Santander

lan lag ranta

Privatlån upp till 350 000 kronor

Privatlånen är på som mest 350 000 kronor och helt utan säkerhet och räntan sätts precis som vid alla privatlån individuellt utifrån varje kreditprövning. Räntan är rörlig och ligger just nu på mellan 3,95 % och 12,95 %.

I samband med lånet erbjuds du också teckna ett låneskydd, vilket är en försäkring som hjälper dig att betala dina lånekostnader om du skulle bli sjukskriven eller arbetslös och stå utan inkomst. Då står låneskyddet för dina kostnader i upp till ett år.

Vill du ansöka om ett fordonslån ingår en bilförsäkring i två veckor. Om du tecknar garanti på bilen får du sex månader extra på köpet av Santander. Det betyder att om du exempelvis tecknar garanti på ett år så gäller den i själva verket i 18 månader.

Fordonslånet gäller när du köper en ny eller begagnad bil från någon av Santanders olika samarbetspartners och du får låna upp till 80 % av bilens pris. Du kan alltid signera dina låneansökningar elektroniskt vilket ger både snabbare besked och snabbare utbetalningar.

Vill du istället köpa bil av en privatperson är det ett privatlån utan säkerhet du ska ta.

Santander erbjuder även privatleasing, som innebär att du hyr en bil under en längre period. När du leasar en bil genom Santander behöver du inte betala någon kontantinsats.

Om du vill låna till en båt, husvagn, skoter eller annat fordon kan du söka ett fritidslån genom Santander. Det fungerar på samma sätt som billånet; du kan låna upp till 80 procent av fordonets värde och du köper fordonet av någon av de auktoriserade återförsäljarna som Santander samarbetar med.

Santander har också fördelaktiga låne- och leasingerbjudande för företag som behöver bil för verksamheten, med möjlighet till att dra av moms för leasingkostnaden.

Du ansöker om lån snabbt och enkelt via ett formulär som du fyller i på bankens webbplats.

Spara och låna direkt på nätet

Förutom lånen kan du också lägga ditt sparande hos Santander, där du alltid kan göra fria uttag när du vill, och sparräntan ligger på 0,80 % från den första kronan för sparkontot Mitt spar. Om du har ett sparkapital på 100 000 kronor får du genom sparkontot Mitt spar+ istället 1 procent ränta på dina pengar.

Du kan också ansöka om betal- och kreditkortet Mitt kort+. Det ger dig upp till 60 dagars räntefrihet när du handlar, reseförsäkring samt avgiftsfria köp när du är utomlands. I Mitt kort + ingår dessutom smarta tjänster och rabatter.

Kortet är helt utan avgift första året och du kan alltid välja att dela upp betalningen eller betala hela fakturan på en gång.

Santanders kunderbjudande

För dig som är ute efter att snabbt och enkelt kunna ansöka om lån eller öppna ett sparkonto med ränta är Santander ett bra val. Du öppnar konto eller gör en låneansökan utan krångel. Villkoren för lånen är tydliga och de vanligaste frågorna går att få svar på via hemsidan. Rättframt och lättillgängligt med andra ord.

Santander erbjuder även bank- och kreditkort med förmåner som försäkringar och rabatter i form av återbetalning på köp hos någon av de webbutiker som de samarbetar med.

Lån för konsumtion

Santander fokuserar på privatlån upp till 350 000 kronor, som du tar för konsumtion eller för att finansiera köp av fordon. De erbjuder även ett särskilt billån i samarbete med flera olika återförsäljare, som du enkelt hittar på hemsidan.

Du får även möjlighet att teckna låneskydd vilket är en trygghet ifall du skulle drabbas av ett oförutsett inkomstbortfall eller drabbas av sjukdom.

Avgifter och räntespann

För ett privatlån hos Santander är räntespannet mellan 3,05 % till 12,95 %. När du ansöker om lån får du snabbt svar på vad just din ränta blir, eftersom den beräknas individuellt.

Santander tar inte ut några dolda avgifter för sitt privatlån. Du slipper med andra ord uppläggningsavgift, aviavgifter och kan lösa lånet i förtid eller betala extra precis som du vill utan avgifter.

När du ansöker om ett billån kan du låna upp till 80 procent av värdet för bilen. Resterande del betalar du i kontanter. Du har också möjligheten att byta in en bil för att täcka kostnaden.

Kundservice med möjlighet att se när det är kortast kö

Vill du komma i kontakt med Santanders kundtjänst håller de öppet mellan 9-17 på vardagar och nås antingen via e-post eller telefon. På hemsidan ser du alltid när flest hör av sig, så att du vet när du ska ringa om du inte vill sitta i telefonkö. Du hittar också frågor och svar under respektive segment direkt på hemsidan där de vanligaste frågorna finns listade.

Utöver det så hittar du via Santanders webbplats guider som innehåller tips och råd för olika frågor som bland annat rör sparande och lån.

Villkor för Santanders lån

För att få ansöka om privatlån hos Santander behöver du:

  • Vara minst 20 år
  • Ha en månadsinkomst på minst 12 500 kronor
  • Sakna betalningsanmärkning eller skuld hos hos Kronofogden

Återbetalningstiden för ett privatlån är högst 18 år och du kan när som helst lösa lånet i förtid utan extra kostnad. Räntan, som är rörlig,  sätts utifrån dina individuella förutsättningar och en kreditkoll tas via UC.

