronofogden
  • Mindre bra alternativ för dig med låg kreditvärdighet

Hur kan Advisas tjänst vara kostnadsfri?

Du som användare av Advisas tjänst betalar ingenting för att använda den. Det beror på att de långivare som Advisa samarbetar med tackar för hjälpen när de fått en ny kund via tjänsten genom att betala en ersättning till Advisa. På så vis kan de hålla sin tjänst gratis för alla som är ute efter att jämföra lån.

Egenskaper

 • Bank ID

 • Betalningsanm. ok

Erbjudande från Advisa

Advisa erbjuder dig möjligheten att ansöka om privatlån utan säkerhet hos ett stort antal banker och låneförmedlare samtidigt. Att ansöka om lån via Advisa är mycket enkelt: du fyller i ett formulär direkt online med information om ditt ärende och hur mycket du vill låna. Sedan startas en budgivning mellan de olika långivarna. På så vis får du som kund fram det bästa möjliga lånet.

Dessutom erbjuder Advisa personlig rådgivning om du är osäker på vilket erbjudande du ska välja och vad det innebär för dig i praktiken. Du har 30 dagar på dig att fundera över vilket erbjudande du vill välja, så det finns gott om tid att tänka.

Du har även möjlighet att teckna en försäkring genom Advisa som skyddar dig om du skulle hamna i ekonomiska bekymmer som gör det svårt att betala av lånet som det var tänkt.

Det är tre typer av lån som du kan ta hos Advisa:

 • samla lån
 • billån
 • privatlån

I grunden är det dock privatlån som du ansöker om vilken typ av lån du än väljer.

Advisas samarbetspartners

Bland de välkända långivare och banker som samarbetar med Advisa återfinns bland andra Nordea, ICA-Banken, Coop Bank, Bank Norwegian och SEB.

Advisa samarbetar med andra ord med flera av marknadens största och mest använda långivare och banker.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Advisa privatlån

Ett privatlån är ett lån som du kan använda till vad som helst. De flesta använder lånet när de behöver täcka oväntade kostnader men många använder lånet för att finansiera saker som exempelvis renovering, resor och kontantinsatser vid bostadsköp. Möjligheterna med ett privatlån är oändliga, men det gäller att välja ett privatlån som är fördelaktigt om du vill kunna hålla kostnaderna nere.

En fördel med att ansöka om ett lån via en låneförmedlare är att du först och främst slipper ta kontakt med alla banker själv. Dessutom behöver du bara en kreditkontroll för att ansöka om ett lån hos samtliga banker och låneinstitut som är kopplade till låneförmedlaren.

Kreditkontrollen utförs av UC, Upplysningscentralen. Din ansökan godkänns eller nekas baserat på uppgifterna som framkommer i kreditkontrollen. Även räntan som du får på dina låneerbjudanden baseras på denna informationen. Om du har betalningsanmärkningar minskar sannolikheten att du får ditt lån beviljat, och om du erbjuds lån är villkoren ofta sämre.

Samla lån

Många använder låneförmedlarnas tjänster för att dra ned sina egna räntekostnader. Om du har dyra krediter eller lån med höga räntor så kan det löna sig att lösa dessa med hjälp av ett privatlån. Genom att ta ett lån som täcker alla dina mindre lån, något som kallas för att samla lån, kan du dra ned kostnaderna direkt. Det beror på att räntan och villkoren på de nya, större privatlånet är bättre än de dyrare och mindre lånen.

Villkor för lån hos Advisa

Om du har en medsökande på lånet som har en ordnad ekonomi kan det öka möjligheterna till att beviljas ett lån till en bra ränta.

Räntan för ett privatlån är rörlig och sätts individuellt. Eftersom du på en och samma gång vänder dig till flera olika långivare som återkommer med sina svar får du också en översikt över vilken ränta som just du kan erbjudas.

Ansökan är inte bindande

Det kan vara bra att komma ihåg att din ansökan aldrig är bindande förrän du har fått ett låneerbjudande och godkänt detta, antingen genom ditt BankID eller genom att skriva på avtalet.

Advisa kundtjänst

Advisas kundsupport via telefon har öppet veckans alla dagar:

 • Måndag – torsdag: 09-20:30
 • Fredag: 09-17
 • Lördag-söndag: 12-16

Du kan även skriva ett meddelande till kundtjänsten via Advisas hemsida. Vill du diskutera villkoren för ditt lån kan du även få personlig rådgivning via en kunnig medarbetare via telefon.

Omdöme

Advisa är, med sin stora kundbas, en av de mest omtyckta och använda låneförmedlartjänsterna i Sverige. De samarbetar med ett stort antal långivare för att kunna ge dig som kund bästa möjliga erbjudande. Advisas tjänst är enkel att använda – både när du  jämför lån och ansöker om lån. Du får svar på din ansökan snabbt och du väljer själv om du vill gå vidare med en av de föreslagna långivarna eller inte.

Advisa ger dig med andra ord alla förutsättningar att hitta den långivare som kan ge dig den allra lägsta räntan när det kommer till privatlån, samtidigt som du inte behöver betala en krona för att använda tjänsten.

 

Hur ansöker jag om lån hos Advisa?

  • 1. Klicka på Ansök nu för att komma till Advisas hemsida
  • 2. Du fyller i önskat lånebelopp och dina personuppgifter
  • 3. Inom ett dygn får du svar från 40 långivare – välj långivare och få dina pengar inom 1-3 arbetsdagar
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Advisa

Vilka banker samarbetar Advisa med?
Hur kan Advisa vara gratis?
Är ansökan hos Advisa bindande?
Kan jag få lån hos Advisa om jag har en betalningsanmärkning?