L’easy är ett systerföretag till den mer välkända koncernen Thorn, och en långivare som under flera år erbjudit privatlån till många svenska kunder. L’easy erbjuder privatlån utan säkerhet där du alltså inte behöver motivera vad du behöver lånet till. De erbjuder även smidiga avbetalningslösningar på köp av datorer, mobiltelefoner och vitvaror.

 

Fördelar

 • Vi bryr oss inte om vad du vill använda pengarna till
 • Vi sätter in pengarna på ditt konto
 • Bestäm själv hur mycket du vill betala varje månad, beroende på avtalslängd och belopp

L'easy

Låna till fast ränta

Hos L’easy lånar du mellan 10 000 till 50 000 kronor på en löptid mellan 12 och 84 månader, och du bestämmer själv hur lång löptid du vill ha på lånet. Du får fast ränta som ligger på mellan 9,84 % och 21,60 % och som låntagare bestämmer du själv hur mycket du vill betala tillbaka månadsvis, beroende på längden på avtalet och den summa du lånat.

Räntan sätts alltid individuellt utifrån varje kunds ekonomiska situation. Privatlån är den enda typen av lån som man erbjuder, så du kan alltså inte ansöka om billån eller bolån, även om du givetvis kan använda pengarna även till detta, men kom ihåg att det då är utan säkerhet.

Enkel lånetjänst

L’easy erbjuder alltså en mycket enkel lånetjänst, om än med ett något mindre maxbelopp för privatlån än många konkurrenter, men det innebär också att många som ansöker om lån blir godkända vilket har gjort dem till en populär aktör som hjälpt många med lån. All ansökan sker snabbt och enkelt via ett formulär online där L’easy sedan genomför en kreditupplysning på dig.

Därefter får du inom kort ett besked om huruvida din låneansökan beviljas eller ej, och blir du godkänd för lån får du snabbt in lånebeloppet på ditt konto, vilket gör dem till ett bra val om du snabbt behöver låna pengar. Dessutom ser du också på en gång hur stora dina månadskostnader blir för lånet. Ditt lån kan betalas tillbaka med autogiro.

Produktfinansiering

Via L’easy hittar du även ett stort utbud och bra erbjudanden på hemelektronik, vitvaror och hushållsartiklar, som du finansierar antingen genom att betala hela varan på en gång eller genom delbetalning som erbjuds av L’easy.

Vad erbjuder L’easy?

L’easy erbjuder privatlån utan säkerhet på upp till 50 000 kronor, samt delbetalningslösningar för datorer, kameror, mobiltelefoner, vitvaror med mera.

Du handlar och ansöker om lån direkt via deras hemsida och väljer löptid på upp till 7 år.

Räntor och avgifter

L’easy erbjuder fast ränta på sitt privatlån och vad just du får för ränta bestäms efter kreditkollen. Räntan som erbjuds på lånet är mellan 9,84 % och 21,60 %, vilket innebär en maximal effektiv ränta på 29,90 %. För lånet utgår en administrationsavgift varje månad på 39 kronor, eller 19 kronor om du väljer att betala med autogiro. Uppläggningsavgiften är 595 kronor.

Låt kundservice ringa upp dig

På hemsidan hittar du svar på vanliga frågor, samt kan fylla i ett formulär för att bli uppringd av kundservice. Om du föredrar att ringa till dem själv eller maila så går det också bra.

Villkor för lån hos L’easy

När du lånar hos L’easy görs en individuell kreditprövning för att bedöma om du kan beviljas lånet och till vilken ränta. Grundkraven som krävs för att få låna är att du är:

 • 20 år fyllda
 • Saknar betalningsanmärkning

Leasy är ett företag som ägs av Thorn och 3C Retail. De är i första hand inte en bank utan en e-handel som säljer vitvaror och elektroniska produkter på nätet. Detta bolag grundades redan år 1985 i Danmark, då under namnet VaskRent. Företaget bytte sedan namn till Leasy år 1992 och de kom till den svenska marknaden år 1998. Hos Leasy kan du köpa prylar som du avbetalar med ett lån. Du har flera stora kategorier att välja mellan. Kategorierna är:

 • Datorer
 • Spelkonsoler
 • Bild & ljud
 • Vitvaror & hushållsartiklar
 • Foto & videokamera
 • Mobiltelefoner

Enligt egen utsago väljer de noggrant ut de produkter som de ska erbjuda till sina kunder. När det kommer till datorer har du inte bara laptops och stationära datorer att välja mellan. Du kan även köpa skärmar, skrivare och surfplattor. Kategorin Spelkonsoler består i skrivande stund av olika paket med Xbox One och Playstation 4 samt några få tillbehör. Hos Ljud & bild kan du hitta tv-skärmar med storlekar från 24 till 70 tum, surroundsoundsystem, audioprodukter, Blu Ray-spelare samt produkter för streaming.

