Låninformation

Santander fokuserar på privatlån som du tar för konsumtion eller för att finansiera köp av fordon. De erbjuder även ett särskilt billån i samarbete med flera olika återförsäljare, som du enkelt hittar på hemsidan.

Du får även möjlighet att teckna låneskydd vilket är en trygghet ifall du skulle drabbas av ett oförutsett inkomstbortfall eller drabbas av sjukdom.

Åldersgräns: 20 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1- 3 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Nej
Uppläggningsavgift: 0 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 0 kr

Fördelar med Santander

  • Enkel ansökan via hemsidan
  • Undvik uppläggningsavgift genom att ansöka online
  • Undvik aviavgift genom att betala med autogiro

Nackdelar med Santander

  • Betalningsanmärkningar godkänns inte
  • Uppläggningsavgift om man inte ansöker via Santanders hemsida
  • Aviavgift om man inte betalar med autogiro

Ansök på nätet

Du kan enkelt ansöka om privatlånet genom att ansöka med BankID på nätet. Om du inte har BankID så får du istället låneavtalet via posten. Därefter måste du skriva på och skicka tillbaka avtalet innan du kan få pengarna på kortet, något som tar lite längre tid jämfört med när du har BankID. På hemsidan kan du själv bestämma hur stort lån du vill ta och hur lång återbetalningstid du vill ha.

Egenskaper

 • Bank ID

Santander privatlån

Ett privatlån är ett lån som du kan använda till i princip vad du vill. Många gånger så används det som ett sätt att täcka oväntade kostnader men det går lika bra att använda ditt privatlån för att förverkliga drömmar, renovera bostaden eller finansiera en längre resa. Santander Consumer Bank erbjuder ett privatlån med precis dessa villkor.

Santander ränta och villkor

Räntan för ett privatlån via Santander är rörlig och individuell. Banken bestämmer vilken ränta du får på ditt lån efter att de har genomfört en kreditprövning. Du kan öka chansen att få ett lån genom att lägga till en medsökande när du ansöker om lånet.

Det finns en del mindre avgifter att ha koll på. Aviavgiften är 30 kronor och uppläggningsavgiften är 495 kronor. Du kan dock enkelt slippa betala både aviavgiften och uppläggningsavgiften på olika sätt. Vid autogiro så tillkommer ingen aviavgift och när du ansöker om ett lån på nätet så tillkommer ingen uppläggningsavgift heller.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Villkor för Santanders lån

För att få ansöka om privatlån hos Santander behöver du:

 • Vara minst 20 år
 • Ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor
 • Sakna betalningsanmärkning eller skuld hos hos Kronofogden

Du kan när som helst lösa lånet i förtid. Då betalar du bara räntan fram till dagen lånet är löst. Räntan, som är rörlig,  sätts utifrån dina individuella förutsättningar och en kreditkoll tas via UC.

Santander kundservice

Vill du komma i kontakt med Santanders kundtjänst kan de nås via telefon eller meddelande i internetbanken.

På hemsidan hittar du frågor och svar under respektive segment där de vanligaste frågorna finns listade. Utöver det så hittar du via Santanders webbplats guider som innehåller tips och råd för olika frågor som bland annat rör sparande och lån.

Kontakt Santander

 • Telefon: 08-55951400

Öppettider

 • Måndag – fredag: 09-16

Omdöme

Santander erbjuder lättillgängliga lösningar för privatlån, andra typer av lån och sparande. Ansökningsprocessen sker helt över nätet och banken är transparent med villkoren. När du tar ett privatlån så slipper du dolda avgifter. För att undvika uppläggningsavgift ansöker du online och för att undvika aviavgift betalar du av ditt lån med autogiro.

Om du vill låna pengar till bra villkor från en bank som erbjuder enkelhet, tydlighet och transparens, så är Santander banken för dig.

Med en halv miljon kunder i Sverige är Santander en trygg aktör.

 

Hur ansöker jag om lån hos Santander?

  • 1. Klicka på ANSÖK NU för att komma direkt till Santanders hemsida
  • 2. Fyll i hur mycket du vill låna och under hur lång tid
  • 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och skicka in din ansökan
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Santander

Vad innebär betalfri månad hos Santander?
Hur mycket får jag låna hos Santander?
Hur snabbt betalar Santander ut lån?
Vem kan ansöka om lån hos Santander?