Privatlån

Hos oss kan du jämföra räntor på privatlån från de största långivarna på den svenska marknaden och därmed få en bra överblick över de låga räntor som finns på lånemarknaden idag.

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-600 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

privatlån med låg ränta

Hos oss kan du jämföra räntor från de största långivarna på den svenska marknaden och därmed få en bra överblick över de låga räntor som finns på lånemarknaden idag. Vi erbjuder med andra ord ett ovärderligt verktyg för dig som vill hitta ett privatlån med bra ränta på ett smidigt sätt.

Ett privatlån är precis som det låter; ett lån för privat användning. När du tecknar ett sådant lån med en bank eller annan långivare behöver du inte ange vad du ska använda pengarna till. Det står dig helt fritt att använda din lånesumma till att köpa ett bubbelbadkar, köpa nya fälgar till bilen, resa på semester, spekulera på finansmarknaden eller köpa någonting annat som du behöver eller har drömt om.

Ett lån tecknas alltid med ränta, oavsett om det är ett privatlån eller någon annan typ av lån. Det är långivarens sätt att tjäna något på utlåningen samt ett sätt för långivaren att kompensera för risken de tar när de lånar ut pengar till dig. Räntan kan se olika ut beroende på flera faktorer. Den ränta du oftast kan läsa är den lägsta räntan som företaget eller långivaren erbjuder. Det är inte nödvändigtvis den ränta just du kommer att få när du tar ett privatlån.

Effektiv Ränta

Det finns även andra faktorer som påverkar hur mycket du i slutändan får betala för lånet. Det kan bland annat handla om aviavgifter, administrativa kostnader, uppläggningsavgift och dylikt. Eftersom bankerna och långivarna har olika avgifter och villkor introducerades effektiv ränta. Med den effektiva räntan kan privatpersoner enklare jämföra lån eller andra typer av lån mellan aktörer. Du kan oftast hitta den effektiva räntan i det finstilta eller angivet tillsammans med ett betalningsexempel.

Den effektiva räntan visar exakt hur mycket du kommer att behöva betala för ditt privatlån när låneperioden är slut och allt är återbetalt. Både den nominella räntan och alla avgifter tas i beräkning för att ta fram den effektiva räntan. På många sätt är den effektiva räntan en av de viktigaste punkterna att jämföra när du ska ta ett privatlån, men det är naturligtvis inte allt.

Jämför billiga privatlån

Att hitta en långivare eller bank som erbjuder ett privatlån med låg ränta är inte allt. Nästa steg är att ta kontakt med den bank eller de långivare du är intresserad av. Du kan antingen själv ta kontakt med de individuella bankerna eller låta en låneförmedlare göra det åt dig. Oavsett hur du gör är det alltid bäst att kontakta flera aktörer för att kunna jämföra de olika lånen de erbjuder.

Eftersom varje bank och långivare tar ett beslut om räntan utefter just dina ekonomiska förutsättningar kan det skilja sig mellan de olika låneförslagen som du blir presenterad. Vad som är en låg ränta är oftast subjektivt. Några av marknadens lägsta räntor för privatlån ligger på strax under 3 % för den nominella räntan och strax under 5 % för den effektiva räntan. Det är värt att notera att vissa långivare har en låg nominell ränta men en hög effektiv ränta, vilket innebär att långivaren högst sannolikt har olika avgifter som ingår i lånet.

Bankerna tar ett beslut om din låneansökan genom att utföra en kreditkontroll och på så sätt se hur din ekonomi ser ut. Via kreditkontrollen kan de även se om du har några betalningsanmärkningar. Många långivare nekar automatiskt låneansökningar från personer med betalningsanmärkning men det finns några som kan tänka sig att bevilja ett privatlån trots anmärkningarna, dock oftast mot en lite högre ränta än vanligt. Det kan vara värt att vänta tills betalningsanmärkningarna försvinner, något som tar cirka tre år.

Bra att tänka på när du vill ta ett privatlån med låg ränta

Ett privatlån omfattas som regel av en något högre ränta än till exempel ett huslån eftersom långivaren inte får någon garanti från kunden. Det är nästan alltid till din fördel att ta ett lån med säkerhet, något du bara kan göra när du tar ett lån för att köpa ett fordon eller en bostad. När du ska ta ett privatlån har långivaren endast en garanti för att lånet återbetalas i tid, och det är din ekonomi. Ett tips är att söka ditt privatlån tillsammans med en medsökande eftersom detta minskar risken som långivaren tar. På så sätt kan du öka chansen att få ditt privatlån beviljat samtidigt som du även kan få lite lägre ränta.

Tecknandet av ett privatlån till låg ränta kan hjälpa dig och din privata ekonomi och vara räddningen när ditt eget sparkapital inte är tillräckligt. Kom ihåg att alla lånade pengar alltid ska betalas tillbaka, något som naturligtvis även gäller privatlån med låg ränta. Om du känner dig osäker på din förmåga att betala tillbaka lånet i tid, fundera då en extra gång om du verkligen behöver lånet.

Du kan alltid påverka hur dina månadsamorteringar ser ut genom att ange hur lång eller kort återbetalningstid du vill ha. På så sätt kan det bli lättare att hantera lånet. Ju längre period, desto mindre behöver du amortera varje månad. Däremot kommer du att få betala mer i ränta ju längre du drar ut på återbetalningen. Om du planerar att återbetala lånet under en lång period är det extra viktigt att hitta ett privatlån med bäst ränta och framförallt med låga avgifter.

Använd vår hemsida för att hitta privatlån med låg ränta. Kom ihåg att även långivare med lite högre ränta än andra kan ge dig ett låneerbjudande som visar sig vara det bästa. Ansök hos flera aktörer, jämför den effektiva räntan och ta ett beslut med hjälp av oss som du kan vara nöjd över.