Låninformation

Du kan ansöka om privatlån hos Nordea även om du inte är bank-kund hos företaget. Om man samlar flera tjänster hos Nordea kan man dock få bättre erbjudanden och en bättre översikt över sin ekonomi. Hos Nordea kan du samla alla dina banktjänster som bankkonto, lån, kreditkort, pension, sparande och försäkringar.

Åldersgräns: 18 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1 - 3 dagar
Direktutbetalning: Ja
Betalningsanm. ok: Nej
Uppläggningsavgift: 525 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 0 kr

Fördelar med Nordea

  • Smidig onlineansökan
  • Svar på ansökan dirket
  • Välj att betala tillbaka snabbare utan extra kostnad
  • Du kan ansöka om privatlån även om du inte är bankkund hos Nordea

nackdelar med Nordea

  • Dyr uppläggningsavgift

Produkter och tjänster

Nordea erbjuder ett stort antal olika produkter, tjänster och lösningar. Dessa tillhandahålls både för privatpersoner och företag. För privatpersoner är de mest välkända tjänsterna deras internetbank och mobilbank. Med hjälp av både mobilen och datorn kan du sköta alla dina bankärenden snabbt och lätt. Detta är inget som Nordea är ensamma om men banken har varit ledande när det kommer till utvecklingen av dessa tjänster. Nordea är en av de största bankerna i Norden och bland de största bankerna i världen.

Egenskaper

 • Bank ID

 • Direktutbetalning

Nordea privatlån

Ett privatlån kan du använda till vad du vill och du behöver inte lämna någon säkerhet för lånet. När du ansöker väljer du lånebelopp och löptid.

Räntan baseras på flera variabler. Först och främst så tar banken ett beslut baserat på hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du väljer. Därefter så bedöms dina ekonomiska förutsättningar utefter en kreditkontroll. Dessutom så påverkas även din ränta av vilken typ av kund du är. Premiumkunder, förmånskunder och check-in kunder har en lägre ränta jämfört med den ordinarie räntan. Utöver räntan tillkommer en uppläggningsavgift.

Nordea bostadslån

Genom Nordea kan du även ansöka om ett bolån. Du kan låna upp till 85 % av bostadens marknadsvärde genom ett bolån. Du kan kombinera flera låneformer för att skapa ett säkrare lån. Det går exempelvis att kombinera räntebindningstiden genom att välja bunden ränta, rörlig ränta och räntetak med olika löptider. Vid ett bolån står bostaden som säkerhet och Nordea utför alltid en värdering av bostaden. Innan du får lånet beviljat så utförs även en kreditkontroll.

Nordea kan även ge dig ett lånelöfte om du planerar att köpa en bostad. Det tar inte mer än 10 minuter att fylla i en ansökan på hemsidan. Det krävs dock att en kreditupplysning genomförs. Lånelöftet gäller i sex månader men går att förlänga vid behov.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Villkor för lån

Hur mycket du får låna och till vilken ränta avgörs efter kreditupplysning och baserat på din ekonomiska situation i övrigt, men grundkraven för att kunna beviljas ett lån hos Nordea är:

 • 18 år
 • God kreditvärdighet
 • Utan betalningsanmärkningar

Nordea är en av de största svenska bankerna. De är verksamma i flera länder, bland annat alla nordiska länderna men även i Estland, Lettland, Litauen och Ryssland. Genom Nordea kan du ansöka om olika lån, starta sparkonto, påbörja ditt pensionssparande, teckna olika försäkringar eller utföra olika typer av bankärenden på nätet. Hemsidan  är upplagd för att du enkelt ska kunna navigera dig till de olika delarna.

Nordea kundtjänst

På hemsidan erbjuds vanliga frågor och svar där du snabbt kan hitta svar på dina frågor. Nordea har även en chattrobot som alltid är redo att svara på dina frågor. Skulle du trots allt föredra att prata med en människa så kan du ringa till Nordeas kundservice.

Kontakt Nordea

 • Telefon: 0771-224488
 • Chatt: Chattrobot på Nordeas hemsida

Öppettider

 • Måndag – fredag: 08-20
 • Lördag, söndag och helger: 09-17

Omdöme

Nordea erbjuder flera olika lösningar för lån och oavsett vad du är ute efter så kan du hitta anpassade lån för just det du söker. Särskilt fördelaktigt att låna via Nordea är det för dig som redan är kund eller tänker flytta över dina tillgångar till banken och börja använda deras tjänster.

Eftersom banken erbjuder tjänster inom allt som rör ekonomi och försäkringar kan du med fördel både ta lån och sköta resten av din ekonomi hos dem. Om du funderar på att köpa en elbil eller köpa en bostad som är energieffektiv eller på annat sätt mer miljövänlig kan du också få bra villkor på lån hos Nordea.

Nordea är ett tryggt alternativ med flera olika lånelösningar och en tillgänglig kundtjänst. Är du trogen kund hos Nordea är det mycket möjligt att du får lika bra eller bättre villkor på lån hos dem som hos andra långivare. Tänk dock på att uppläggningsavgiften för ett privatlån hos Nordea är relativt hög.

 

Hur ansöker jag om lån hos Nordea?

  • 1. Klicka på ANSÖK NU för att komma direkt till Nordeas hemsida
  • 2. Fyll i hur mycket du vill låna, under hur lång tid och vilken typ av lån du vill ta
  • 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och signera med BankID
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Nordea

Kan jag låna hos Nordea även om jag inte är kund hos Nordea redan?
Vad kostar det att låna hos Nordea?
Vilken ränta får jag på privatlån hos Nordea?
När betalas pengarna ut om jag lånar via Nordea?