SevenDay

SevenDay är ett fristående kreditmarknadsbolag som erbjuder privatpersoner prisvärda och lättillgängliga lån och sparprodukter. Ett av alternativen som erbjuds är privatlånet, som innebär att du lånar helt utan säkerhet och kan använda pengarna till vad du själv vill. De erbjuder dessutom prisgaranti.

Långivare
Maxlån
Ränta från*
Löptid
Ansök
3,85 %
1 - 12 år

*Räntan bestäms efter kreditprövning. Effektivräntan enligt lag vid 125 000 kr och 12 år är 5,14 % beräknad på exempelränta 4,95 % och max effektivränta är 14,60 %. Återbetalningstid 1-12 år.

FÖRDELAR FÖR DIG

  • Låna upp till 300 000kr
  • Låna till vad du vill
  • Erbjuder prisgaranti

Prisgaranti hos SevenDay

Prisgarantin innebär att SevenDay alltid matchar den effektiva räntan om du blir erbjuden en lägre effektiv ränta hos en annan långivare. När du ansöker om lånet erbjuds du som minst att ansöka om 10 000 kronor och som mest 500 000 kronor, med en återbetalningsperiod på mellan 1 och 12 år.

På deras hemsida kan du enkelt dra i reglagen gällande lånebelopp och återbetalningstid för att få en ungefärlig uppskattning om vad din totala månadskostnad blir. Räntan är individuell och sätts efter att en kreditprövning gjorts.

Det andra lånealternativet är billån, som du kan ansöka om både vid köp av ny bil och begagnad där du inte behöver någon säkerhet. När du ansöker om billån kan du låna mellan 50 000 till 500 000 kronor med en återbetalningstid på 12 år.

Samla dina lån

Du kan också ansöka om att samla dina lån hos SevenDay, något som ger dig bättre kreditvärdighet och samtidigt lägre kostnader för dina lån varje månad.

Du kan alltså spara massor av pengar genom att slå ihop dina samlade smålån till ett enda privatlån. Även här erbjuder man prisgaranti och du kan snabbt fylla i vad du har för lån och kostnader idag och se vad du skulle kunna sänka dina kostnader till om du samlade dina lån hos dem.

Spara med hög ränta

Utöver dessa lånealternativ erbjuder SevenDay även hjälp med att hitta rätt sparande för dig, beroende på om du vill ha ett sparande med fria uttag eller binda sparandet för en viss tid. Oavsett vilket sparande du väljer kan du alltid ta ut din intjänade ränta varje månad, helt kostnadsfritt. Med deras hjälp kan du spara med en ränta på som högst 1,40 %.

Vad erbjuder SevenDay?

SevenDay erbjuder dig bra villkor på sparande och lån. Om du vill spara pengar med ränta får du tillgång till några olika alternativ, där du kan välja att antingen binda ditt sparande eller välja ett alternativ med fria uttag. Dina pengar är skyddade genom dens statliga insättningsgarantin.

SevenDay sticker även ut när det kommer till lån, men inte genom låneformerna som är privatlån utan säkerhet och billån, utan för att  de erbjuder dig som kund prisgaranti. Det betyder att om du skulle erbjudas ett lån med en lägre effektiv ränta hos en annan långivare, så sänker SevenDay den effektiva räntan, så att den blir lägre för dig.

Privatlån, billån och låneskydd

SevenDay fokuserar främst på privatlån utan säkerhet och att det är deras specialområde syns.

Att ta ett privatlån genom SevenDay är enkelt och villkoren är solklara: du får upp till 12 års återbetalning med möjlighet att lösa lånet i förtid när du vill, då får prisgaranti vilket garanterar dig en lägre effektiv ränta än hos en annan långivare som beviljat dig samma typ av lån och du behöver inte lämna något i säkerhet.

Inte heller billånet har något krav på att du lämnar en säkerhet och dessutom är räntan för ett billån är lägre än räntan för ett privatlån utan säkerhet.

Med SevenDays billån är du fri att köpa bilen från både bilhandlare och privatpersoner, till skillnad från vissa andra billån som endast godkänns om du köper bilen av en auktoriserad bilåterförsäljare.

