Långivare

lan lag ranta
advisa
Advisa

Vanliga frågor och svar

Vilken långivare kan erbjuda mig den lägsta räntan?

Det finns flera långivare som erbjuder ungefär samma räntesats på lån, men i slutändan är det dina personliga ekonomiska förutsättningar och din kreditvärdighet som är nyckeln till att hitta den allra lägsta räntan på lån. Att använda sig av jämförelsetjänster och skicka låneansökningar till flera olika långivare på samma gång är det enklaste sättet att hitta långivaren med den lägsta räntan för just dig.

Var hittar jag långivare med låga krav?

Alla långivare ställer krav som den som ansöker om lån behöver uppfylla. Vanligtvis krävs det en viss fast årsinkomst och inga betalningsanmärkningar. Vissa långivare har mer generösa krav på vilken inkomst som behövs, eller om du får ha betalningsanmärkningar sedan tidigare. Dock kan det innebära högre räntekostnader på lånet.

Kan jag jämföra långivare som använder Creditsafe?

Creditsafe är ett kreditupplysningsföretag som vissa långivare använder sig av istället för Upplysningscentralen (UC), vilket är positivt för dig som inte vill påverka din kreditvärdighet genom att dra på dig för många kreditupplysningar via UC. Tyvärr är räntekostnaderna dock dyrare hos långivare som erbjuder lån utan UC och ofta gäller det smålån eller snabblån. Hos jämförelsetjänsterna brukar det krävas att en kreditupplysning via UC tas på dig och det går därför inte att bara jämföra långivare som använder sig av Creditsafe.

Tas en kreditupplysning på mig för varje långivare jag ansöker hos?

Om du själv vänder dig till olika långivare och ansöker om ett lån kommer en kreditupplysning tas på dig hos var och en av dem. Om du istället använder dig av en av de låneförmedlare som vi samarbetar med så tas endast en kreditupplysning på dig, trots att flera olika långivare och banker kontaktas.

Kan jag låna utan att uppfylla kraven själv?

Om du har en medsökande som uppfyller lånekraven eller en borgensman som garanterar att skulden återbetalas till borgenären (banken eller låneinstitutionen) så kan du beviljas ett lån även om du själv inte uppfyller kraven.