För att kunna beviljas ett billån behöver du vara 18 år, ha körkort och vara utan betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Santander Consumer Bank tillhör den spanska bankkoncernen Banco Santander. Denna bankkoncern är en av de fem största bankerna i världen. Banco Santander grundades redan i mitten av 1800-talet och de har sedan dess sakta men säkert växt till den ledande position de har idag. Banco Santander etablerade sig på den svenska marknaden 2004 genom Santander Consumer Bank (https://www.santanderconsumer.se/) och de finns även att hitta på den norska, danska och finska marknaden. Du kan enkelt sköta dina bankärenden på nätet. Santander Consumer Bank erbjuder flera bra produkter i form av lån, e-handelslösningar och finansieringsalternativ.

Santander privatlån

Ett privatlån är ett lån som du kan använda till i princip vad du vill. Många gånger så används det som ett sätt att täcka oväntade kostnader men det går lika bra att använda ditt privatlån för att förverkliga drömmar, renovera bostaden eller finansiera en längre resa. Santander Consumer Bank erbjuder produkter Mitt Lån, ett privatlån som ger dig möjlighet att låna upp till 350 000 kronor.

Santander ränta och villkor

Den individuella räntan ligger i skrivande stund på 3,95 % till 12,95 %. Banken bestämmer vilken ränta du får på ditt lån efter att de har genomfört en kreditprövning. Du kan öka chansen att få ett lån genom att lägga till en medsökande när du ansöker om lånet (https://www.santanderconsumer.se/lana/). Det finns en del mindre avgifter att ha koll på. Aviavgiften är 30 kronor och uppläggningsavgiften är 495 kronor. Du kan dock enkelt slippa betala både aviavgiften och uppläggningsavgiften på olika sätt. Vid autogiro så tillkommer ingen aviavgift och när du ansöker om ett lån på nätet så tillkommer ingen uppläggningsavgift heller.

Ansök på nätet

Du kan enkelt ansöka om privatlånet genom att ansöka med BankID på nätet. Om du inte har BankID så får du istället låneavtalet via posten. Därefter måste du skriva på och skicka tillbaka avtalet innan du kan få pengarna på kortet, något som tar lite längre tid jämfört med när du har BankID. På hemsidan kan du själv bestämma hur stort lån du vill ta och hur lång återbetalningstid du vill ha. Som längst kan du välja tolv år som återbetalningstid. För att ta ett lån måste du vara 18 år gammal, folkbokförd i Sverige i minst tre år samt genomgå en kreditupplysning.

Santander billån

Förutom privatlånet så kan du även låna pengar när du ska köpa en bil. Du kan låna upp till 80 % av fordonets pris. Återbetalningstiden ser annorlunda ut jämfört med privatlånet. För nya bilar kan du låna till max sju år. För begagnade bilar är det max sex år som gäller. Husvagnar och husbilar som är nya har en maxgräns på 15 år. MC, skoter och ATV har sju år. Fordonet får högst vara tjugo år när lånet är återbetalt. En fördel med just billånet är att bilförsäkring i två veckor ingår helt gratis. Därefter får du 25 % rabatt på helårspremien om du väljer att fortsätta med försäkringen.

Santander kreditkort

Santander Consumer Bank erbjuder även kreditkort till sina kunder. Du kan ansöka om två olika kreditkort, Mitt kort och Mitt kort+. Genom Mitt kort får du möjlighet att handla räntefritt i upp till 60 dagar. Här finns ingen årsavgift eller uttagsavgift heller. Mitt kort+ ger dig samma fördelar som det första kreditkortet plus att du får reseförsäkring med aktivitetsskydd. Du kan välja ett köputrymme upp till 100 000 kronor på bägge kreditkort. För att din kreditkortsansökan godkänd så kräver banken att du är över 20 år, har fast jobb med en årsinkomst på minst 110 000 kronor samt att du inte har några betalningsanmärkningar.

Sammanfattning

Santander erbjuder lättillgängliga lösningar för privatlån, fordonslån och sparande. Ansökningsprocessen sker helt över nätet och banken är transparent med villkoren. När du tar ett privatlån så slipper du dolda avgifter.

När det kommer till bil- och fordonsköp är Santander en av de mest väletablerade aktörerna när det kommer till finansieringen. De samarbetar med hundratals återförsäljare över hela Sverige och det är enkelt att hitta de som finns tillgängliga i din stad eller i närliggande städer via Santanders hemsida.

Även ansökningsprocessen om lån för bil- och fordonslån är enkel och rättfram. Du får möjlighet att teckna låneskydd även på dessa lån och om du tecknar ett års garanti bjuder Santander på sex månader extra.

Även om många bilförsäljare erbjuder egna lån och finansieringslösningar så kan det mycket väl vara billigare att låna genom Santander istället, eftersom du slipper de dolda avgifter som i många andra fall gör att lån som till en början verkar ha bra villkor, i slutändan visar sig vara allt för dyra.

Vill du spara pengar hos Santander får du 0,80 % i sparränta, med möjligheten till att få 1 % om du spara en större summa. Inte heller på sparkontona tillkommer några dolda avgifter och du får fria uttag.

Med Santanders betal- och kreditkort ingår en reseförsäkring om du betalar resan till minst 75 % med kortet. Utöver det får du gratis valutaväxling när du betalar med kortet utomlands, samt 60 dagars räntefri kredit.

Santander samarbetar även med flera webbutiker och erbjuder dig pengar tillbaka när du handlar hos någon av dem med kortet.

Om du vill låna pengar till bra villkor från en bank som erbjuder enkelhet, tydlighet och transparens, så är Santander banken för dig.

Med en halv miljon kunder i Sverige är de en trygg aktör, som förutom privatlån utan säkerhet främst sticker ut genom sina lån och leasinglösningar när det kommer till bilmarknaden, både för dig som privatperson och företagare.