Axo Finans

Axo Finans är en oberoende låneförmedlare som samarbetar med några av Sveriges ledande banker och låneinstitut, såsom Bank Norwegian, Bluestep, Santander, Marginalen Bank och Sevenday. Lånen som erbjuds kräver inte att du ska byta bank, så det spelar ingen roll var du är kund idag – du kan alltid ansöka om ett privatlån hos just Axo.

Långivare
Maxlån
Ränta från*
Löptid
Ansök
2,95 %
1 - 15 år

*5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

FÖRDELAR FÖR DIG

 • Enkelt att ansöka
 • Helt kostnadsfritt
 • En kreditupplysning

Privatlån upp till 600 000 kronor

När du gör din ansökan skickar Axo Finans vidare din förfrågan till sina samarbetspartners och kan sedan presentera samtliga erbjudanden så att du utifrån det kan välja det som passar dig bäst. Hos Axo Finans kan du ansöka om privatlån utan säkerhet på upp till 600 000 kronor med en återbetalningstid på mellan 1 och 20 år.

Därefter kan du välja själv vad du vill använda pengarna till utan vidare motivering. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om privatlånet och lånerbjudandet du får gäller i 30 dagar. Ansökan är inte heller bindande, så det är först när du signerar skuldebrevet som lånet godkänns. Det kommer endast att registreras en kreditupplysning på dig vi UC när du gör en ansökan. Om du vill kan du få hjälp av en lånehandläggare som kan ge tips och vägledning kring de lån som erbjuds dig.

Samla dina lån och krediter Hos axo finans

Räntan sätts alltid individuellt, och baseras på din privata ekonomi och betalningsförmåga. Utöver privatlån erbjuder de även en tjänst där du kan samla alla dina lån och krediter. Det förbättrar din kreditvärdighet och du kan sänka dina månadskostnader rejält tack vare ett samlingslån med bättre villkor. Liksom vid en låneansökan behandlas förfrågan om att samla lånen av flera olika banker, och därefter presenteras alla erbjudanden för dig. Hur lång tid det tar innan du har dina pengar på kontot beror på vilken bank eller vilket låneinstitut pengarna betalas ut från, men det sker oftast inom 2-5 bankdagar. Vissa banker skickar dock ut skuldebrevet digitalt som du signerar med BankID, och då kan du ha pengarna på kontot redan nästa dag.

Snabbt och enkelt online

Att ansöka om privatlån eller att lösa dina lån sker snabbt och enkelt direkt online. Du fyller i uppgifter om bland annat önskat belopp, återbetalningstid, anställningsform och bostadsform och därefter tar det oftast bara några timmar innan du får ett svar på din ansökan.

Hur kan tjänsten vara gratis?

Att använda tjänsten kostar dig ingenting och du bedöms av långivarna på samma sätt som om du vänt dig till dem direkt. Axo Finans får en provision av de banker och långivare som de samarbetar med och dessa står själva för kostnaderna om du väljer att gå vidare med något av låneerbjudandena. På så betalar du som användare av tjänsten ingenting för att använda den.

Fördelar med Axo Finans tjänst

Det finns flera fördelar med att använda Axo Finans tjänst. Bland annat:

 • Endast en kreditupplysning tas på dig, till skillnad mot om du hade vänt dig till långivarna en och en
 • Du får snabbt en överblick över hur mycket du kan få låna
 • Du får möjlighet att jämföra olika långivares ränteerbjudande
 • Möjlighet att låna upp till 600 000 kronor till låg ränta
 • Du får oftast svar på din ansökan redan samma dag

Vilka långivare samarbetar Axo Finans med?

Axo Finans samarbetar med några av marknadens främsta banker och långivare, såsom:

Bluestep, Forex Bank, Collector Bank, Wasa Kredit, Coop, Santander Consumer Bank, SevenDay Bank, Resurs Bank, Lendify, Svea, med flera.

