Låninformation

Genom Nystartlånet, vilket är namnet på Nstarts samlingslån, hjälper de dig att gå igenom din ekonomiska situation och samla dina befintliga skulder i ett enda stort lån. Målet är att du ska få lägre ränta och dunderkoll på dina månadskostnader.

Även du med skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar kan få hjälp med Nystartslånet. Det är din nuvarande betalningsförmåga som ligger till grund för de villkor du kan få hos Nystart Finans, inte din historia.

Åldersgräns: 18 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1-3 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Ja
Uppläggningsavgift: 995 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 29 kr

Fördelar med Nstart

  • Personlig handläggare
  • Möjlighet till lån trots betalningsanmärkningar och skuld hos Kronofogden
  • Signera skuldebrevet med BankID

Nackdelar med Nstart

  • Endast samlingslån
  • Hög uppläggningsavgift
  • Aviavgift

Samlingslån och Tillsammanslån

Nstart erbjuder två typer av lån - Samlingslån och Tillsammanslån. Båda är i grunden samma lösning, ett lån för att lösa andra dyrare lån och krediter och samla dem i ett och samma lån. Skillnaden är att Tillsammanslånet även kan erbjudas den med skulder hos Kronofogden, eftersom man ansöker med en medsökande. En medsökande kan även göra så att villkoren och räntorna för lånet blir mer förmånliga.

Egenskaper

 • Bank ID

 • Betalningsanm. ok

Börja din resa på hemsidan

När du ansöker om ett lån via Nstarts hemsida så ansöker du i grunden om ett privatlån utan säkerhet.

Idén är precis som med andra samlingslån att du genom att kunna bevisa att du idag har en tillräckligt ordnad anställningsform och stabil ekonomi ska kunna ta ett lån med en låg ränta.

Detta lån ska också vara stort nog att täcka kostnaderna för dina andra lån och skulder så att du kan betala av dem direkt. Sedan återstår bara återbetalningen av ditt nya, stora lån, vilket dock inte kommer att bli lika kostsamt i längden eftersom det har lägre ränta än alla dina tidigare smålån.

Villkor för att ta ett lån hos Nstart

Så för att kunna få ett lån hosNstart krävs helt enkelt att du uppfyller vissa grundkrav:

  • Du är minst 18 år och max 65 år

  • Du (eller eventuell medsökande) måste ha en fast anställning

  • Din inkomst måste vara minst 22 000 kronor i månaden

Behöver du låna mer än 300 000 kronor är det krav på att du har en medsökande på lånet.

Ränta hos Nstart

Räntan på ditt lån sätts nämligen individuellt och beror på hur din nuvarande ekonomi ser ut. Nstart är alltså inte särskilt intresserade av din historia eller om du har många kreditupplysningar. De vill samtala med dig och se över din ekonomi och återbetalningsförmåga för att kunna ge dig en så bra ränta på ditt lån som möjligt.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Låneskydd i upp till ett år

Även om ekonomin och anställningen är trygg för tillfället, så vet man aldrig vad som väntar. Ofrivillig arbetslöshet, sjukdom eller andra otrevligheter kan drabba oss alla, med ett oundvikligt inkomstbortfall som konsekvens. För den typen av oförutsedda händelser erbjuder Nstart möjligheten att skaffa ett låneskydd när du tecknar ett lån hos dem.

Nstart kundtjänst

Nstart jobbar mycket med kontakten mellan sina rådgivare och låntagare. När man ansöker om ett lån blir man kontaktad av en handläggare som hjälper en på vägen. Man kan såklart även själv ta kontakt med Nstart. De nås över telefon eller mail.

Kontakta Nstart

 • Telefon: 08-41020304
 • Mail: info@nstart.com

Öppettider

 • Måndag – torsdag: 09-18
 • Fredag: 09-16

Omdöme

Nstart är ett bra alternativ för den som vill få kontroll över sin privatekonomi och samla andra dyra lån och krediter i ett och samma lån. Till skillnad från många andra banker erbjuder Nstart lösningar även till den med betalningsanmärkningar och skuld hos Kronofogden. För att beviljas lån om man har skuld hos Kronofogden måste man dock ha en medsökande.

Ansökningsprocessen kan uppfattas som något krånglig – man blir tilldelad en handläggare och blir uppringd innan lånet beviljas. Detta för att säkerställa att ett lån från Nstart är det bästa för just dig.

Nstart tar ut både en uppläggningsavgift och en aviavgift. Uppläggningsavgiften är högre än hos många andra långivare. Det bör dock noteras att få andra långivare godkänner lån från den kundgrupp som Nstart godkänner.

 

Hur ansöker jag om lån hos Nstart?

  • 1. Klicka på ANSÖK NU för att komma direkt till Nstarts hemsida
  • 2. Fyll i hur mycket du vill låna och dina personuppgifter
  • 3. Du blir tilldelad en handläggare som kontaktar dig om lånet kan beviljas
  • 4. Signera ditt skuledrev med BankID
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Nstart

Hur funkar Nstart?
Kan man låna av Nstart om man har skuld hos Kronofogden?
Varför blir jag nekad lån av Nstart?
Erbjuder Nstart endast samlingslån?