Låninformation

När du tar ett privatlån hos Thorn behöver du inte motivera vad du ska använda pengarna till. Det Thorn hjälper dig med är att välja rätt storts lån utifrån deras utbud – TryggLån, Privatlån Plus och Samlingslån. Om det är så att din kreditprövning visar att ett annat låneförslag vore bättre för dig än det du har ansökt om kontaktar Thorn dig för rådgivning.

Åldersgräns: 20 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1-3 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Ja
Uppläggningsavgift: 595 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 19 kr

Fördelar med Thorn

  • Tre olika typer av privatlån att välja på
  • Betalningsanmärkningar kan godkännas
  • Bra kundomdömen på Trustpilot

Nackdelar med Thorn

  • Höga avgifter
  • Hög ränta om man har dålig kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar
  • Kundtjänst stängd på helgen

Finansieringslösningar och privatlån med betalskydd

Thorn är unika med sina lösningar för privatlån, då kan välja mellan att låna till en fast årlig ränta där du har helt fria tyglar att anpassa återbetalningstiden, låna med ett inkluderat betalskydd eller låna för att samla andra lån och krediter. Du väljer det alternativ som du tycker passar dig bäst och sedan får du även hjälp av Thorn med att lägga upp villkoren för lånet, eller att välja ett annat lån om det skulle visa sig att det är mer fördelaktigt för dig.

Egenskaper

 • Bank ID

 • Betalningsanm. ok

 • Direktutbetalning

PrivatLån Plus, TryggLån och Samlingslån

Thorn erbjuder tre olika typer av privatlån, och finansiering av köp av vitvaror och elektronik.

PrivatLån Plus

PrivatLån Plus ger dig möjlighet att låna utan säkerhet. Lånet har en fast ränta – varje månad vet du alltså exakt hur mycket du kommer behöva betala tillbaka på ditt lån.

Du har möjlighet att lösa hela lånet när du vill – inga extra avgifter tillkommer.

TryggLån

Thorns TryggLån är ett privatlån där betalskydd och försäkringar ingår i månadskostnaden. Du kan få ersättning för ditt månadsbelopp under högst 12 månader om du skulle bli sjukskriven, förlora jobbet eller vid dödsfall.

Samlingslån

Thorns Samlingslån löser dina tidigare lån och krediter och ersätter dem med ett nytt privatlån från Thorn – med bättre räntevillkor och lägre avgifter.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Villkor hos Thorn

Räntan för lån hos Thorn sätts individuellt utifrån din kreditprövning, ekonomiska situation och storlek på lån. Du kan bli godkänd trots betalningsanmärkningar, men inte om du har ett skuldkonto hos Kronofogden. 

Förutom räntan så tillkommer uppläggningsavgift och aviavgift.

Thorn kundervice

Om du har frågor, funderingar eller vill ha vägledningen när du ansöker om lån kan du ringa Thorns kundtjänst. Förutom telefonkundtjänst så erbjuder Thorn hjälp över mail. De har även ett hjälpcentrum på hemsidan med svar på vanliga frågor.

 • Telefon: 020-242424
 • Mail: info@thorn.se

Öppettider

 • Måndag-fredag: 08-17

Omdöme

Thorn är en flexibel långivare som hjälpt kunder sedan 1970. Det gör dem till ett pålitligt företag med lång erfarenhet och som kund kan du alltid vara trygg med att låna pengar.

Deras privatlån är utformade för att passa olika behov beroende på om du värdesätter att kunna låna till en fast ränta, samla lån eller vill låna med en trygghetsförsäkring. De erbjuder även finansieringslösningar för dig som är ute efter att köpa teknikprodukter eller vitvaror på avbetalning.

Värt att tänka på är de avgifter som tillkommer när man lånar via Thorn – uppläggningsavgift och aviavgift. Aviavgiften tillkommer vilken betalmetod man än väljer – autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Att låna via Thorn kan alltså snabbt bli dyrare än vad man tänkt sig.

 

Hur ansöker jag om lån hos Thorn?

  • 1. Klicka på ANSÖK NU för att komma direkt till Thorns hemsida
  • 2. Välj vilken typ av lån du är intresserad av och fyll i hur mycket du vill låna och under hur lång tid
  • 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och signera med BankID
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Thorn

Vilka avgifter tillkommer när man lånar av Thorn?
Kan man låna av Thorn om man har betalningsanmärkningar?
Hur snabbt får jag pengar när jag lånar av Thorn?
Varför godkänner Thorn långivare som andra tackar nej till?