Låninformation

När du lånar av Spargo Finans behöver du inte ange vad du ska använda pengarna till. De erbjuder nämligen endast privatlån utan säkerhet – det vill säga lån som kan användas till konsumtion, renovering, bilköp – bara fantasin sätter gränserna. Lånet har dessutom en bunden ränta. Det innebär att du kan lösa hela lånet när du vill och utan extra avgifter.

Åldersgräns: 20 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1-2 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Nej
Uppläggningsavgift: 595 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 19 - 39 kr

Fördelar med Spargo Finans

  • Ansök smidigt via hemsidan
  • Få svar på din ansökan inom 1 timme (om du ansöker under öppettider)
  • Utbetalning samma dag – eller inom 2 bankdagar

Nackdelar med Spargo Finans

  • Uppläggningsavgift
  • Aviavgift – både vid faktura och autogiro
  • Relativt hög effektiv ränta

Räntan sätts individuellt

När du använder ansökningstjänsten på Spargo Finans hemsida så får du först välja lånebelopp och avbetalningstid. Beroende på storlek på lånet och hur lång till du vill ha på dig att betala tillbaka pengarna, så ändras också räntespannet. Exakt vilken ränta du får på ditt lån får du dock reda på först när du har skickat in din låneansökan och Spargo Finans tagit sitt beslut. I vanlig ordning är det en kreditupplysning och en helhetsbedömning av dina ekonomiska förutsättningar som ligger till grund för hur låg ränta du får på ditt lån.

Egenskaper

 • Bank ID

 • Utan UC

Låna med fast ränta – Spargo Finans

Till skillnad mot många andra långivare av privatlån får du en fast ränta hos Spargo Finans. Du vet alltså precis vad räntan är under hela återbetalningsperioden, som är mellan 1 till 10 år.

Det är viktigt att. titta på den fasta nominella ränta, men även den effektiva ränta. Det är den totala kostanden för lånet. I den effektiva räntan hos Spargo Finans läggs till exempel uppläggningsavgiften och aviavgiften till den bundna räntan.

Låna till vad du vill

För dig som vill ta ett mindre lån för att finansiera ett inköp av något slag (du behöver inte specificera vad pengarna ska användas till) och har lagt upp en budget och avbetalningsplan så att du kan betala av lånet inom en rimlig tidsram, är Spargo Finans en bra långivare.

Du skickar in din låneansökan på någon minut och får svar redan inom en timme om ansökan kommer in under Spargo Finans öppettider. Väljer du att sedan att ta lånet (det är förstås helt frivilligt om du väljer att tacka ja) så har du i pengarna på kontot mellan en och två bankdagar.

Det är få långivare som kan ge svar på låneansökan lika snabbt som Spargo Finans. Detta i kombination med hur enkelt det är att ansöka, samt att du får en fast ränta, är faktorer som gör att Spargo Finans sticker ut lite och passar vissa kunder bättre än andra långivare.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Villkor för att beviljas lån hos Spargo Finans

För att det ska vara möjligt att beviljas ett lån genom Spargo Finans krävs att du:

Precis som med de allra flesta långivare krävs dessutom att du kan visa upp någon form av inkomst så att de är säkra på att få tillbaka sina utlånade pengar.

Spargo Finans kundtjänst och kontakt

När det kommer till kundtjänst har Spargo Finans även här en enkel inställning. Du når kundtjänsten på vardagar genom antingen telefon eller mail. Precis som när det kommer till sina lån erbjuder Spargo Finans med andra ord inget extraordinärt på kundtjänstfronten – inga helgöppettider och ingen chatt. Men du kan vara trygg i att om du skulle ha några frågor så hjälper de dig.

 • Telefon: 020-242424
 • Mail: info@spargofinans.se

Öppettider

 • Måndag-fredag: 08-17

Omdöme

Spargo Finans erbjuder privatlån på upp till 150 000 kronor – alltså inte mest på marknaden men en ansenlig summa. Ansökningsprocessen är enkel och smidig och kan skötas helt online. För att bli godkänd ett lån görs en kreditupplysning via UC som även ligger till grund för vilken ränta man får. Räntan är bunden, vilket är relativt ovanligt för privatlån, och har både sina för- och nackdelar.

Värt att notera är att Spargo Finans alltid tar ut en uppläggningsavgift när de beviljar ditt lån. Till denna avgift läggs en aviavgift som tas ut varje månad. Aviavgiften tas ut både vid autogiro och andra betalalternativ – man kan alltså inte slippa den genom att välja digital eller automatisk betalning.

 

Hur ansöker jag om låns hos Spargo Finans?

  • 1. Klicka på ANSÖK NU för att komma direkt till Spargo Finans hemsida
  • 2. Fyll i hur mycket du vill låna och under hur lång tid
  • 3. Klicka på Ansök om lån nu
  • 4. Fyll i dina kontaktuppgifter och signera med BankID
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Spargo Finans

Hur mycket kan jag låna hos Spargo Finans?
Hur snabbt får jag pengarna när jag lånar hos Spargo Finans?
Hur kontaktar jag Spargo Finans?
Kan jag ta företagslån hos Spargo Finans?