Låninformation

Hos Marginalen Bank kan du låna upp till 500 000 kronor i ett privatlån, helt utan säkerhet. När du ansöker om ett privatlån kan du också teckna ett låneskydd, en försäkring som betalar åt dig om det skulle vara så att du blir sjukskriven eller arbetslös och därmed förlorar din inkomst.

Skulle din ekonomi tillåta dig att lösa lånet i förtid kan du göra det helt utan extra kostnad. Räntan är individuell och sätts efter att en kreditprövning registrerats i ditt namn. Löptiden för privatlånen är på mellan 2-15 år.

Du kan också använda privatlånet för att samla andra lån som har höga räntor. Om du beviljas ett större lån med en lägre ränta hos Marginalen Bank kan du sedan använda det för att lösa dina smålån och krediter.

Åldersgräns: 20 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 2 - 5 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Nej
Uppläggningsavgift: 0 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 10 kr

Fördelar med Marginalen Bank

  • Enkel och smidig ansökan online med BankID
  • Flera olika typer av lån: privatlån, omstartslån och bolån
  • Möjlighet att samla andra lån och krediter i ett privatlån
  • Ingen uppläggningsavgift

Nackdelar med Marginalen Bank

  • Alltid kreditupplysning via UC
  • Privatlån erbjuds inte den som har betalningsanmärkningar
  • Alltid aviavgift

Räntekostnader hos Marginalen Bank

För att få reda på den exakta räntekostnaden för ett lån behöver du första ansöka. Detta eftersom räntan sätts individuellt och är baserad på uppgifter som du lämnar och kreditupplysningen. Marginalen Bank tar alltid en kreditupplysning via UC innan de godkänner en ny låneansökan.

Egenskaper

 • Bank ID

 • Betalningsanm. ok

Marginalen banks erbjudande

Marginalen Bank erbjuder bolån, privatlån och ett särskilt ”omstartslån” som är ett lån med säkerhet. Utöver det kan du öppna ett konto hos banken och få ränta på pengarna du sätter in. De erbjuder också tre olika betalkort som passar olika livsstilar.

Omstartslån

För dig som har en tidigare betalningsanmärkning är Marginalen Bank en av de relativt få långivare som är villiga att ge dig möjligheten till lån. Dessutom med bra ränta.

Omstartslånet är en produkt där låntagaren kan använda sin bostadsrätt som säkerhet för att låna pengar. Det behöver inte vara en bostad som låntagaren själv äger utan det kan vara en närståendes bostadsrätt som den går med på att använda som säkerhet för lånet.

För att kunna ansöka om detta lån måste du först och främst uppfylla vissa kriterier. Du måste vara minst 20 år gammal och folkbokförd i Sverige. Din årsinkomst måste vara minst 200 000 kronor eller 400 000 om det är två som söker tillsammans. Om du har skulder hos Inkasso eller Kronofogden löses dessa i samband med utbetalningen av lånet.

Lånet kan du använda till vad du vill men ska du använda lånet för att köpa en bostad så gäller ytterligare kriterier.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Lånevillkor hos Marginalen Bank

För att ansöka om privatlån hos Marginalen Bank behöver du:

 • vara minst 20 år gammal
 • inte ha några betalningsanmärkningar
 • ha en årsinkomst på minst 200 000 kronor

Du kan alltså inte ansöka om privatlånet utan säkerhet om du har betalningsanmärkningar, utan får istället ansöka om Omstartslånet.

Marginalen Bank kundservice

Det märks att Marginalen Bank tar kundservice på allvar. De nås via telefon på både vardagar och helger. Många frågor finns dock att få svar på direkt på hemsidan.

 • Telefon: 0771-717710

Öppettider

 • Måndag-fredag: 08-18
 • Lördag och söndag: 09-17

Omdöme

Marginalen Bank är en nischbank som erbjuder privatlån med ränta som står sig bra i konkurrensen. Räntorna sätts individuellt och du kan låna upp till 500 000 kronor. Du kan betala av lånet i 15 år eller lösa det i förtid när du vill.

Men det som gör att Marginalen Bank sticker ut i jämförelse med många andra långivare är att de erbjuder lösningar för dig som har en betalningsanmärkning sedan tidigare. Det betyder inte att banken inte är ansvarsfull; det krävs trots att du lämnar säkerhet på lånet, har löst dina skulder hos inkasso och Kronofogden samt har en stabil årsinkomst om du ska kunna beviljas ett lån trots betalningsanmärkning.

Det innebär en andra chans för många människor som hamnat i ett svårt läge efter att ha fått en betalningsanmärkning.

 

Hur ansöker jag om lån hos Marginalen Bank?

  • 1. Klicka på ANSÖK NU för att komma direkt till Marginalen Banks hemsida
  • 2. Välj vilken typ av lån du är intresserad av och fyll i hur mycket du vill låna och under hur lång tid
  • 3. Klicka dig vidare via knappen ANSÖK DIREKT
  • 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och signera med BankID
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Marginalen Bank

Kan jag låna hos Marginalen Bank om jag har en betalningsanmärkning?
Hur mycket får jag låna av Marginalen Bank?
När får jag pengarna när jag lånat av Marginalen Bank?
Varför ska jag välja Marginalen Bank?