Bank Norwegian är en internetbank för privatpersoner som har nischat in sig på snabba privatlån utan säkerhet för kunder som vill låna pengar snabbt och smidigt. De erbjuder privatlån upp till 600 000 kronor.

 

Fördelar

  • Låna pengar utan säkerhet
  • Samla dina lån
  • Privatlån upp till 600 000 kr

Bank Norwegian

Internetbank för privatpersoner

Bank Norwegian är en internetbank för privatpersoner. De har inga fysiska kontor men erbjuder tjänster som lån, försäkringar, kreditkort och sparkonto med ränta. Fördelen med att banken endast drivs på internet är en mer kostnadseffektiv drift jämfört med andra banker som står inför dyr filialdistribution. Man har nischat in sig på privatlån utan säkerhet för kunder som vill låna pengar snabbt och smidigt.

Samla dina lån – minska total månadskostnad

Hos Bank Norwegian kan du ansöka om privatlån på mellan 5 000 och 600 000 kronor. Räntan på lånet beror på varje låntagares ekonomiska situation samt hur mycket som lånas, men ligger på mellan 6,99 % och 22,99 %. Att ta ett privatlån går snabbt, du lånar utan säkerhet och banken behöver inte veta vad du ska använda pengarna till.

Du kan även samla dina lån på upp till 600 000 kronor för att på så vis minska dina totala månadskostnader. Utöver utlåningstjänsterna erbjuder de också en kreditkortstjänst där du får poäng på allt du handlar som du sedan kan använda för att betala flygresor med Norwegian air, antingen hela eller delar av resebeloppet. Kreditkortet har ingen årsavgift och du debiteras inte om du gör ett uttag på en bankomat utomlands. Betalar du resan med kortet ingår dessutom reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Att öppna ett sparkonto är också helt kostnadsfritt, du erbjuds en av marknadens bästa räntor och det finns inga uttagsgränser.

Ansökan online

Bank Norwegian började som ett bonusprogram för flygbolagets kunder. I maj 2013 etablerade man sig på den svenska marknaden och har sedan dess ökat i popularitet. All form av ansökan sker direkt online oavsett om du vill låna pengar, öppna ett sparkonto eller beställa ett kreditkort. Det går alltså snabbt och smidigt, och vid låneansökan får du ett svar med ett erbjudande om lån på en gång.

Bank Norwegians erbjudande till dig som kund

Bank Norwegian har snabbhet och enkelhet i fokus. De passar således dig som är ute efter att kunna ta ett privatlån utan säkerhet till vad du vill utan krångel, direkt via nätet, på så lite som 5000 till så mycket som 600 000 kronor. Om du vill teckna ett låneskydd kan du även göra det via banken. Skyddet täcker din månadsfaktura om du skulle bli arbetslös eller sjukskriven.

Eftersom Bank Norwegian är tätt sammankopplad med flygbolaget erbjuder de även ett kreditkort som du med fördel använder om du då och då flyger med bolaget. Kortet har ingen årsavgift och du kan få upp till 100 000 kronor i kredit. Du får dessutom möjligheten att teckna en försäkring till ditt kreditkort, som skyddar dig om du skulle få svårt att betala dina krediträkningar.

Bank Norwegian har även en av marknadens bästa räntor (0,70 %) på sparande. Ett sparkonto är gratis att öppna och du får fria uttag. Du kan  dessutom vara trygg med att dina insättningar är skyddade, då de omfattas av den norska statens insättningsgaranti.

Låna upp till 600 000 kronor som privatlån

Att låna pengar via Bank Norwegian sköts helt och hållet online och du signerar med ditt BankID. Banken erbjuder uteslutande lån utan säkerhet och du använder pengarna till vad du vill, oavsett om du vill renovera köket, ta en långresa, köpa en bil eller samla dina smålån.

Individuellt satt ränta och maxtak på den effektiva räntan

Räntan som erbjuds på privatlånen sätts individuellt, dock är den som lägst 6,99 %. Efter att en kreditprövning gjorts på dig kommer du att få svar på vilken ränta du kan få på ditt lån. Den maximala effektiva räntan som du kan få på ditt privatlån hos Bank Norwegian är för närvarande 29,27 %.

Kundservice via kontaktformulär

Om du har ett kreditkort hos Bank Norwegian och råkar tappa bort det, så kan du ringa och spärra ditt kort dygnet runt, årets alla dagar.

För övrig kundservice finns det en bra sammanställning med de vanligaste frågorna i varje segment på deras hemsida, samt olika guider. Du kan även använda kontaktformuläret på sidan om du vill komma i kontakt med banken angående frågor av mer specifik karaktär.

Bank Norwegians villkor

För att få ansöka om ett lån via Bank Norwegian behöver du:

  • Vara minst 23 år gammal
  • Inte har några betalningsanmärkningar
  • Vara svensk medborgare sedan tre år tillbaka

Dessutom gör Bank Norwegian alltid en kreditprövning innan du beviljas lånet. Löptiden för lån hos banken är mellan 1 till 15 år och räntan är rörlig och sätts individuellt. Uppläggningsavgiften är 0 kronor för lån upp till 24 999 kronor. För lån mellan 25 000 och 39 999 kronor är avgiften 149 kronor, och för lån på 40 000 kronor och uppåt är avgiften 399 kronor. Den månatliga administrativa avgiften är 0 kronor för lån upp till 14 999 kronor och för summor över det är avgiften 19 kronor.

Om du har en medsökande på lånet ökar chanserna att få det beviljat samt lägre ränta, och om du skulle vilja betala tillbaka delar av eller hela lånet i förtid så kan du göra det utan extra kostnad.

