Santander

Santander consumer är en bank för privatpersoner och företag som erbjuder lån, försäkringar, sparande samt betal- och kreditkort. Santander tillhör Banco Santander, en global koncern och en av de största bankerna i Europa. Vill du låna pengar via Santander kan du antingen söka ett privatlån eller ett fordonslån.

Långivare
Maxlån
Ränta från*
Löptid
Ansök
3,95 %
2 - 12 år

*Individuell ränta är för närvarande 3,95−12,95 %. Inga avgifter när du ansöker online. Lånebelopp på 100 000 kr med återbetalningstid på 7 år ger en effektiv ränta på 4,02−13,75 % (dec. 2018), och månadsbetalning på 1365−1817 kr. Totalt belopp att betala blir då 114 622−152 564 kr (dec. 2018).

FÖRDELAR FÖR DIG

  • Mitt lån - Tryggt lån utan säkerhet
  • Kreditkort med 60 dagars räntefrihet
  • Spara - få en av marknadens bästa räntor

Privatlån upp till 350 000 kronor

Privatlånen är på som mest 350 000 kronor och helt utan säkerhet och räntan sätts precis som vid alla privatlån individuellt utifrån varje kreditprövning. Räntan är rörlig och ligger just nu på mellan 3,95 % och 12,95 %.

I samband med lånet erbjuds du också teckna ett låneskydd, vilket är en försäkring som hjälper dig att betala dina lånekostnader om du skulle bli sjukskriven eller arbetslös och stå utan inkomst. Då står låneskyddet för dina kostnader i upp till ett år.

Vill du ansöka om ett fordonslån ingår en bilförsäkring i två veckor. Om du tecknar garanti på bilen får du sex månader extra på köpet av Santander. Det betyder att om du exempelvis tecknar garanti på ett år så gäller den i själva verket i 18 månader.

Fordonslånet gäller när du köper en ny eller begagnad bil från någon av Santanders olika samarbetspartners och du får låna upp till 80 % av bilens pris. Du kan alltid signera dina låneansökningar elektroniskt vilket ger både snabbare besked och snabbare utbetalningar.

Vill du istället köpa bil av en privatperson är det ett privatlån utan säkerhet du ska ta.

Santander erbjuder även privatleasing, som innebär att du hyr en bil under en längre period. När du leasar en bil genom Santander behöver du inte betala någon kontantinsats.

Om du vill låna till en båt, husvagn, skoter eller annat fordon kan du söka ett fritidslån genom Santander. Det fungerar på samma sätt som billånet; du kan låna upp till 80 procent av fordonets värde och du köper fordonet av någon av de auktoriserade återförsäljarna som Santander samarbetar med.

Santander har också fördelaktiga låne- och leasingerbjudande för företag som behöver bil för verksamheten, med möjlighet till att dra av moms för leasingkostnaden.

Du ansöker om lån snabbt och enkelt via ett formulär som du fyller i på bankens webbplats.

Spara och låna direkt på nätet

Förutom lånen kan du också lägga ditt sparande hos Santander, där du alltid kan göra fria uttag när du vill, och sparräntan ligger på 0,80 % från den första kronan för sparkontot Mitt spar. Om du har ett sparkapital på 100 000 kronor får du genom sparkontot Mitt spar+ istället 1 procent ränta på dina pengar.

Du kan också ansöka om betal- och kreditkortet Mitt kort+. Det ger dig upp till 60 dagars räntefrihet när du handlar, reseförsäkring samt avgiftsfria köp när du är utomlands. I Mitt kort + ingår dessutom smarta tjänster och rabatter.

Kortet är helt utan avgift första året och du kan alltid välja att dela upp betalningen eller betala hela fakturan på en gång.

Santanders kunderbjudande

För dig som är ute efter att snabbt och enkelt kunna ansöka om lån eller öppna ett sparkonto med ränta är Santander ett bra val. Du öppnar konto eller gör en låneansökan utan krångel. Villkoren för lånen är tydliga och de vanligaste frågorna går att få svar på via hemsidan. Rättframt och lättillgängligt med andra ord.

Santander erbjuder även bank- och kreditkort med förmåner som försäkringar och rabatter i form av återbetalning på köp hos någon av de webbutiker som de samarbetar med.

