SevenDay är ett fristående kreditmarknadsbolag som erbjuder privatpersoner prisvärda och lättillgängliga lån och sparprodukter. Ett av alternativen som erbjuds är privatlånet, som innebär att du lånar helt utan säkerhet och kan använda pengarna till vad du själv vill. De erbjuder dessutom prisgaranti.

 

Fördelar

  • Lån utan säkerhet
  • SevenDay Prisgaranti™
  • Du kan lösa lånet när du vill

SevenDay

Prisgaranti hos SevenDay

Prisgarantin innebär att SevenDay alltid matchar den effektiva räntan om du blir erbjuden en lägre effektiv ränta hos en annan långivare. När du ansöker om lånet erbjuds du som minst att ansöka om 10 000 kronor och som mest 500 000 kronor, med en återbetalningsperiod på mellan 1 och 12 år.

På deras hemsida kan du enkelt dra i reglagen gällande lånebelopp och återbetalningstid för att få en ungefärlig uppskattning om vad din totala månadskostnad blir. Räntan är individuell och sätts efter att en kreditprövning gjorts.

Det andra lånealternativet är billån, som du kan ansöka om både vid köp av ny bil och begagnad där du inte behöver någon säkerhet. När du ansöker om billån kan du låna mellan 50 000 till 500 000 kronor med en återbetalningstid på 12 år.

Samla dina lån

Du kan också ansöka om att samla dina lån hos SevenDay, något som ger dig bättre kreditvärdighet och samtidigt lägre kostnader för dina lån varje månad.

Du kan alltså spara massor av pengar genom att slå ihop dina samlade smålån till ett enda privatlån. Även här erbjuder man prisgaranti och du kan snabbt fylla i vad du har för lån och kostnader idag och se vad du skulle kunna sänka dina kostnader till om du samlade dina lån hos dem.

Spara med hög ränta

Utöver dessa lånealternativ erbjuder SevenDay även hjälp med att hitta rätt sparande för dig, beroende på om du vill ha ett sparande med fria uttag eller binda sparandet för en viss tid. Oavsett vilket sparande du väljer kan du alltid ta ut din intjänade ränta varje månad, helt kostnadsfritt. Med deras hjälp kan du spara med en ränta på som högst 1,40 %.

Vad erbjuder SevenDay?

SevenDay erbjuder dig bra villkor på sparande och lån. Om du vill spara pengar med ränta får du tillgång till några olika alternativ, där du kan välja att antingen binda ditt sparande eller välja ett alternativ med fria uttag. Dina pengar är skyddade genom dens statliga insättningsgarantin.

SevenDay sticker även ut när det kommer till lån, men inte genom låneformerna som är privatlån utan säkerhet och billån, utan för att  de erbjuder dig som kund prisgaranti. Det betyder att om du skulle erbjudas ett lån med en lägre effektiv ränta hos en annan långivare, så sänker SevenDay den effektiva räntan, så att den blir lägre för dig.

Privatlån, billån och låneskydd

SevenDay fokuserar främst på privatlån utan säkerhet och att det är deras specialområde syns.

Att ta ett privatlån genom SevenDay är enkelt och villkoren är solklara: du får upp till 12 års återbetalning med möjlighet att lösa lånet i förtid när du vill, då får prisgaranti vilket garanterar dig en lägre effektiv ränta än hos en annan långivare som beviljat dig samma typ av lån och du behöver inte lämna något i säkerhet.

Inte heller billånet har något krav på att du lämnar en säkerhet och dessutom är räntan för ett billån är lägre än räntan för ett privatlån utan säkerhet.

Med SevenDays billån är du fri att köpa bilen från både bilhandlare och privatpersoner, till skillnad från vissa andra billån som endast godkänns om du köper bilen av en auktoriserad bilåterförsäljare.

Du får också möjlighet att teckna ett låneskydd när du lånar genom SevenDay, vilket skyddar dig om du skulle få problem att betala tillbaka lånet, om du exempelvis förlorat jobbet eller blivit sjuk. Låneskyddet löser även lånet vid dödsfall.

Individuell ränta bestämmer kostnaden

Räntan för ett billån är mellan 3,25 och 5,95 %. Vilken ränta du får bestäms utifrån individuella förutsättningar. Det samma gäller för privatlånet utan säkerhet, där räntespannet är från 3,45 % och upp till 12,95 %. Räntan på SevenDays lån är rörlig, vilket innebär att den både kan bli lägre eller högre under lånetiden.

För billånet slipper du uppläggningsavgift men för privatlånet är den 495 kronor. Om du betalar med autogiro via nätet slipper du aviavgifter helt.

Kundservice via telefon och mail

Om du har några frågor så finns SevenDays kundcenter tillgänglig via telefon och mejl alla vardagar mellan kl. 8-18. Har du specifika frågor rörande personliga kontouppgifter uppmanas du att ringa på grund av sekretessen.

SevenDays villkor

För att få ansöka om lån hos SevenDay krävs att:

  • Du är minst 20 år gammal
  • Är fast anställd, pensionär eller egenföretagare
  • Har en årsinkomst på 120 000 kronor
  • Inte har något skuldsaldo, betalningsanmärkningar eller SMS-lån
  • Är skriven i Sverige sedan minst tre år tillbaka

Om du har en medsökande på lånet så är det även krav på att ni båda ska vara folkbokförda på samma adress.

Du har möjlighet att ansöka om lån upp till 500 000 kronor både för privatlånet och billånet och återbetalningstiden är som högst 12 år. Du beviljas dock aldrig lån som är större än 12 gånger din månadslön och när du ansöker om lån hos SevenDay tas en kreditupplysning via UC.

