Låninformation

Wästgöta Finans är i regel snabba med att ge besked på din ansökan. När du får ett låneerbjudande har du 30 dagar på dig att bestämma dig för om du vill gå vidare och ta lånet eller inte. Tackar du ja så signerar du enkelt erbjudandet med BankID och sedan har du pengarna på kontot inom 1 till 3 dagar.

Åldersgräns: 18 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1 - 3 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Nej
Uppläggningsavgift: 350 kr
Utan UC: Ja, Bisnode
Fakturaavgift: 0 kr

Fördelar med Wästgöta Finans

  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Möjlighet till betalningsfria månader
  • Ansök med BankID

Nackdelar med Wäatgöta Finans

  • Uppläggningsavgift
  • Betalningsanmärkningar godkänns inte

Bra kreditvärdighet ger lägre ränta

Det nominella räntespannet hos Wästgöta Finans är mellan 6,5 till 17,95 procent. Du som har bra kreditvärdighet och bedöms ha god återbetalningsförmåga kan med andra ord få en riktigt bra ränta på ditt lån. Tänk dock på att den effektiva räntan, alltså vad du i slutändan betalar med alla avgifter medräknade, är något högre. Det enda sättet att få reda på exakt vad din effektiva ränta blir hos Wästgöta Finans är helt enkelt att skicka in en låneansökan.

Egenskaper

 • Bank ID

 • Utan UC

Kreditupplysning utan UC

När du ansöker om lån hos Wästgöta Finans tas en kreditupplysning på dig. Det gäller för alla långivare. Till skillnad mot merparten av dessa tas dock inte kreditupplysningen via UC, utan istället Bisnode.

Detta kan vara bra för dig som har låg kreditvärdighet på grund av att det tagits många kreditupplysningar via UC på dig innan.

Villkor för att beviljas lån

För att kunna beviljas ett lån hos Wästgöta Finans behöver du dock vara utan betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. I övrigt gäller dessa krav:

  • Du måste vara 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ha en fast inkomst

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Möjlighet till två betalningsfria månader

En trevlig bonus med att låna hos Wästgöta Finans är möjligheten till betalfria månader. Du som låntagare har nämligen rätt att ansöka om två sådana under lånets gång. Skulle du exempelvis ha extrakostnader en månad som gör det extra knapert i plånboken så kan du skjuta fram återbetalningen på lånet. Du behöver således inte betala något under den månaden.

Om du får en betalfri månad beviljad får du sedan istället antingen en förlängd återbetalningstid eller förhöjd amortering kommande månader.

Wästgöta Finans kundservice

Om du vill ställa frågor om ditt lån finns Wästgöta Finans tillgängliga både genom klassiska och mer moderna kanaler. Antingen så kan du ringa och få prata med en medarbetare, eller så skickar du ett mail. På Wästgöta Finans Facebook-sida har du även möjlighet att chatta med dem. Då svarar de vanligtvis inom en timme.

Kontakt

Öppettider

 • Måndag-fredag: 09-16

Omdöme

Wästgöta Finans är en del av detaljvaruhuset Julas koncern. Deras privatlån kan tas utan säkerhet och ansökan är smidig online.

Det som gör att Wästgöta Finans sticker ut lite i mängden är att de erbjuder relativt höga lånebelopp (upp till 300 000 kronor) utan kreditupplysning via UC. Istället använder de Bisnode för kreditupplysning och företaget Kreditz för eventuell inkomstbekräftelse. De erbjuder även möjligheten till två betalningsfria månader – men då måste man komma ihåg att löptiden för lånet förlängs eller att amorteringen höjs kommande månader för att kompensera.

Wästgöta Finans tar även ut en uppläggningsavgift när man tar lånet. De har inte den högsta avgiften på marknaden, men högre än många konkurrenter.

 

Hur ansöker jag om lån hos Wästgöta Finans?

  • 1. Klicka på ANSÖK NU för att komma direkt till Wästgöta Finans hemsida
  • 2. Fyll i hur mycket du vill låna och under hur lång tid. Klicka på Ansök
  • 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och signera med BankID
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Wästgöta Finans

Använder Wästgöta Finans UC?
Hur mycket kan jag låna av Wästgöta Finans?
Vilka avgifter tar Wästgöta Finans?
Hur lång tid tar det att ta ett lån via Wästgöta Finans?