Marginalen Bank

lan lag ranta

Låna utan säkerhet

Hos Marginalen Bank kan du låna upp till 350 000 kronor i ett privatlån, helt utan säkerhet. När du ansöker om ett privatlån kan du också teckna ett låneskydd, en försäkring som betalar åt dig om det skulle vara så att du blir sjukskriven eller arbetslös och därmed förlorar din inkomst.

Skulle din ekonomi tillåta dig att lösa lånet i förtid kan du göra det helt utan extra kostnad. Räntan är individuell och sätts efter att en kreditprövning registrerats i ditt namn. Löptiden för privatlånen är på mellan 1-12 år.

Du kan också använda privatlånet för att samla andra lån som har höga räntor. Om du beviljas ett större lån med en lägre ränta hos Marginalen Bank kan du sedan använda det för att lösa dina smålån och krediter.

Omstartslånet

Marginalen Bank erbjuder också något som kallas för Omstartslånet, ett lån för dig som har svårt att få ett lån på grund av betalningsanmärkningar. För att ansöka om omstartslånet krävs att du är minst 25 år gammal, har löst in dina skulder hos Kronofogden och har en årsinkomst på minst 200 000 kronor.

Vid ett omstartslån krävs också en säkerhet, såsom en bostad som du eller en närstående äger.

Bolån

För dig som har en betalningsanmärkning erbjuder Marginalen bank möjligheten att låna till en bostad, upp til 85 % av bostadens värde.
När du ansöker tittar banken på din nuvarande ekonomiska situation och använder den som grund för hur mycket du kan beviljas att låna.

Du kan även ha en medsökande på bolånet, dock inte någon borgensman.

Sparkonto och kreditkort hos Marginalen Bank

Marginalen Bank har samarbete med flera olika försäkringsbolag vilket innebär att du som är kund i banken kan teckna låneskydd, betalskydd, ID-stöldförsäkring och personförsäkring. Du kan också placera dina sparade pengar hos Marginalen Bank, där de flesta konton har rörlig ränta.

Med fasträntekontot kan du dock binda dina pengar till en fast ränta och på så vis räkna ut vad du har vid bindningstidens slut. Du kan också välja ett sparkonto med rörlig ränta, fria uttag och ingen bindningstid.

De erbjuder utöver ett vanligt betalkort som är kopplat till ditt lönekonto även två mer nischade kort: Marginalen Traveller samt Marginalen Gold. Det förstnämnda ger dig poäng på alla dina köp som du kan lösa in i andra konsumtionssammanhang och du har 54 dagars räntefri kredit.

Gold-kortet ger dig bland annat prisgaranti, två betalningsfria månader per år och en allriskförsäkring.

Lån för företag

Marginalen Bank riktar sig inte bara till privatkunder utan har även lösningar för företag. Med Företagslånet erbjuds företag lån på upp till 5000 000 kronor, för att kunna expandera eller göra andra investeringar. Återbetalningstiden är mellan 24 till 60 månader.

Banken är även unik i sitt erbjudande till dig som arbetar inom kultursektorn. Med Kreatörslånet erbjuds konstnärer, musiker, teaterutövare, hantverksarbetare m.fl. möjligheten att ta ett särskilt lån för sin verksamhet. Lånet har en ränta från 4,15 % och du kan låna mellan 100 000 till 1000 000 kronor.

Nya entreprenörer kan även med fördel vända sig till Marginalen Bank för lånefinansiering. Med Uppstartslånet får du som entreprenör med ett nystartat företag möjligheten att ta ett mikrolån som endast kräver att du går in med personlig borgen på 20 % av lånesumman, som är max 250 000 kronor.

Vidare kan företagare få hjälp av Marginalen Bank när det kommer till bokföring, som redovisningar, bokslut, deklaration och lönehantering. Företagare kan komma åt Marginalen Banks digitala bokföringstjänst via en webbsida eller genom en app. Du har också alltid möjligheten att ringa eller maila redovisningskonsulter om du har frågor.

Marginalen banks erbjudande

För dig som har en tidigare betalningsanmärkning är Marginalen Bank en av de relativt få långivare som är villiga att ge dig möjligheten till lån. Dessutom med bra ränta.