Du får också möjlighet att teckna ett låneskydd när du lånar genom SevenDay, vilket skyddar dig om du skulle få problem att betala tillbaka lånet, om du exempelvis förlorat jobbet eller blivit sjuk. Låneskyddet löser även lånet vid dödsfall.

Individuell ränta bestämmer kostnaden

Räntan för ett billån är mellan 3,25 och 5,95 %. Vilken ränta du får bestäms utifrån individuella förutsättningar. Det samma gäller för privatlånet utan säkerhet, där räntespannet är från 3,45 % och upp till 12,95 %. Räntan på SevenDays lån är rörlig, vilket innebär att den både kan bli lägre eller högre under lånetiden.

För billånet slipper du uppläggningsavgift men för privatlånet är den 495 kronor. Om du betalar med autogiro via nätet slipper du aviavgifter helt.

Kundservice via telefon och mail

Om du har några frågor så finns SevenDays kundcenter tillgänglig via telefon och mejl alla vardagar mellan kl. 8-18. Har du specifika frågor rörande personliga kontouppgifter uppmanas du att ringa på grund av sekretessen.

SevenDays villkor

För att få ansöka om lån hos SevenDay krävs att:

  • Du är minst 20 år gammal
  • Är fast anställd, pensionär eller egenföretagare
  • Har en årsinkomst på 120 000 kronor
  • Inte har något skuldsaldo, betalningsanmärkningar eller SMS-lån
  • Är skriven i Sverige sedan minst tre år tillbaka

Om du har en medsökande på lånet så är det även krav på att ni båda ska vara folkbokförda på samma adress.

Du har möjlighet att ansöka om lån upp till 500 000 kronor både för privatlånet och billånet och återbetalningstiden är som högst 12 år. Du beviljas dock aldrig lån som är större än 12 gånger din månadslön och när du ansöker om lån hos SevenDay tas en kreditupplysning via UC.

Ansökningsprocessen är enkel och sker online, du signerar med BankID och när allt är påskrivet och klart förs i regel pengarna över till dig nästkommande bankdag.

Hos SevenDay har du också möjligheten att ansöka om betalningsfria månader när du tecknar ett lån, antingen kan du välja att på förhand välja vilka månader som ska vara betalningsfria eller så kan du lägga upp det så att du kan använda dig av en betalningsfri månad när du vill. Att utnyttja betalningsfria månader innebär att ränta och avgifter istället läggs på resten av skulden och att återbetalningstiden blir längre.

När det kommer till SevenDays prisgaranti så garanteras du en lägre effektiv ränta på lån som du har beviljats hos dem, förutsatt att det är samma summa på lånet och med samma löptid som du har beviljats hos en annan långivare.

Du kan alltså inte utnyttja prisgarantin om du fått ett särskilt villkorat lån beviljat hos en annan långivare, exempelvis ett medlemslån eller en annan typ av lån som är kopplat till en särskilt förmån i ditt anställningsavtal.

Sammanfattning

För dig som vill spara pengar med ränta erbjuder SevenDay flera alternativ, beroende på vad som passar dig och ditt sparande och dina pengar är skyddade genom insättningsgarantin.

När det kommer till lån erbjuder SevenDay privatlån utan säkerhet i olika former, beroende på om du vill låna till konsumtion, samla lån eller köpa bil. De har konkurrenskraftiga räntor på sina lån och deras prisgaranti sticker verkligen ut, då den garanterar dig som låntagare att du kommer få den lägsta räntan hos SevenDay, eftersom de sänker sitt ränteerbjudande till dig om du fått en bättre effektiv ränta hos en annan långivare.

Även billånet som erbjuds är en bra lösning för dig som vill slippa att behöva lämna säkerhet på ditt billån, samt vara tvungen att köpa bilen hos en bilåterförsäljare. Hos SevenDay får du bra ränta på billån och är samtidigt fri att vända dig till vilken säljare som helst, oavsett om det är en privatperson eller bilhandlare för ditt köp.

SevenDay startades 2007 och har sedan dess vuxit så det knakar, så du kan lita på dem som en säker långivare. Deras fokus på privatlån utan säkerhet har gjort att de utvecklat ett mycket konkurrenskraftigt alternativ i det segmentet och du får även möjlighet att kombinera deras lån med ett låneskydd samt ansöka om betalningsfria månader.

Ansök om lån hos SevenDay