Ansökningsprocessen är enkel och sker online, du signerar med BankID och när allt är påskrivet och klart förs i regel pengarna över till dig nästkommande bankdag.

Hos SevenDay har du också möjligheten att ansöka om betalningsfria månader när du tecknar ett lån, antingen kan du välja att på förhand välja vilka månader som ska vara betalningsfria eller så kan du lägga upp det så att du kan använda dig av en betalningsfri månad när du vill. Att utnyttja betalningsfria månader innebär att ränta och avgifter istället läggs på resten av skulden och att återbetalningstiden blir längre.

När det kommer till SevenDays prisgaranti så garanteras du en lägre effektiv ränta på lån som du har beviljats hos dem, förutsatt att det är samma summa på lånet och med samma löptid som du har beviljats hos en annan långivare.

Du kan alltså inte utnyttja prisgarantin om du fått ett särskilt villkorat lån beviljat hos en annan långivare, exempelvis ett medlemslån eller en annan typ av lån som är kopplat till en särskilt förmån i ditt anställningsavtal.

SevenDay är ett kreditmarknadsbolag som är verksamt på den svenska marknaden. De är har varit verksamma i flera år och de erbjuder enkla och prisvärda produkter till privatpersoner, möjligheten att ta ett privatlån samt möjligheten att öppna ett bra sparkonto. Genom hemsidan SevenDay.se (https://www.sevenday.se/index.htm) kan du ansöka om lån eller att få öppna sparkonto på ett enkelt sätt. Genom SevenDay kan du låna upp till 300 000 kronor.

SevenDay privatlån

Privatlån är ett lån som du kan ta utan att behöva använda något som säkerhet. Det är även möjligt att använda lånet till precis vad som helst. Även om många tar lånet för att täcka oväntade utgifter så är det lika många som tar lånet för att köpa resor, en ny bil, finansiera en renovering och mycket mer. Lånet öppnar upp många möjligheter.

Precis som alla andra banker och långivare i Sverige så måste SevenDay utföra en kreditkontroll när de ska låna ut pengar. Denna kontroll gör de genom Upplysningscentralen, UC. På denna kontroll står det om du har några betalningsanmärkningar och dylikt. SevenDay baseras sedan sitt låneerbjudande på den information som du har angivit när du ansökte och den information som de får genom upplysningen. För att kunna ansöka finns det grundkrav som måste uppfyllas från din sida. Du måste vara minst 20 år gammal, ha en fast inkomst med en årslön på minst 120 000 kronor, inte ha några betalningsanmärkningar eller något skuldkonto hos Kronofogden samt du måste ha varit skriven i Sverige under minst tre år. Det är möjligt att ansöka om ett privatlån tillsammans med en medsökande. Då gäller det att den medsökande är folkbokförd på samma adress som den som ansöker om lånet. Minst en av er måste ha ett arbete, vara egenföretagare eller pensionär.

SevenDay ränta

När du ansöker om ett lån så tar långivaren ett individuellt beslut angående hur din ränta kommer att se ut. Det finns flera variabler som påverkar räntan, bland annat hur mycket du ska låna, hur lång återbetalningstid du väljer och hur din ekonomi ser ut när du söker. Hos SevenDay kan du ansöka om upp till 300 000 kronor och ha en återbetalningstid på högst 12 år. Den nominella räntan ligger mellan 3,75 % till 9,95 %. SevenDay har även en prisgaranti som anger att de sänker sin ränta på det erbjudna lånet om vissa kriterier uppfylls. Bland annat så måste en annan bank erbjuda ett lån som har lägre ränta och där totalpriset är lägre, det vill säga priset efter att ränta och avgifter omräknats till effektivränta i enlighet med gällande praxis

SevenDay billån

Genom SevenDay kan du även ansöka om ett billån. Du kan få en ränta på mellan 3,50 % till 5,95 % och noll kronor i uppläggningsavgift. Det som skiljer detta billån från många andra är att du inte behöver använda bilen som säkerhet och du behöver inte heller någon kontantinsats. På deras sida för billån kan du använda formuläret för att fylla i hur mycket du önskar att låna och om du skulle vilja lägga en kontantinsats. Räntan sätts individuellt på precis samma sätt som när du ansöker om ett privatlån.

Sammanfattning

För dig som vill spara pengar med ränta erbjuder SevenDay flera alternativ, beroende på vad som passar dig och ditt sparande och dina pengar är skyddade genom insättningsgarantin.

När det kommer till lån erbjuder SevenDay privatlån utan säkerhet i olika former, beroende på om du vill låna till konsumtion, samla lån eller köpa bil. De har konkurrenskraftiga räntor på sina lån och deras prisgaranti sticker verkligen ut, då den garanterar dig som låntagare att du kommer få den lägsta räntan hos SevenDay, eftersom de sänker sitt ränteerbjudande till dig om du fått en bättre effektiv ränta hos en annan långivare.

Även billånet som erbjuds är en bra lösning för dig som vill slippa att behöva lämna säkerhet på ditt billån, samt vara tvungen att köpa bilen hos en bilåterförsäljare. Hos SevenDay får du bra ränta på billån och är samtidigt fri att vända dig till vilken säljare som helst, oavsett om det är en privatperson eller bilhandlare för ditt köp.

SevenDay startades 2007 och har sedan dess vuxit så det knakar, så du kan lita på dem som en säker långivare. Deras fokus på privatlån utan säkerhet har gjort att de utvecklat ett mycket konkurrenskraftigt alternativ i det segmentet och du får även möjlighet att kombinera deras lån med ett låneskydd samt ansöka om betalningsfria månader.