Det största utbudet hittar du bland deras vitvaror. Här finns alla möjliga typer av produkter, från tvättmaskiner och torktumlare till diskmaskiner, kylskåp, spisar, dammsugare, värmepumpar och mycket mer. Det märks var Leasy väljer att satsa stort. Deras kategori för Foto & videokamera innehåller exempelvis endast två variationer av samma digitalkamera.

Den sista kategorin heter Mobiltelefoner. Som du kan gissa består denna kategori helt av mobiltelefoner av olika slag, både från välkända varumärken som Apple, Sony, Samsung och Huawei samt mindre kända varumärken som Doro Liberto. Du kan även välja mellan ett stort antal tillbehör till mobilen, även om dessa inte finns att hitta som någon egen kategori eller underkategori.

Leasy har inte alltid det största utbudet inom dessa kategorier men de erbjuder möjligheter för dig att avbetala produkterna under lång tid.

Avbetala produkter med ett lån

Leasy har två typer av lån. Ett minilån och ett större lån. Dessa kan du snabbt ansöka om när du väljer att avbetala en produkt under lång tid. Minilånet är utvecklat för produkter som inte kostar särskilt mycket. Du har ett till tre år som avbetalningstid. Lånebeloppet ligger mellan 5 000 kronor till 10 000 kronor. Räntan sätts individuellt och den är baserad på en kreditprövning. Räntan kommer att hamna mellan 9,84 % och 21,60 %. Minilånet har en aviavgift på 39 kronor per avi alternativt 19 kronor i månaden om du väljer autogiro. En uppläggningsavgift på 595 kronor tillkommer. Räntan är fast och ändras inte under lånets gång. Du får svar inom ett dygn om din ansökan godkänns.

Precis som hos alla långivare finns det vissa kriterier som måste uppfyllas för att din låneansökan ska bli godkänd. Du får inte ha några betalningsanmärkningar, måste vara minst 20 år och du måste vara folkbokförd i Sverige.

Det vanliga lånet

Hos Leasy kan du även låna när du vill köpa dyrare produkter. Då kan du låna mellan 10 000 och 50 000 kronor. Här gäller precis samma ränta som hos minilånet, 9,84 % till 21,60 %. Det tillkommer samma administrationsavgifter som hos minilånet, det vill säga 39 kr per avi eller 19 kr i månaden för autogiro. Även här är räntan fast men återbetalningstiden är däremot längre. Du kan som längst välja en återbetalningstid på 6 år. Uppläggningsavgiften är densamma som ovan, 595 kronor.

Som du kanske kan gissa gäller samma villkor här, det vill säga minst 20 år, noll betalningsanmärkningar, folkbokförd i Sverige och ett bra kreditbetyg vid kreditupplysningen.

När du ska låna pengar för att köpa produkter hos Leasy så är det Thorn Svenska AB som är borgenären. På många sätt fungerar Leasy som ett sätt för långivaren att få in lönsamma kunder. Man kan tveklöst konstatera att affärerna går bra. Det är entreprenören Niels Thorborg som ligger bakom företagen och han driver även många andra företag i Danmark, exempelvis butikskedjan Inspiration och Nørgård Mikkelsen A/S. Niels är en av de rikaste personerna i Danmark med en förmögenhet på flera miljarder. Enligt egen utsago kommer bolaget att satsa extra hårt på Leasy, speciellt på den norska och svenska marknaden. Om detta resulterar i nya lånetyper från Leasy och Thorn Svenska AB återstår att se.

Sammanfattning

L’easy är långivaren för dig som snabbt och enkelt vill ansöka om ett lån på upp till 50 000 kronor som du kan använda till vad du vill. De erbjuder även finansieringslösningar för produkter inom hemelektronik, vitvaror och hushållsartiklar.

I och med att det högsta lånebeloppet som erbjuds är relativt lågt och kraven för att få låna inte är särskilt högt ställda, så kan L’easy vara ett bra alternativ för dig som har svårt att få lån på annat håll.