Låna till kontantinsats

För att kunna få ett bolån eller något annat större lån behöver du först och främst ha en kontantinsats. Helst ser banken att du besitter denna summa själv för att ge en högre trygghet. Om du dock inte skulle ha hela, eller någon, kontantinsats i ditt sparande är det möjligt att låna till kontantinsats. Säkerställ redan på förhand att din ekonomi klarar detta lån.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Lån till kontantinsats kräver god ekonomisk situation

Saknar du kontantinsats till ny bostad eller bil? Trots att det inte är optimalt så finns det de aktörer som erbjuder lån till kontantinsatser. Detta är dock inget du bör göra om du inte är säker på att du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs för att betala tillbaka lånet.

Dessa lån ska ofta amorteras av i snabb takt och innebär därmed en stor ekonomisk belastning. Det du bör tänka på innan du tar lån för kontantinsats är att det utgör ännu en utgift utöver det större lån du ska ta. Det innebär att du kommer att betala tillbaka såväl lån som ränta på två olika lån varje månad. Behöver du låna till kontantinsats kan du vända dig till din bank. Jämför gärna olika banker för att få bästa möjliga ränta och villkor.