Låninformation

Länsförsäkringar erbjuder ett privatlån som kallas för Direktlånet. Det är ett lån utan säkerhet som man kan ta för att täcka många olika typer av utgifter. Man kan till exempel använda lånet för att samla andra, dyrare, lån och krediter, för att köpa ett fordon, renovera sin bostad, för att resa eller till övrig konsumtion.

Åldersgräns: 20 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 2 - 4 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Nej
Uppläggningsavgift: 375 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 0 kr

Fördelar med Länsförsäkringar

  • Möjlighet att välja till låneskyddsförsäkring
  • Du får besked på din ansökan direkt
  • Ansök online med BankID

Nackdelar med Länsförsäkringar

  • Du får inte lån om du har betalningsanmärkningar
  • Saknar du BankID är ansökningsprocessen svårare

Länsförsäkringar och Wasa Kredit

När man ansöker om ett privatlån hos Länsförsäkringar ansöker man via Länsförsäkringars finansbolag Wasa Kredit. På dina lånepapper kommer det alltså inte stå Länsförsäkringar utan Wasa Kredit. Wasa Kredit erbjuder, förutom privatlån, även kreditkort.

Egenskaper

 • Bank ID

Billån, bolån och privatlån

Länsförsäkringar erbjuder särskilda lån som kommer med olika villkor beroende på vad det är du vill låna till.

Privatlån

För privatlånet gäller att du kan låna för att täcka konsumtion av något slag och lånet tas utan säkerhet. Du kan också köpa ett låneskydd när du tecknar ett privatlån utan säkerhet, så att du är skyddad ifall du skulle förlora inkomst och få svårt med återbetalningen av lånet.

Bolån

Är det en bostad du ska köpa tas istället ett bolån med säkerhet. Du kan göra en kalkyl direkt på Länsförsäkringars hemsida för att få en bild över hur mycket du kan tänkas få låna till en bostad.

Billån

Om du är ute efter att köpa en ny bil finns det ett särskilt billån att ta, där du använder bilen som säkerhet. Dessutom erbjuder Länsförsäkringar dig att teckna en bilförsäkring genom dem, vilket gör att du både kan lösa finansieringen och försäkringen för bilen genom dem, vilket kan vara fördelaktigt i jämförelse med vad bilåterförsäljaren erbjuder.

Kostnader för lån

Privatlånet, eller Direktlånet som det kallas hos Länsförsäkringar, kommer med rörlig ränta. Räntan sätts på individuell basis. Kom ihåg att olika avgifter tillkommer när du tecknar Direktlånet. Du betalar bland annat en uppläggningsavgift samt en administrativ avgift.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Länsförsäkringars villkor

För Direktlånet hos Länsförsäkringar är grundkraven följande:

 • Du har fyllt 20
 • Saknar betalningsanmärkningar
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • Fast anställning

Återbetalningstiden på lånet är mellan 1 och 15 år och chansen att få lånet beviljat och bättre villkor ökar om du har en medsökande på lånet.

När det kommer till bolån kan du använda dig av bolånekalkylen på Länsförsäkringars hemsida för att se om du kan beviljas ett lån och hur stor summa och ränta du kan tänkas få.

Länsförsäkringar kundservice och rådgivning

Länsförsäkringar har lokala kontor över hela Sverige. Du når ditt lokala Länsförsäkringar-kontor via telefon på vardagar och öppettiderna kan variera något beroende på vilket kontor det gäller. Du kan också få kundservice via mail eller boka en tid för rådgivning så att banken ringer upp dig.

Länsförsäkringar erbjuder dig även möjligheten att boka ett online-möte, som du kan delta i antingen via Skype eller telefon.

För frågor om Direktlånet kan man kontakta Wasa Kredits kundtjänst.

Kontakt Wasa Kredit

 • Telefon: 08-6353800
 • Mejl: info@wasakredit.se

Öppettider

 • Måndag – fredag: 09-17

Omdöme

Länsförsäkringar är en stor och välkänd aktör som förutom att erbjuda alla typer av försäkringar även ger dig möjlighet att teckna fördelaktiga privatlån, bolån eller billån, samt spara pengar i deras bank. Tack vare Länsförsäkringars breda utbud och kunskap om försäkringar är det även enkelt att teckna bilförsäkring eller låneskydd samtidigt som du tar ett lån hos dem, vilket gör att det är smidigt och tryggt att låna.

Villkoren för lån är konkurrenskraftiga, både vad beträffar ränta och återbetalningstiden, och ansökningsprocessen sker enkelt via hemsidan.

Länsförsäkringar är således alternativet för dig som gärna samlar flera olika delar av din ekonomi och dina försäkringar under ett och samma tak, samt värdesätter att aktören du lånar pengar av är välrenommerad och har stor erfarenhet. Att banken dessutom erbjuder flera olika typer av lån, både till privatmarknaden och företagsmarknaden gör att de når ut till en bred kundkrets.

 

Hur ansöker jag. om lån hos Länsförsäkringar?

  • 1. Klicka på ANSÖK NU för att komma direkt till Länsförsäkringars hemsida
  • 2. Fyll i hur mycket du vill låna, under hur lång tid och vilken typ av lån du vill ta
  • 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och signera med BankID
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Länsförsäkringar

Är Länsförsäkringar och Wasa Kredit samma sak?
Har Länsförsäkringar privatlån?
Hur kontaktar jag Länsförsäkringar?
Hur snabbt betalas pengarna ut om man lånar av Länsförsäkringar?