Blancolån

När din privata ekonomi inte räcker till eller du behöver ett snabbt tillskott av pengar kan ett blancolån vara lösningen. För att teckna ett behövs det nämligen ingen säkerhet. Alla som uppfyller långivarens krav kan inom kort tid få godkänt på sin ansökan. Långivare har olika villkor och villkoren kan variera beroende på lånesumma och kundens privatekonomi.

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-600 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

Blancolånet ger högre ränta

Det går att få ett blancolån till en rimligt låg ränta men det finns generellt en bred spridning på de effektiva räntor som de olika kreditinstituten kan erbjuda. Eftersom kunden inte behöver påvisa någon säkerhet är det vanligare att långivaren erbjuder denna typen av lån till något högre ränta än till exempel ett bolån.

När kan ett blancolån behövas?

Drömresan eller bubbelbadkaret kanske inte kan bli verklighet oavsett hur mycket som du sparar och då kan ett lån bli den ekonomiska support som krävs. Oväntade utgifter såsom en dyr tandläkarräkning eller en trasig varmvattenberedare är andra situationer där ett litet extra tillskott i ekonomin kan hjälpa. Jämför gärna de olika villkoren och den effektiva räntan innan du ansöker.

Billigt lån kräver en låg räntesats

Det går att göra stora månadsbesparingar genom att välja en lägre räntenivå och en kort avbetalningsperiod. Då kan privatlånet ses som räddaren i nöden men ska alltid återbetalas.