Bynk

Bynk har funnits på marknaden sedan 2016 och är verksamma inom privatlån. Bynk är en innovativ långivare som ger dig som kund möjlighet att administrera dina lån direkt i en mobilapp som heter Rocker. I denna app kan du exempelvis ändra månadsbelopp eller utnyttja en betalningsfri månad.

På senare tid har företaget synts i reklamkampanjer, och begreppet ”Bynka” har blivit synonymt med dem.

 

Låna upp till 300 000 kronor

Hos Bynk får du möjligheten att låna mellan 10 000 kronor och 300 000 kronor. Lånemodellen är blancolån, vilket innebär att du inte behöver specificera vad du lånar till eller lämna någon säkerhet på lånet.

Vanligtvis används blancolån för privat konsumtion eller för att täcka större utgifter som att köpa en ny bil eller renovera huset.

Som låntagare hos Bynk får du automatiskt prova försäkringen Månadsskydd+ i tre månader. Försäkringen är en trygghet ifall något skulle inträffa som försvårar för dig att betala av på lånet, exempelvis ofrivillig arbetslöshet eller sjukdom.

Efter provperioden kan du själv välja om du vill säga upp försäkringen, annars löper den vidare.

Få betalningsfria månader

En unik förmån hos Bynk är att de låter sina kunder pausa sina månadsbetalningar, upp till fyra stycken per år. Det handlar i praktiken om att du som kund får möjlighet att skjuta upp betalningen en månad, dock måste du betala räntekostnaden för perioden.

Med hjälp av appen kan du dessutom smidigt utöka ditt lån eller amortera extra när du vill och kan. Om du vill plussa på eller dra av på återbetalningstiden och hur mycket du betalar varje månad så går det också bra i appen.

Individuellt satt ränta

Räntan på ditt lån hos Bynk baseras på kreditprövningen och varierar därför från person till person. Som lägst kan du få en ränta på 3,95 procent, och som mest kan räntan bli 19,95 procent.

Kraven för att få ansöka om lån hos Bynk

Du får möjlighet att låna hos Bynk om följande stämmer in på dig:

  • Du är 20 år fyllda men inte äldre än 70
  • Du är fastanställd, driver eget, är förtidspensionär eller pensionär
  • Du tjänar minst 10 000 kronor i månaden
  • Du har ett fungerande BankID
  • Du har inga betalningsanmärkningar och inte heller några skulder hos Kronofogden

Samla lån hos Bynk

Småskulder och krediter som du betalar på varje månad hos olika långivare kan du istället samla ihop under ett och samma lån hos Bynk.

Det löses enklast genom att du tar ett lån till låg ränta hos Bynk, som täcker kostnaderna för smålånen så att du betala av dem och sedan koncentrera dig på att betala av Bynk-lånet.

 

Att ”bynka” har för många blivit synonymt med att på ett enkelt sätt kunna hantera lån och krediter i en mobilapp.

Företaget Bynk har funnits på marknaden sedan 2016 och är verksamma inom privatlån. Bynk är en innovativ långivare som låter sina kunder administrera sina lån direkt i mobilappen Rocker. I Rocker ges du som kund möjligheten att ändra månadsbelopp eller ta del av betalningsfria månader.

Ta lån upp till 300 000 kronor

Hos Bynk kan du ansöka om lån mellan 10 000 kronor och 300 000 kronor. Lånemodellen är blancolån, vilket innebär att du inte behöver specificera vad du lånar till eller lämna någon säkerhet på lånet.

Vanligtvis används blancolån för privat konsumtion eller för att täcka större utgifter som att göra renoveringar eller större nödvändiga köp, exempelvis en ny bil.

Som låntagare hos Bynk får du prova på försäkringen Månadsskydd+ i tre månader. Försäkringen är en trygghet ifall något skulle inträffa som försvårar för dig att betala av på lånet. Det kan ju faktiskt hända oss alla att man blir av med jobbet eller drabbas av sjukdom, och då är det skönt att veta att det finns ett skydd under den tid då det blir svårare att betala av lån.

Efter provperioden kan du själv välja om du vill säga upp försäkringen, annars löper den vidare.

Slipp amorteringen vissa månader

En unik förmån hos Bynk är att de låter sina kunder pausa sina månadsbetalningar, upp till fyra stycken per år. Det handlar i praktiken om att du som kund får möjlighet att skjuta upp betalningen en månad, dock måste du betala räntekostnaden för perioden.

Genom Rocker-appen kan du dessutom smidigt låna mer eller amortera extra precis som det passar dig. Du kan också använda appen för att justera upp eller ner återbetalningstiden och månadskostnaden.

Ränta sätts efter kreditprövningen

Räntan på ditt lån hos Bynk baseras på kreditprövningen och varierar därför från person till person. Som lägst kan du få en ränta på 3,95 procent, och som mest kan räntan bli 19,95 procent.

Inkomst på 10 000 räcker för att kunna få lån

Bynk har generösa regler om vem som får låna och tillåter lån om du är  mellan 20-70 år och har en fast anställning, är egenföretagare, förtidspensionär eller pensionär.
I övrigt behöver du uppfylla följande krav:

  • Du tjänar minst 10 000 kronor i månaden
  • Du har ett fungerande BankID
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Skuldfri hos Kronofogden

När du ansöker om lån hos Bynk tas en kreditupplysning på dig tas kreditupplysning på dig genom UC och Bisnode.

Snabb utbetalning och möjlighet till kontokredit

När du får godkänt på din låneansökan så ordnar Bynk med överföringen så att du har pengarna på ditt bankkonto inom en till två dagar. Hos Bynk kan du också få en kontokredit på upp till 10 000 kronor, om du behöver ta ett mindre lån. Pengarna kan du sedan ta ut direkt via appen och pengarna förs över till ditt bankkonto inom 5 minuter.

Pengarna landar på kontot på en dag eller två. Om du behöver täcka upp någon oförutsedd utgift med ett mindre lån, så erbjuder Bynk också en kontokredit som kan sträcka sig upp till 10 000 kronor. Du kan använda krediten hur du vill, och kan göra uttag med Rocker-appen. Pengarna har du på ditt bankkonto fem minuter senare.

Krediten kan sedan enkelt återbetalas genom Swish.

Samla ihop lånen till ett

Bynk gör det möjligt för dig att samla alla dina småskulder och avbetalningar som du har hos olika långivare.

Genom att teckna ett privatlån med låg ränta så kan du sedan använda det för att betala av alla dyra smålån.

När du samlar skulderna till ett och samma lån via Bynk, så kan detta bli ett första steg till att återfå kreditvärdigheten och att få bättre koll på din ekonomi.