Låna till bostadsrätt

Vill du köpa bostadsrätt och är i behov av ett lån? Då behöver du ansöka om ett bolån. Detta är det vanligaste sättet att finansiera en bostadsrätt på idag och det finns mycket att välja mellan. Det finns några saker du bör tänka på innan du tar ett bostadsrättlån.

Långivare
Snittränta
Rörlig ränta
Fast ränta (3år)
Info
Ansök
Snittränta: 1,34 %
Rörlig ränta: 1,69%
Fast ränta (3år): 1,89 %
i
Snittränta: 1,38 %
Rörlig ränta: 2 %
Fast ränta (3år):
i

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Låna upp till 85 % av värdet

Ett bostadslån innebär att du lånar upp till 85% av värdet på bostaden du köper, med just bostaden som säkerhet till banken. Det hjälper till att hålla nere räntan för dig. Resterande 15 % är en kontantinsats som du själv måste betala för att lånet ska gå igenom varav 10% är en handpenning till säljarna.

Hur mycket du får låna till bostadsrätt beror även på hur din ekonomiska situation ser ut. Bland annat vad du har för inkomst och om ni är fler som ska dela på lånet. Lånet betalas av månadsvis. Olika banker har olika ränta och villkor, jämför därför alltid bankerna innan du väljer vart du ska placera ditt bolån.

Vilka kan du vända dig till för ett lån till bostadsrätt?

De vanligaste aktörerna är våra svenska banker. SEB, Swedbank och Handelsbanken är några exempel. Det finns även andra finansinstitut som kan erbjuda bolån. Se över de olika alternativen innan du beslutar dig.