När du ansöker om lån via Axo Finans kommer din ansökan alltså att prövas mot en mängd långivare, vilket ökar chanserna för dig att hitta långivaren med den bästa räntan för dig.

Privatlån utan säkerhet

Axo Finans erbjuder endast privatlån utan säkerhet, som du antingen använder för konsumtion av olika slag eller för att samla dyra krediter och smålån.
Du kan således inte ansöka om exempelvis ett renodlat bostadslån hos Axo Finans, utan det är lån utan krav på att lämna något i pant som du hittar hos dem.

Ränta och övriga avgifter när du lånar hos Axo Finans

När du ansöker om lån hos flera långivare kommer du sannolikt att få svar som skiljer sig åt, kanske både vad beträffar hur mycket du beviljas låna samt hur låg ränta du erbjuds. Det beror helt enkelt på de olika bankernas och långivarnas grundvillkor och hur de bedömer riskerna med att låna ut till dig.

I slutändan är det ändå din kreditvärdighet och dina övriga personliga ekonomiska förutsättningar som bestämmer vilken ränta du kan få på lånet, samt vilken summa och återbetalningstid du väljer.

Långivarna som Axo Finans samarbetar med erbjuder rörlig ränta, som sätts individuellt och rör sig i spannet mellan 2,90 till 26 %. Du betalar en startavgift på 495 kronor när du tar ett lån, men kan slippa aviavgiften, beroende på vilket alternativ du väljer för att betala avier.

Flera sätt att kontakta kundservice

Kundservice har öppet måndag till fredag och du når dem på telefon eller via ett kontaktformulär. Du kan också begära att få bli uppringd en tid som passar dig.

Axo Finans villkor

Villkoren för att få ansöka om lån är att du ska:

 • Vara minst 18 år gammal
 • Ha en månadsinkomst på minst 8400 kronor
 • Inte ha några betalningsanmärkningar eller innestående skulder hos Kronofogden

Om du har en medsökande på lånet ökar chanserna att beviljas ett högre belopp och att få bättre ränteerbjudande än om du söker själv.

När du får svar på din låneansökan så gäller den i 30 dagar, men det betyder inte att du är tvungen att teckna ett lån som du ansökt om. Om du dock väljer att gå vidare och signera en låneansökan så sker det antingen digitalt via BankID eller så behöver du signera ett skuldebrev som kommer via posten och sedan skicka tillbaka det. Vilket av alternativen som gäller beror på vilken av bankerna eller långivarna som du lånar av, då de har olika tillvägagångssätt.

Återbetalningstiden på lånen är mellan 1 till 20 år och du får möjlighet att lösa lånet tidigare än den avbetalningstid du valt på förhand om du så önskar.

Sammanfattning

Axo Finans är en låneförmedlare som riktar sig till privatkunder som är ute efter att kunna jämföra långivares olika villkor på privatlån utan säkerhet. Du kan ansöka om att låna upp till 600 000 kronor och endast en kreditupplysning tas, samtidigt som din ansökan prövas mot flera olika banker och långivare. Återbetalningstiden på lånet är upp till 20 år, samtidigt som du har rätt att utan kostnad lösa en del av eller hela lånet när du vill utan att det kostar något extra.

De banker och långivare som Axo Finans samarbetar med är välkända och seriösa aktörer som erbjuder några av marknadens lägsta räntor på lån, vilket betyder att du som kund kan känna dig trygg med att söka lån via Axo Finans. Kundomdömen från Trustpilot bekräftar dessutom att många privatkunder har väldigt goda erfarenheter av dem.

En låneansökan via webbtjänsten är enkel att göra, men om du föredrar att ansöka via telefon går det också bra. Då ringer du bara till kundtjänsten och upprättar en ansökan med hjälp av dem. I många fall får du svar på din ansökan från bankerna och långivarna redan samma dag.

Att tjänsten dessutom inte kostar någonting och att du inte är bunden att gå vidare med lånet efter att du fått svar på din ansökan gör det till en win-win-situation för dig som kund.

Ansök om lån hos Axo Finans