Medlemslån

Behöver du ta privatlån och vill få ett med fördelaktig ränta och bra villkor? Om du är medlem i ett fackförbund kan du ansöka om ett så kallat medlemslån. Här har ränta och villkor förhandlats fram mellan långivare och fackförbund och är förberett för dig. Det ger dig en god förutsättning för ett bra lån med villkor som passar dig.

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-600 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Vad innebär ett medlemslån?

Som medlem i ett fackförbund får man många fördelar. Chansen till ett medlemslån är en av dem. Här har fackförbundet redan förhandlat fram ränta och villkor som passar deras medlemmar och deras situation.

Eftersom det snittas mellan alla fackmedlemmar kan vissa bli mer gynnade än andra. Med anledning därav kan vissa personer få bättre lånevillkor hos en annan bank eller genom att inte söka medlemslån. Se därför alltid över dina olika möjligheter innan du skriver på för ett lån.

För att kunna ta ett medlemslån krävs det att du är medlem i ett fackförbund som har ett avtal om det hos en långivare. De aktörer som tillhandahåller medlemslån är bankerna SEB, Swedbank och Nordea. Kontakta alltid ditt fackförbund i första hand och fråga om de har avtal hos någon långivare eller om möjlighet till att skaffa detta finns.

Vanliga frågor och svar

✅ Kan jag få ett medlemslån hos Nordea?

Nordea är en av de banker som erbjuder medlemslån i samarbete med flera olika fackförbund. Lånet är ett privatlån utan säkerhet med räntan 4,90 procent som gäller för alla fackmedlemmar som ansöker om lånet.

✅ Jag är medlem i Unionen – hos vilka banker kan jag få medlemslån?

Du som är fackansluten i Unionen kan ta ett medlemslån både hos SEB och Danske Bank. Hos Danske bank får dessutom Unionen-medlemmar extra förmånliga villkor på bolån, billån och båtlån.

✅ Jag är medlem i Kommunal – var kan jag få medlemslån?

Som medlem i Kommunal kan du få medlemslån hos Swedbank. Du får möjlighet att låna mellan 20 000 och 350 000 kronor utan säkerhet och med rörlig ränta.

✅ Jag är medlem i Vision – var kan jag få medlemslån?

Som medlem i Vision kan du få medlemslån hos Nordea. Då handlar det om ett privatlån utan säkerhet.

✅ Vad har SEB för villkor på medlemslån?

Ett medlemslån hos SEB kan du ta om du är medlem i exempelvis IF Metall, Jusek, Lärarförbundet och Unionen. Lånet är ett privatlån på mellan 20 000 till 350 000 kronor. Räntan ligger på 4,90 procent för närvarande.

✅ Jag har tidigare varit fackansluten men pensionerat mig. Kan jag ändå få medlemslån?

Nej, medlemslån kan endast beviljas om du är ansluten till ett fackförbund för närvarande.