Låninformation

Swedbanks privatlånserbjudande för vanliga kunder heter Privatlån Direkt. Du får låna upp till 500 000 kronor utan säkerhet, med högsta återbetalningstid på 12 år. Är du Nyckelkund behöver du inte betala någon uppläggningsavgift (300 kr). Räntan sätts individuellt och baseras på kundens kreditvärdighet och ränteläget i landet.

Åldersgräns: 18 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1 - 3 dagar
Direktutbetalning: Ja
Betalningsanm. ok: Nej
Uppläggningsavgift: 300 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 0 kr

Fördelar med Swebank

  • Besked direkt vid ansökan om privatlån
  • Storbank och trygg aktör
  • Erbjuder helhetslösningar inom bank och finans
  • Som Nyckelkund slipper du uppläggningsavgift och får en mer förmånlig ränta

Nackdelar med Swedbank

  • Uppläggningsavgift för kunder som inte är Nyckelkunder
  • Godkänner inte lånekunder med betalningsanmärkningar

Swedbank privatlån

Swedbank erbjuder olika sätt för dig att låna pengar. Du kan bland annat ansöka om ett privatlån utan säkerhet. Då får du möjlighet att låna upp till 500 000 kronor. Den längsta återbetalningstiden du kan välja är 12 år. Räntan sätts individuellt och baseras på flera olika variabler. Förutom att du får ange information om din ekonomi så utför Swedbank även en kreditkontroll genom Upplysningscentralen. Med hjälp av denna ekonomiska information kan de sedan bestämma vilken ränta du kommer att få på ditt lån.

Egenskaper

 • Bank ID

 • Direktutbetalning

Andra lån

Bolån

Du har flera olika alternativ att välja mellan när det kommer till bolån. Du kan ta ett regelrätt bolån på upp till 85 % av bostadens marknadsvärde, där du väljer att binda räntan från 3 månader och upp till tio år. Du kan även välja att få ett lånelöfte till ditt bostadsköp, ett handpenningslån och flera andra typer av lån inom denna kategori.

Billån

Beroende på om du vill köpa en bil av en privatperson, eller en auktoriserad bilhandlare erbjuder Swedbank olika typer av lån. Om du ska köpa bilen av en bilhandlare och om bilen kostar mer än 70 000 kronor, så kan du ta ett billån och låna upp till 80 procent av bilens värde.

Om bilen kostar mindre än 70 000 kronor och du ska köpa den av en privatperson så är det istället privatlånet utan säkerhet som gäller.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Swedbanks villkor

För att få ta ett privatlån utan säkerhet har Swedbank följande grundkrav:

  • Du måste vara minst 18 år

  • Ha en fast inkomst (ej från bidrag eller studiemedel)

  • Inga betalningsanmärkningar

När du ansöker om lån görs en bedömning av din ekonomiska situation. För att du ska beviljas ett lån måste Swedbank bedöma att de finns utrymme i din nuvarande ekonomi för att ha råd att betala tillbaka på ett lån. Räntan för lånet sätts individuellt och löptiden väljer du själv, dock som längst 12 år.

Swedbank kundtjänst

Swedbank erbjuder en kundservice som är uppdelad utifrån vilket område du vill ha hjälp med. För personlig service kontaktar du kundservice via telefon. På Swedbanks hemsida kan du också hitta svar på vanliga frågor och om du föredrar att skriva till kundservice finns de tillgängliga via Facebook dygnet runt.

Kontakt Swedbank

 • Telefon: 0771-221122
 • Virtuell assistens: dygnet runt via Swedbanks hemsida

Öppettider

 • Måndag – söndag: 07-20

Omdöme

Swedbank är en storbank som erbjuder en mängd olika typer av lån, försäkringar och andra finansiella tjänster. Som Nyckelkund kan du få särskilt fördelaktiga villkor när du lånar hos banken. Om du inte är Nyckelkund tillkommer till exempel en uppläggningsavgift för Privatlån Direkt.

För dig som är ute efter att samla hela din ekonomi, inklusive lån, under samma bank, är Swedbank ett bra alternativ, då det är en av de mesta använda och största bankerna i Sverige. Hos Swedbank tar du tryggt ett bolån och får stora möjligheter att anpassa det så att det passar din specifika situation, med rådgivning och support från kunniga medarbetare.

 

Hur ansöker jag om lån hos Swedbank?

  • 1. Klicka på ANSÖK NU för att komma direkt till Swedbanks hemsida
  • 2. Fyll i hur mycket du vill låna, under hur lång tid och vilken typ av lån du vill ta
  • 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och signera med BankID
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Swedbank

Vad har Swedbank för ränta på privatlån?
Vad krävs för att få ett privatlån hos Swedbank?
Hur stort privatlån kan jag ta hos Swedbank?
Vilka låneförmedlare har Swedbank?