De erbjuder bolån, privatlån och ett särskilt ”omstartslån” som är ett lån med säkerhet. Utöver det kan du öppna ett konto hos banken och få ränta på pengarna du sätter in. De erbjuder också tre olika betalkort som passar olika livsstilar.

Banken har även samarbete med flera försäkringsbolag, vilket gör det möjligt att teckna flera olika typer av försäkringar genom dem, inklusive låneskydd.

För företagare erbjuder Marginalen Bank flera lånelösningar, beroende på inom vilken bransch du verkar. Både för dig som i kreatör eller på annat sätt verksam inom kultursektorn, eller för dig med ett nystartat företag erbjuder banken finansieringslösningar till bra villkor.

Dessutom kan du som företagare få stöttning av professionella konsulter när det kommer till bokföring och redovisning, samt själv sköta sådana ärenden via en app.

Lån för olika situationer

Hos Marginalen Bank har du möjligheten att ta ett privatlån utan säkerhet på upp till 350 000 kronor. Skulle du ha en betalningsanmärkning kan du inte beviljas privatlånet, men kan istället söka Omstartslånet, som låter dig låna genom att du sätter din bostad som säkerhet.

Är du i färd med att köpa en bostad har du möjlighet att ansöka om bolån upp till 10 000 000 kronor.

Räntekostnader och andra avgifter

För att få reda på den exakta räntekostnaden för ett lån behöver du första ansöka, eftersom räntan sätts individuellt, baserat på uppgifter som du lämnar och kreditupplysningen.

Utöver räntekostnaden för ett privatlån hos Marginalen Bank tillkommer en uppläggninsavgift på 250 kronor (engångskostnad) och en aviavgift på 10 kronor (för varje dragning med autogiro).

När du ansöker om bolån med betalningsanmärkning kommer banken att göra en individuell bedömning för att avgöra hur mycket du kan få låna och vad din ränta kan bli.

Om du fått betalningsanmärkningen på grund av en förfallen räkning på en mindre summa är chanserna goda att banken har överseende med det, till skillnad mot om du har stora skulder efter ett obetalt lån.

Den genomsnittliga bolåneräntan hos Marginalen bank har de senaste åren rört sig omkring 5 till 6 procent.

För bolån tillkommer en uppläggningsavgift på 1000 kronor, en kredithanteringsavgift på 3500 kronor och 15 kronor i aviavgift vid autogirobetalning.

Kundservice med generösa öppettider

Det märks att Marginalen Bank tar kundservice på allvar. De nås via telefon på vardagar 7-21 samt helger 9-17. Många frågor finns dock att få svar på direkt på hemsidan.

Lånevillkor

För att ansöka om lån hos Marginalen Bank behöver du:

  • vara minst 20 år gammal
  • inte ha några betalningsanmärkningar
  • ha en årsinkomst på minst 200 000 kronor

Du kan alltså inte ansöka om privatlånet utan säkerhet om du har betalningsanmärkningar, utan får istället ansöka om Omstartslånet.

Du kan ansöka om privatlån utan säkerhet upp till 350 000 kronor och ha en löptid på max 12 år. Löptiden på bolån är upp till 50 år.

Marginalen är en bank som grundades 2010. Det är en av få banker som du kan vända dig till om du vill låna trots att du har betalningsanmärkning. Hos Marginalen Bank kan du hitta två olika typer av lån. Dessa är privatlånet och omstartslånet. Privatlånet är ett blancolån, det vill säga ett lån utan säkerhet. Omstartslånet är i princip ett bolån där du binder upp bostadens värde.

Privatlån hos Marginalen

Marginalen Bank har ett privatlån som för de mesta liknar alla andras. Det är en vanlig produkt med ett lånetak på 350 000 kronor. Du får använda privatlånet till precis vad du vill, från att köpa möbler till att renovera bostaden eller åka på en resa runt jorden.

För att kunna ansöka om detta lån måste du vara minst 20 år gammal och du får inte ha några betalningsanmärkningar. Du måste även ha en inkomst på minst 150 000 kronor om året. Lånet har en aviavgift på 29 kronor (10 kr vid autogiro), en uppläggningsavgift på 250 kronor samt eventuella påminnelse- och förseningsavgifter på 60 respektive 175 kronor. Räntan är rörlig och varierar mellan varierar mellan 3,50 % till 18,95 %. Dröjsmålsräntan ger dig en ökning av 10 %-enheter på din gällande ränta.

