Nystart Finans

lan lag ranta

Nystartslånet ­– en ny chans för din privatekonomi

Om du har dragit på dig för många dyra smålån eller krediter vet du hur motigt det känns att beta av skulderna varje månad, när de höga räntekostnaderna bara fortsätter att komma. Det är lätt hänt att privatekonomin trasslar till sig och då kan det vara läge att stanna upp och en gång för alla försöka göra något för att återfå kontrollen.

Nystart Finans erbjuder just detta för dig. Genom Nystartlånet, vilket är namnet på deras samlingslån, hjälper de dig att gå igenom din ekonomiska situation och samla dina befintliga skulder under ett enda stort lån. Målet är att du ska få lägre ränta och dunderkoll på dina månadskostnader.

Även du med skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar kan få hjälp med Nystartslånet. Det är din nuvarande betalningsförmåga som ligger till grund för de villkor du kan få hos Nystart Finans, inte din historia.

Börja din resa på hemsidan

När du ansöker om Nystartslånet via Nystart Finans hemsida, så är det du egentligen gör att ansöka om ett nytt lån.

Idén är precis som med andra samlingslån att du genom att kunna bevisa att du idag har en tillräckligt ordnad anställningsform och stabil ekonomi ska kunna ta ett lån med en låg ränta.

Detta lån ska också vara stort nog att täcka kostnaderna för dina andra lån och skulder så att du kan betala av dem direkt. Sedan återstår bara återbetalningen av ditt nya, stora lån, vilket dock inte kommer att bli lika kostsamt i längden eftersom det har lägre ränta än alla dina tidigare smålån.

Så för att kunna få ett Nystartslån krävs helt enkelt att du uppfyller vissa grundkrav:

  • Du är minst 18 år och max 65 år
  • Du (eller eventuell medsökande) måste ha en fast anställning
  • Din inkomst måste vara minst 22 000 kronor i månaden

Behöver du låna mer än 300 000 kronor är det krav på att du har en medsökande på lånet. Att ha en medsökande med ordnad ekonomi är för övrigt en god idé oavsett om du behöver låna mindre eller större summor, då det ökar chanserna att få lånet beviljat och till bra villkor.

Räntan på ditt lån sätts nämligen individuellt och beror på hur din nuvarande ekonomi ser ut. Nystart Finans är alltså inte särskilt intresserade av din historia eller om du har många kreditupplysningar. De vill samtala med dig och se över din ekonomi och återbetalningsförmåga för att kunna ge dig en så bra ränta på ditt lån som möjligt.

Dessutom får du chansen att sänka din ränta under tiden som du sköter amorteringen av Nystartslånet enligt plan. Och du har alltid möjlighet att betala in extra för att kunna lösa lånet tidigare.

Låneskydd i upp till ett år

Även om ekonomin och anställningen är trygg för tillfället, så vet man aldrig vad som väntar. Ofrivillig arbetslöshet, sjukdom eller andra otrevligheter kan drabba oss alla, med ett oundvikligt inkomstbortfall som konsekvens.

För den typen av oförutsedda händelser erbjuder Nystart Finans möjligheten att skaffa ett låneskydd när du tecknar Nystartlånet hos dem.

För 6,95 procent av ditt låns månadskostnad ser du till att vara försäkrad i upp till ett år om du skulle drabbas av sjukdom, arbetslöshet eller olycksfall.