Låninformation

Ekonomen samarbetar med erfarna och pålitliga långivare för att hjälpa sina kunder att hitta det mest fördelaktiga privatlånet. Med hjälp av låneförmedlaren kan man skicka in en ansökan om ett nytt privatlån eller samla befintliga lån i ett större privatlån med mer fördelaktiga villkor. 

Åldersgräns: 18 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1 - 3 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Nej
Uppläggningsavgift: 400 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 0 kr

Fördelar med Ekonomen

  • Jämför upp till 39 långivare med en ansökan
  • Ekonomen använder en kreditupplysning för alla 39 långivare
  • Lång erfarenhet inom låneförmedling

Nackdelar med Ekonomen

  • Uppläggningsavgift kan tillkomma beroende på vilken långivare du väljer
  • Högre krav på årsinkomst jämfört med vissa andra låneförmedlare

Vad erbjuder Ekonomen?

Ekonomen är en låneförmedlare som erbjuder förmedling inom privatlån. När du skickar in din ansökan via Ekonomen skickar de i sin tur ut den till sina samarbetspartners, alla välkända och pålitliga långivare. De långivare som är intresserade av att erbjuda ett lån till dig återkommer med sitt erbjudande. Du kan sedan i lugn och ro jämföra lånevillkor och välja det du tycker passar din situation bäst. Kom ihåg att du inte binder dig att acceptera något låneerbjudande när du skickar in en ansökan via Ekonomen. Ekonomens tjänster erbjuds helt kostnadsfritt till dig som kund.

Egenskaper

 • Bank ID

Räntan sätts individuellt

När Ekonomen delar din ansökan med sina samarbetspartners använder de den kreditupplysning Ekonomen tagit på dig för att sätta rätt ränta. Du erbjuds alltså en individuell ränta utifrån din betalningsförmåga och din ekonomi. Räntan kan skilja sig åt mellan olika långivare – därför är det alltid viktigt att titta igenom alla låneförslag du får genom Ekonomen.

Det är långivaren, inte Ekonomen, som sätter lånevillkoren och räntan.

Kreditupplysning via UC

Den kreditupplysning Ekonomen tar via UC visar bland annat information om lån, krediter och kreditkort du redan har, om du har skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar, om det tagits några kreditupplysningar på dig under de senaste året, samt personlig information som inkomst, civilstånd och adress. 

Trygg ansökningsprocess

När du använder Ekonomens låneförmedlingstjänst ansöker du direkt via Ekonomens hemsida. Du skriver in lånebelopp, under hur lång tid du vill betala tillbaka lånet och om det är ett samlingslån eller inte. När du går vidare i processen får du fylla i uppgifter om anställning, bostadsinnehav och andra personuppgifter. Du får vanligtvis svar på din ansökan inom ett dygn.

Om du inte vill ansöka via hemsidan är det även möjligt att ansöka via Ekonomens kundtjänst. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Ett samlingslån kan användas för att samla flera mindre, och dyrare, krediter och lån i ett större privatlån. Det kan sänka den totala räntan och på så sätt sänka månadskostnaderna för lånen.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Trygg låneförmedlare med lång erfarenhet

Ekonomen är en del av Enklare Ekonomi Sverige AB, samma företag. Som står bakom jämförelsetjänsterna Enklare och Loans.se. Enklare Ekonomi Sverige AB har tillstånd från Finansinspektionen att förmedla konsumentkrediter och de står under Finansinspektionens tillsyn. 

Det är alltså en låneförmedlare med lång erfarenhet i branschen som har förmedlat lån till tusentals kunder i Sverige under många år. 

Kundservice

Ekonomens kundtjänst nås via telefon eller mejl. De har öppet på vardagar, men lunchstängt mellan 12:00 och 13:00.

Kundtjänst

 • Telefon: 0770 33 07 77
 • Mejl: kontakt@enklare.se

Öppettider kundtjänst

 • Måndag-fredag: 09:30 – 17:00 (lunchstängt mellan 12:00 och 13:00)

Omdöme

Ekonomen har ett tryggt låneförmedlingsföretag i ryggen, Enklare Ekonomi Sverige AB, med lång erfarenhet i branschen. Som kund hos Ekonomen kan man lita på att allt utförs enligt branschpraxis. 

Ekonomen erbjuder ett. Stort utbud av samarbetspartners och långivare, upp till 39 tycker, vilket gör att många kan hitta ett fördelaktigt lån med hjälp av Ekonomens tjänster. Kunder med en betalningsanmärkning i ryggen bör dock vända sig till en annan låneförmedlare – Ekonomen godkänner nämligen inte dessa ansökningar. 

 

Hur ansöker jag om lån hos Ekonomen?

  • 1. Klicka på Ansök nu för att komma direkt till Ekonomens hemsida
  • 2. Välj lånebelopp och återbetalningstid och klicka på Gå vidare
  • 3. Fyll i efterfrågade uppgifter och. personuppgifter, skicka in din ansökan
  • 4. Inom de närmaste dagarna kommer du att få erbjudanden från Ekonomens samarbetspartners
  • 5. Välj den långivare du vill gå vidare med
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Ekonomen

Hur kan jag ansöka om lån hos Ekonomen?
Vad får jag låna pengar till hos Ekonomen?
Använder Ekonomen UC?
Vilka banker finns hos Ekonomen?