Låna 10 000

När du som privatperson blir tvungen att ta ett privatlån på 10000 kr är det viktigt att du sätter dig in i de lagar och regler som gäller hos den långivare som du tänker använda. Titta gärna runt och se vilken långivare som passar dina behov och förutsättningar bäst. Är du intresserad av att teckna ett privatlån på den summan men utan säkerhet bör du vara medveten om att du kommer att få betala högre räntor jämfört med ett lån med säkerhet.

 

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-600 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Hur ansöker jag om ett internetlån på 10 000 kronor?

Det är oftast väldigt enkelt att ansöka om ett så kallat internetlån. Du fyller i din ansökan på långivarens sida på internet och om denna beviljas, betalas pengarna ut till ditt konto inom några timmar. Ibland kan du till och med få pengarna utbetalda direkt. Beroende på vilken långivare du väljer, gäller lite olika villkor för lånet. Gemensamt för majoriteten av de företag som erbjuder internetlån är att de lånar ut mindre summor, ofta mellan 500:- och 10 000:- och en kort återbetalningstid. Återbetalningstiden, eller löptiden, är ofta mellan 30 och 90 dagar för ett internetlån. Var noga med att jämföra den effektiva räntan mellan de olika låneföretagen innan du gör en ansökan, då den kan vara mycket hög, ibland upp till 1000:-, beroende på lånebelopp och återbetalningstid. Internetlån lämpar sig alltid bäst i en akut situation där du är säker på att du kommer att kunna betala tillbaka lånet inom den avtalade tiden.


Räntorna för lån på 10000 kronor varierar


Vissa låneföretag som erbjuder internetlån erbjuder helt räntefria lån, ibland även helt utan avgifter. Ofta gäller detta endast första gången som du lånar av företaget. Om du lånar fler gånger, tillkommer oftast ränta. Om du vill förlänga återbetalningstiden, får du oftast betala en avgift för detta. Det är därför viktigt att du kan betala i tid. Dröjsmålsräntor och inkassokostnader tillkommer om du låter betalningen förfalla utan att betala. Detta kan bli mycket kostsamt, och göra lånet många gånger dyrare än vad du från början kalkylerade.

Även om det går väldigt snabbt att ansöka om och få ett internetlån utbetalt på kontot, så är det mycket viktigt att du noga räknar på om du faktiskt har råd att låna och råd att betala tillbaka lånet under den bestämda tiden. Räntorna och avgifterna för denna typ av lån är ofta mycket höga, och risken är att du får betala mycket mer för ditt lån än vad du tänkt från början. Om du lånar på grund av en redan ansträngd ekonomi, kan ett obetalt internetlån medföra att du får ännu fler problem. I värsta fall blir följden betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden.

Det är alltid bäst att istället försöka spara för att ha en buffert, men om detta inte går och du är säker på att du kan betala tillbaka är ett internetlån en snabb och smidig lösning för dig om du drabbas av en akut utgift som du måste betala och inte kan skjuta upp.

 

Hög räntesats för lån på 10000 kronor

Räntesatsen kan ibland hamna på omkring 20 % och ibland mer. Att låna 10000 kr medför ibland en ytterligare kostnad i form av en uppläggningsavgift från strax under 400 kr och uppåt. Denna avgift ska du inte betala tillbaka utan det är endast räntan och lånet som du som långivare behöver återbetala. Att låna 10000 kr som ett privatlån kan vara en snabb lösning på en ekonomisk situation som oväntat uppkommit. Kanske behöver du göra en reparation på bilen eller köpa ny kyl och frys som plötsligt och oväntat har gått sönder? Ņterbetalningsvillkoren för ett privatlån ligger på mellan 1 och 15 år beroende på vad du och långivaren kommer överens om.

Vanliga frågor om lån

✅ Hur lånar jag 10 000 kronor snabbt?

Att beviljas ett privatlån utan säkerhet på 10 000 kronor behöver inte ta särskilt lång tid. Om du beviljas lånet har du ofta pengarna på kontot inom de närmsta dagarna. Alternativet med snabblån kanske gör att du får pengarna på kontot snabbare i många fall, men ofta till hög ränta och andra kostnader.

✅ Kan jag låna 10 000 kronor utan UC?

Det finns flera långivare som lånar ut 10 000 kronor utan UC. Många långivare som erbjuder lån utan UC är verksamma inom snabblån, som har höga räntor. Men det finns även långivare som erbjuder lån utan UC men till lägre räntor. Var därför noggrann med att jämföra alternativen mot varandra.

✅ Hur lånar jag 10 000 kronor till låg ränta?

Genom sökfunktionen Lånlågräna.se hittar du snabbt och enkelt låneförmedlare som hjälper dig att ansöka om lån hos flera långivare samtidigt. Det tas bara en kreditupplysning på dig när du använder en låneförmedlare, samtidigt som du får kontakt med flera långivare och kan välja den som erbjuder dig bäst ränta och villkor på lån.

✅ Kan jag låna 10 000 kronor med betalningsanmärkning?

Ja, det finns många långivare som lånar ut 10 000 kronor trots att du har betalningsanmärkning. Använd sökfunktionen på Lånlågränta.se och välj att du har betalningsanmärkningar, så slussas du vidare till de låneförmedlare som samarbetar med långivare som godkänner lån trots betalningsanmärkning.

✅ Kan jag låna 10 000 kronor hos min bank?

Hos flera banker finns möjligheten att låna 10 000 kronor genom ett privatlån utan säkerhet. Vissa banker har dock en lite högre minimigräns för lån.

✅ Kan jag låna 10 000 kronor utan inkomst?

Om du saknar inkomst är det generellt svårare att beviljas ett lån, men inte omöjligt. Det beror på din ekonomi i övrigt och hur banken bedömer din betalningsförmåga. Det finns således goda möjligheter att få ett lån på 10 000 kronor om din ekonomi tillåter det.