Billån

Ett fordonslån kan tecknas hos flera aktörer och några av de vanligaste långivarna för billån med låg ränta är banker och låneinstitut. Här får du en överblick över aktörer på marknaden som erbjuder just detta.

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-600 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
  • icon

    1. VÄLJ LÅNEBELOPP

    Låna 500 000kr – utan säkerhet!

  • icon

    2. GRATIS JÄMFÖRELSE

    Från de största långivarna!

  • icon

    3. VÄLJ LÅNGIVARE

    Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Billån med låg ränta

Det finns en hel del att tänka på när du planerar att ta ett lån för att finansiera din nya bil. Först och främst har du själva lånet. Ett sådant lån kan tecknas hos flera aktörer och några av de vanligaste långivarna med låg ränta är banker och låneinstitut. Med vår hjälp kan du få en bra överblick över aktörer på marknaden som erbjuder billån med låg ränta.

Det finns flera olikheter mellan ett vanligt lån och bilfinansiering. Det du bör känna till är att långivarna kan ha speciella regler när det kommer till just denna typ av skuldsättning. En del långivare kräver exempelvis att du handlar hos en bilsäljare som är auktoriserad av långivaren. Oftast används själva fordonet som säkerhet för lånet. Detta för oss till nästa punkt.

När en långivare beviljar ett lån tar de en risk. Det finns flera sätt för dem att kompensera för risken, bland annat genom räntan och genom att använda något värdefullt som säkerhet. Oftast används fordonet du köper som säkerhet för lånet till din framtida bil. Eftersom det nu ligger i långivarens intresse att ditt fordon har någon form av värde är det många långivare som kräver att fordonet är helförsäkrat under hela låneperioden. Detta gäller oftast även andra fordon som exempelvis motorcykel, båt och husvagn. Du kan alltid undersöka om långivaren även erbjuder försäkringar. Ibland kan du förhandla fram bättre lånevillkor genom att samtidigt teckna en helförsäkring hos långivaren.

Fordonslån utan säkerhet för begagnad bil

Alla långivare är inte villiga att bevilja ett billån om kunden väljer att köpa sin bil från en privatperson. Därför är det alltid bra om du på förhand tar reda på vilka regler som din tilltänkta långivare har. Oftast kan du inte använda fordonet som säkerhet när den är begagnad. Du kan fortfarande få ett lån för att köpa bilen men då handlar det inte längre om ett billån. Lån utan säkerhet kallas även för blancolån och privatlån. Dessa får du använda till vad du vill, från att köpa en ny eller begagnad bil till att bekosta en resa eller renovera en bostad. När du köper din bil från en privatperson gäller det att du kontrollerar att personen verkligen äger bilen, att bilen är besiktigad och att bilskatten redan är betald.

Annuitetslån eller rak amortering

Bilens ålder spelar även roll när det gäller tecknandet av ett fordonslån. Många banker och bilhandlare har en gräns för hur gammalt fordonet får vara för att billånet ska beviljas. Gränsen kan se väldigt olika ut hos de olika långivarna. Vårt tips är att du tar kontakt med långivarna direkt för att ta reda på vart just deras åldersgräns går.

Oftast sker allt detta under låneformen annuitetslån. Det innebär att du betalar lika mycket varje månad. Skillnaden mellan avbetalningarna är hur stor del av betalningen som består av amortering och hur stor del som är ränta. Om den förändras kommer även månadskostnaden att förändras. Ibland kan du även själv välja om du vill ha annuitetslån eller rak amortering. Själva amorteringen är oftast kopplad till bilens värdeminskning.

Rak amortering innebär att amorteringsdelen av din återbetalning alltid är samma, men räntan blir däremot lägre och lägre. När du betalar av dina skulder med rak amortering kommer det att vara som kostsammast i början och sedan sakta men säkert bli billigare. Om räntan skulle ändras kommer det naturligtvis att påverka.

Så hittar du bästa billånet med Lägsta räntan

För att hitta ett billån med låg ränta kan du använda vår hemsida för att jämföra olika långivares krav och villkor. Eftersom du direkt kan se vilka aktörer som erbjuder förmånliga billån kan du snabbt ta kontakt med dessa. Gör det enklare för dig själv helt enkelt.