Lånelöfte -“ ett löfte om lån

Ett lånelöfte är, som namnet förtäljer, ett löfte om ett lån från banken. Lånelöfte ges till dig som ska köpa bostad. Hur högt ditt lånelöfte blir beror på din egen inkomst samt hur stort kapital, eller handpenning, du själv besitter. Det kan därför variera mycket från person till person och många gånger så skiljer det sig även mellan olika banker.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Vad innebär ett lånelöfte?

Ett lånelöfte innebär att du har ett förhandsbesked från banken på hur mycket du kan låna till en bostad. Det gör det enklare för dig att söka efter en bostad som på lång sikt lämpar sig för din ekonomi.

Hur länge gäller ett lånelöfte?

Hur länge ditt lånelöfte är giltigt varierar mellan olika banker och handläggare, det vanligaste är att löftet gäller 3 eller 6 månader. När dessa månader har passerat kan du ansöka om förlängning av löftet och fortsätta söka efter bostad.

Ett lånelöfte skapar möjlighet för dig att hitta bostad i lugn och ro då du inte behöver stressa fram ett köp. Innan du väljer bank är det alltid en god idé att ansöka hos flera banker för att se vilken av dessa som kan ge dig de bäst villkor och lån. Tänk även på att räntan varierar mellan olika banker.