Omstartslån hos Marginalen Bank

Omstartslånet är en produkt där gäldenären kan använda sin bostadsrätt som säkerhet för att låna pengar. Det behöver inte vara en bostad som gäldenären själv äger utan det kan vara en närståendes bostadsrätt som den går med på att använda som säkerhet.

För att kunna ansöka om detta lån måste du först och främst uppfylla vissa kriterier. Du måste vara minst 20 år gammal och folkbokförd i Sverige. Din årsinkomst måste vara minst 250 000 kronor eller 350 000 om det är två som söker tillsammans. Om du har skulder hos Inkasso eller Kronofogden måste du ha löst dessa först. Lånet kan du använda till vad du vill men ska du använda lånet för att köpa en bostad så gäller ytterligare kriterier.

Om ditt omstartslån ska användas för bostadsköp kan du endast låna upp till 85 %. Det ska vara en bostad som förmedlats av en fastighetsmäklare som är registrerad. Värdet på bostaden måste vara minst 250 000 kronor för bostadsrätt och det dubbla för villa och fritidshus. Räntan sätts individuellt, precis som ett privatlån, och börjar vid 4,30 %. Under de tre första åren har du dessutom ett räntepåslag enligt följande:

  • År 1 – +1,50 %
  • År 2 – +1,00 %
  • År 3 – 0,50 %

Låneskydd

Med tanke på att lånen från Marginalen Bank är kostsamma kan det vara väl värt att investera i ett låneskydd. Detta skydd kan betala lånet åt dig upp till 15 000 kronor i månaden. Premien ligger på 9,5 % av månadskostnaden. Det kan vara väl värt att betala lite extra om du känner dig osäker på din inkomstkälla i framtiden.

Kreditkort

Förutom lån kan du även ansöka om att få ett kreditkort hos Marginalen Bank. De har tre olika typer av kort. Dessa är:

  • Marginalen Traveller
  • Marginalen Gold
  • Marginalen Bankkort

Marginalen Traveller ger dig en kredit på upp till 150 000 kronor. Du har räntefri avbetalning på 54 dagar och kan även samla poäng. Dessutom ingår det 9 reseförsäkringar. Årsavgiften ligger på 395 kr per år men första året är gratis. Varje uttag du gör kostar minst 35 kronor eller 3 % av uttaget. Vid valutaväxling tillkommer en avgift på 1,65 %. Om du använder kortet för att köpa din resa får du dessutom försäkringar som exempelvis avbeställningsskydd och självriskskydd.

Marginalen Gold ger dig endast 100 000 kronor i kredit men i gengäld får du 15 försäkringar. Om Traveller är utvecklad för resenärer så är Gold bättre lämpad för vardagen i Sverige. Marginalen Gold ger dig bland annat försäkringar som avbeställningsskydd för event och upplevelser, avbeställningsskydd av resa, allriskförsäkring för svenska köp, ett års extra garanti, nyckelservice om du tappar bort nycklarna och så vidare. Årsavgiften ligger på 195 kronor och du har samma påslag vid valutaväxling samt avgift vid uttag.

Bankkortet är en del av Marginalens Lönekonto, ett konto som i princip fungerar som ett sparkonto. Du har en ränta på 0,60 % som gäller upp till 100 000 kronor. Därefter kan det vara värt att kolla in deras riktiga sparkonto istället.

Sammanfattning

Marginalen Bank är en nischbank som erbjuder privatlån med ränta som står sig bra i konkurrensen. Räntorna sätts individuellt och du kan låna upp till 350 000 kronor. Du kan betala av lånet i 12 år eller lösa det i förtid när du vill.

Men det som gör att Marginalen Bank sticker ut i jämförelse med många andra långivare är att de erbjuder lösningar för dig som har en betalningsanmärkning sedan tidigare. Det betyder inte att banken inte är ansvarsfull; det krävs trots att du lämnar säkerhet på lånet, har löst dina skulder hos inkasso och Kronofogden samt har en stabil årsinkomst om du ska kunna beviljas ett lån trots betalningsanmärkning.

Det innebär en andra chans för många människor som hamnat i ett svårt läge efter att ha fått en betalningsanmärkning.

Vidare erbjuder banken sparkonto och bankkort, kreditkort och försäkringar, som gör att du som kund enkelt kan samla din ekonomi och dina försäkringar hos dem.