 

Banknorwegian är en norsk bank som du endast kan nå via nätet. Banken är ett dotterbolag till Norwegian Holding ASA. Genom Banknorwegian kan du både starta ett sparkonto, ta ett privatlån eller ansöka om ett kreditkort. Genom kreditkortet kan du även få poäng som kan användas till att få bättre flygbiljetter när du reser med flygbolaget Norwegian. Sedan starten år 2007 har banken växt sig större i både Norge och andra länder.

Banknorwegian privatlån

På sidan Banknorwegian.se kan du ansöka om att låna pengar snabbt och smidigt. De erbjuder lån på upp till 500 000 kronor. Hela låneansökan gör du på deras hemsida. Det finns tre grundkrav som du måste uppfylla för att ta ett privatlån hos Banknorwegian. Du måste vara äldre än 18 år. Du måste ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna och du får inte heller ha några betalningsanmärkningar. Om du uppfyller dessa krav så utför Banknorwegian en kreditupplysning genom UC. Syftet med kreditupplysning är att se vilka ekonomiska förutsättningar du har och för att kontrollera att du inte har några anmärkningar eller något skuldkonto. Om allt ser bra ut så skickar banken ett erbjudande till dig. Räntan sätts baserat på hur kreditupplysningen ser ut och hur stort lånet är. Nominell ränta ligger från 4,99 % till 20,24 %. Den längsta möjliga lånetiden är 15 år. Det tillkommer en etableringsavgift på 399 kronor och en månadskostnad på 19 kronor. Privatlånet är ett annuitetslån. Det innebär att du betalar lika mycket varje månad. Det som skiljer månadskostnaderna är hur stor del av kostnaden som är amortering och hur stor del som är ränta.

Flera fördelar med Banknorwegian lån

Det finns flera fördelar med att ta ett privatlån genom Banknorwegian. Först och främst så sköter du allt på nätet, något som alltid är smidigt. Hela processen, från ansökan till pengar på kontot, går oftast på bara några dagar. Själva lånet kan du sedan använda till vad du vill. Drömmer du om att renovera badrummet, köpa en större TV eller ta med din partner på en fantastisk resa så passar privatlånet utmärkt till detta. Många använder lånet för att dra ned sina egna kostnader genom att lösa sina dyrare lån och krediter.

Banknorwegian ränta

Att lösa ett lån innebär att du betalar hela lånet direkt. Många lån har höga räntor och avgifter som blir dyrare ju längre tid det tar för dig att betala av lånet. Genom att ta ett stort privatlån som täcker alla mindre lån och kreditskulder kan du snabbt betala av dessa och istället amortera det större lånet med bättre ränta och villkor. På så sätt kan du spara flera tusenlappar i längden.

Banknorwegian kreditkort

På Banknorwegian.se kan du även ansöka om deras kreditkort. Du får upp till sex veckors räntefri kredit plus att du får poäng på alla dina köp. Du kan ansöka om upp till 100 000 kronor i kredit. När du bokar resor med ditt kreditkort så ingår det även reseförsäkring och avbeställningsskydd, något som alltid är bra att ha. Kortet har ingen årsavgift och det finns inga uttagskostnader.

Sammanfattning

Du som snabbt och enkelt vill kunna ansöka om lån via nätet hittar det du söker hos Bank Norwegian. Att ansöka om ett privatlån utan säkerhet går snabbt och du sköter hela processen online. När du skickat in dina ansökan får du inom kort ett låneerbjudande, och om du väljer att gå vidare och teckna lånet så tar det inte heller lång tid att få pengarna utbetalda.

Bank Norwegian erbjuder varken marknadens största utbud av olika lånetyper eller den allra lägsta räntan, men i jämförelse med andra typer av lån som går snabbt att ansöka om och beviljas via nätet, som sms-lån, så är Bank Norwegians erbjudande mycket bättre.

Varför betala mer avgifter och ränta för ett sms-lån när du kan låna pengar lika snabbt och smidigt hos Bank Norwegian, men till bättre villkor? I jämförelse med mindre sms-lån på exempelvis 10 000 kronor som ofta kommer med höga räntor och avgifter kan du istället ta ett lån på samma summa hos Bank Norwegian och slippa både uppläggningsavgift och administrativa avgifter.

Bank Norwegians privatlån kan även användas till att samla dina andra mikrolån, vilket gör att du får ner räntan.

Om du letar efter ett sparkonto med ränta (något som storbankerna i regel inte erbjuder längre) så hittar du det istället hos Bank Norwegian. Bankens sparkonto ger en riktigt bra sparränta från första kronan som sätts in och omfattas av den statliga insättningsgarantin. Dessutom kan du ta ut pengar när du vill utan avgifter.

Bank Norwegians kreditkort är en annan förmånlig lösning som banken erbjuder dig som kund, med dygnet runt-support om du skulle råka tappa kortet och behöver spärra det.

Om du gillar att resa och ofta bokar resor med Norwegian är kreditkortet alldeles ypperligt. När du använder kortet får du nämligen så kallade Cash Points, vilket är flygbolagets egna valuta. Det betyder att när du sedan vill boka en resa med Norwegian så kan du använda de Cash Points som du tjänat in när du använt ditt kreditkort, för att betala flygresan.

Kortet har dessutom ingen årsavgift och inte heller någon avgift för valutauttag varken i Sverige eller utomlands. En reseförsäkring ingår och du får möjlighet att utnyttja upp till 45 dagars räntefri kredit, vilken är upp till 100 000 kronor.

Om du vill försäkra ditt lån eller ditt kreditkort erbjuds även sådana lösningar av Bank Norwegian. För ett privatlån får du möjligheten att teckna ett klassiskt låneskydd, som löser månadsfakturan vid händelse av arbetslöshet eller sjukdom och till kreditkortet kan du teckna ett betalskydd.