Lån för konsumtion

Santander fokuserar på privatlån upp till 350 000 kronor, som du tar för konsumtion eller för att finansiera köp av fordon. De erbjuder även ett särskilt billån i samarbete med flera olika återförsäljare, som du enkelt hittar på hemsidan.

Du får även möjlighet att teckna låneskydd vilket är en trygghet ifall du skulle drabbas av ett oförutsett inkomstbortfall eller drabbas av sjukdom.

Avgifter och räntespann

För ett privatlån hos Santander är räntespannet mellan 3,05 % till 12,95 %. När du ansöker om lån får du snabbt svar på vad just din ränta blir, eftersom den beräknas individuellt.

Santander tar inte ut några dolda avgifter för sitt privatlån. Du slipper med andra ord uppläggningsavgift, aviavgifter och kan lösa lånet i förtid eller betala extra precis som du vill utan avgifter.

När du ansöker om ett billån kan du låna upp till 80 procent av värdet för bilen. Resterande del betalar du i kontanter. Du har också möjligheten att byta in en bil för att täcka kostnaden.

Kundservice med möjlighet att se när det är kortast kö

Vill du komma i kontakt med Santanders kundtjänst håller de öppet mellan 9-17 på vardagar och nås antingen via e-post eller telefon. På hemsidan ser du alltid när flest hör av sig, så att du vet när du ska ringa om du inte vill sitta i telefonkö. Du hittar också frågor och svar under respektive segment direkt på hemsidan där de vanligaste frågorna finns listade.

Utöver det så hittar du via Santanders webbplats guider som innehåller tips och råd för olika frågor som bland annat rör sparande och lån.

Villkor för Santanders lån

För att få ansöka om privatlån hos Santander behöver du:

  • Vara minst 20 år
  • Ha en månadsinkomst på minst 12 500 kronor
  • Sakna betalningsanmärkning eller skuld hos hos Kronofogden

Återbetalningstiden för ett privatlån är högst 18 år och du kan när som helst lösa lånet i förtid utan extra kostnad. Räntan, som är rörlig,  sätts utifrån dina individuella förutsättningar och en kreditkoll tas via UC.

För att kunna beviljas ett billån behöver du vara 18 år, ha körkort och vara utan betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Sammanfattning

Santander erbjuder lättillgängliga lösningar för privatlån, fordonslån och sparande. Ansökningsprocessen sker helt över nätet och banken är transparent med villkoren. När du tar ett privatlån så slipper du dolda avgifter.

När det kommer till bil- och fordonsköp är Santander en av de mest väletablerade aktörerna när det kommer till finansieringen. De samarbetar med hundratals återförsäljare över hela Sverige och det är enkelt att hitta de som finns tillgängliga i din stad eller i närliggande städer via Santanders hemsida.

Även ansökningsprocessen om lån för bil- och fordonslån är enkel och rättfram. Du får möjlighet att teckna låneskydd även på dessa lån och om du tecknar ett års garanti bjuder Santander på sex månader extra.

Även om många bilförsäljare erbjuder egna lån och finansieringslösningar så kan det mycket väl vara billigare att låna genom Santander istället, eftersom du slipper de dolda avgifter som i många andra fall gör att lån som till en början verkar ha bra villkor, i slutändan visar sig vara allt för dyra.

Vill du spara pengar hos Santander får du 0,80 % i sparränta, med möjligheten till att få 1 % om du spara en större summa. Inte heller på sparkontona tillkommer några dolda avgifter och du får fria uttag.

Med Santanders betal- och kreditkort ingår en reseförsäkring om du betalar resan till minst 75 % med kortet. Utöver det får du gratis valutaväxling när du betalar med kortet utomlands, samt 60 dagars räntefri kredit.

Santander samarbetar även med flera webbutiker och erbjuder dig pengar tillbaka när du handlar hos någon av dem med kortet.

Om du vill låna pengar till bra villkor från en bank som erbjuder enkelhet, tydlighet och transparens, så är Santander banken för dig.

Med en halv miljon kunder i Sverige är de en trygg aktör, som förutom privatlån utan säkerhet främst sticker ut genom sina lån och leasinglösningar när det kommer till bilmarknaden, både för dig som privatperson och företagare.

Ansök om lån hos Santander