Wästgöta Finans

lan lag ranta

Lån från 30 000 kronor

När du lånar pengar hos Wästgöta Finans så är det du själv som bestämmer vad pengarna ska användas till. Du behöver inte heller lämna någon säkerhet för lånet. Så oavsett om du behöver finansiera en ny bil, reparera eller renovera något i bostaden eller vill samla dina dyra smålån till ett större med lägre ränta, så hittar du rätt lån hos dem.

Det som erbjuds är lån från 30 000 upp till 300 000 kronor, med valfri återbetalningstid som dock får vara max 10 år.

Det nominella räntespannet hos Wästgöta Finans är mellan 3,5 till 14,95 procent. Du som har bra kreditvärdighet och bedöms ha god återbetalningsförmåga kan med andra ord få en riktigt bra ränta på ditt lån. Tänk dock på att den effektiva räntan, alltså vad du i slutändan betalar med alla avgifter medräknade, är något högre.

Det enda sättet att få reda på exakt vad din effektiva ränta blir hos Wästgöta Finans är helt enkelt att skicka in en låneansökan.

Kreditupplysning utan UC

När du ansöker om lån hos Wästgöta Finans tas en kreditupplysning på dig. Till skillnad mot merparten av långivare tas dock inte kreditupplysningen via UC, utan istället Bisnode.

Detta kan vara bra för dig som har låg kreditvärdighet på grund av att det tagits många kreditupplysningar via UC på dig innan.

För att kunna beviljas ett lån hos Wästgöta Finans behöver du dock vara utan betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. I övrigt gäller dessa krav:

  • Du måste vara 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ha en fast inkomst

Wästgöta Finans är i regel snabba med att ge besked på din ansökan. När du får ett låneerbjudande har du 30 dagar på dig att bestämma dig för om du vill gå vidare och ta lånet eller inte. Tackar du ja så signerar du enkelt erbjudandet med BankID och sedan har du pengarna på kontot inom 1 till 3 dagar.

Möjlighet till två betalningsfria månader

En trevlig bonus med att låna hos Wästgöta Finans är möjligheten till betalfria månader. Du som låntagare har nämligen rätt att ansöka om två sådana under lånets gång.

Skulle du exempelvis ha extrakostnader en månad som gör det extra knapert i plånboken så kan du skjuta fram återbetalningen på lånet. Du behöver således inte betala något under den månaden.

Om du får en betalfri månad beviljad får du sedan istället antingen en förlängd återbetalningstid eller förhöjd amortering kommande månader.

Kom i kontakt med Wästgöta Finans via Facebook

Om du vill ställa frågor om ditt lån finns Wästgöta Finans tillgängliga både genom klassiska och mer moderna kanaler.

Antingen så kan du ringa och få prata med en medarbetare, eller så skickar du ett mail. På Wästgöta Finans Facebook-sida har du även möjlighet att chatta med dem. Då svarar de vanligtvis inom en timme.