Thorn är en långivare som erbjuder privatlån på mellan 1000 och 100 000 kronor, dessutom till en fast årlig ränta. Räntan sätts alltid individuellt utifrån varje enskild kreditprövning och du kan lösa lånet i förtid när du vill.

 

Fördelar

  • Låna upp till 100 000 kronor till en fast årlig ränta från 9,9 %
  • Öka amorteringstakten när du vill – utan avgifter
  • Bestäm återbetalningstiden själv

Thorn

Precis som vid alla vanliga privatlån behöver du inte motivera vad du ska använda pengarna till för att få låna. Thorn kan även hjälpa dig att välja rätt lån om det är så att din kreditprövning visar på att ett annat låneförslag vore bättre för dig än det du har ansökt om.
Thorn har tre olika erbjudanden när det kommer till privatlån – TryggLån, PausLån och PrivatLån Plus.

Med Trygglån kan du låna upp till 50 000 kronor där det dessutom ingår ett betalskydd som hjälper dig om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven. På så vis kan du vara trygg med att betalskyddet löser dina låneskulder i upp till 12 månader. Du bestämmer själv vilken avbetalningstid du vill ha på lånet, och du kan välja mellan 12 till 84 månader.

Privatlån Plus

PrivatLån Plus erbjuder dig att låna upp till 100 000 kronor utan säkerhet. Även här bestämmer du själv i vilken takt du vill betala tillbaka på lånet och finns det möjlighet i din ekonomi att lösa lånet innan avtalad tid kan du göra det utan att det kostar något extra. Även genom PrivatLån Plus får du välja en löptid på mellan 12 till 84 månader.

Utöver detta erbjuder Thorn även PausLån, en låneform som tillåter dig att pausa ditt lån i en månad om ekonomin gör det knapert för dig. Då meddelar du dem bara när behovet uppstår, och du kan ta två betalningsfria månader fördelat på två olika kalenderår.

Vad erbjuder Thorn?

Thorn erbjuder tre olika alternativ vid privatlån samt finansieringslösningar för produkter inom exempelvis mobiltelefoni, datorer och vitvaror.

De är en långivare som tar bedömer hela din ekonomiska situation och bestämmer sig sedan för om du kan beviljas lån och till vilken ränta utifrån dina förutsättningar. Det betyder att om din nuvarande ekonomi tillåter det, så kan du beviljas ett lån genom dem trots att du har betalningsanmärkningar sedan tidigare eller inkomster utan fast arbete.

Finansieringslösningar och privatlån med betalskydd

Thorn är unika med sina lösningar för privatlån, då kan välja mellan att låna till en fast årlig ränta där du har helt fria tyglar att anpassa återbetalningstiden, låna med möjlighet till betalningspauser eller låna med ett inkluderat betalskydd. Du väljer det alternativ som du tycker passar dig bäst och sedan får du även hjälp av Thorn med att lägga upp villkoren för lånet, eller att välja ett annat lån om det skulle visa sig att det är mer fördelaktigt för dig.

Med finansieringslösningen ProduktFinans kan du lägga upp avbetalningsplaner med en fast månadskostnad på produkter.

Räntor och avgifter

Räntan för lån hos Thorn sätts individuellt men rör sig i spannet 9,84 – 21,60 %. Den maximala effektiva räntan som du kan få betala med detta lån är 29,99 %.

Utöver det får du betala en administrationsavgift på 19 kronor per månad för autogiro, eller 39 kronor om du betalar på annat vis. Uppläggningsavgiften för lån är 595 kronor.

Kundervice via vanliga frågor och telefon

Ansökan om lån sker per telefon, och du kan antingen ringa till kundtjänsten som har öppet måndag till fredag 8-18 samt lördagar 10-16. Ett annat alternativ är att lämna dina kontaktuppgifter och den tid du vill bli kontaktad så ringer de upp dig.

På Thorns hemsida finns även vanliga frågor och svar, där du hittar mer information om villkor, lån, försäkringar och annat.

Thorns villkor

Grundvillkoren för att kunna beviljas ett lån hos Thorn är:

  • Du är 20 år
  • Folkbokförd i Sverige i minst två år
  • Du har någon form av inkomst

Hos Thorn görs alltid en grundlig bedömning av din nuvarande ekonomiska situation när du ansöker om lån, vilket betyder att även om du har betalningsanmärkningar eller saknar fast anställning så kan du beviljas ett lån, förutsatt att din ekonomiska situation är tillräckligt stabil idag.
Du kan dock inte beviljas ett lån om du har en aktiv skuld hos Kronofogden.

Sammanfattning

Thorn är en flexibel långivare som hjälpt kunder sedan 1970. Det gör dem till ett pålitligt företag med lång erfarenhet och som kund kan du alltid vara trygg med att låna pengar.

De erbjuder finansieringslösningar för dig som är ute efter att köpa teknikprodukter eller vitvaror på avbetalning och deras privatlån är utformade för att passa olika behov, beroende på om du värdesätter att kunna låna till en fast ränta, få betalningsfria månader eller trygghetsförsäkra ditt lån.

Hos Thorn får du god hjälp av kundservice när du tecknar ett lån och har du alltid möjligheten att lösa ditt lån i förtid utan extra kostnad.