Låninformation

När du lånar hos L’easy görs en individuell kreditprövning för att bedöma om du kan beviljas lånet och till vilken ränta. L’easy erbjuder en fast ränta som sätts utifrån din ekonomiska situation. Räntan du får när du ansöker är alltså den ränta du betalar under låneperioden.

Åldersgräns: 20 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1-3 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Ja
Uppläggningsavgift: 595 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 19 kr

Fördelar med L'easy

  • Snabb utbetalning – samma dag eller vardagen efter
  • Fast ränta

Nackdelar med L'easy

  • Höga avgifter – uppläggningsavgift och administrationsavgift
  • Dålig information om lånet på hemsidan

Detta är L'easy

L'easy är ett företag som ägs av Thorn Svenska AB. L'easy är i första hand inte en bank utan en e-handel som säljer vitvaror och elektroniska produkter på nätet. Bolaget grundades redan 1985 i Danmark, då under namnet VaskRent. Företaget bytte sedan namn till L'easy under 90-talet och de kom till den svenska marknaden 1998. Hos L'easy kan du köpa prylar som du avbetalar med ett lån eller ta ett separat kontantlån.

Egenskaper

 • Bank ID

 • Direktutbetalning

Kontantlån hos L’easy

Lånet L’easy erbjuder är ett kontantlån utan säkerhet. Maxbeloppet att låna är relativt lågt, men lånet är främst tänkt att finansera köp av till exempel elektronik eller vitvaror – men man är fri att använda pengarna man lånat precis som man vill.

När du ska låna pengar via L’easy är det Thorn Svenska AB som är borgenären. På många sätt fungerar L’easy som ett sätt för långivaren, Thorn, att få in lönsamma kunder. Thorn har lång erfarenhet inom finansbranschen och privatlån. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn.

 

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Kundtjänst

L’easys hemsida erbjuder knapphändig information om deras lånetjänster. Det finns ingen sida med frågor och svar eller någon djupgående information om lånet och dess villkor. Vill man ha mer information får man kontakta företagets kundtjänst.

L’easys kundtjänst finns tillgänglig under vardagar över telefon eller mejl.

 • Telefon: 0771-101010
 • Mejl: info@leasy.se

Öppettider

 • Måndag-fredag: 08-17

Omdöme

L’easy är långivaren för dig som snabbt och enkelt vill ansöka om ett lån som du kan använda till vad du vill. De erbjuder även finansieringslösningar för produkter inom hemelektronik, vitvaror och hushållsartiklar.

I och med att det högsta lånebeloppet som erbjuds är relativt lågt och kraven för att få låna inte är särskilt högt ställda, så kan L’easy vara ett bra alternativ för dig som har svårt att få lån på annat håll – de erbjuder dock inte lån till dig med betalningsanmärkning. Tänk dock på att avgifterna är höga. L’easy tar ut uppläggningsavgift och administrationsavgift. Deras räntespann är dessutom relativt högt satt. Även små lån kan alltså bli riktigt dyra hos L’easy.

 

Hur ansöker jag om lån hos L'easy?

  • 1. Klicka på Ansök nu för att komma direkt till L’easys hemsida
  • 2. Välj hur mycket du vill låna och under hur lång tid
  • 3. Klicka på Ansök nu och fyll i dina personuppgifter
  • 4. Om din ansökan godkänns har du pengarna på kontot samma dag eller nästkommande bankdag
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om L'easy

Tar L'easy en kreditkoll hos UC när man ansöker om lån?
Vilken typ av lån har L'easy?
Kan jag betala av mitt lån hos L'easy i förtid?
När får jag pengarna när jag har tagit ett privatlån från L'easy?