Låna 50 000

Att låna 50 000 kr kräver att du som kund uppfyller en del krav hos långivaren. Många lånar endast ut pengar om kunden kan uppvisa en stabil förvärvsinkomst, oftast omkring 120 000 kr/år och att kunden är fri från betalningsanmärkningar. Det finns även företag som medger ett lån trots att kunden sedan tidigare har betalningsanmärkningar, så detta behöver inte stänga dörren till att få låna.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Hitta bästa räntan

Väljer du ett lån med en effektiv ränta på omkring 6 % kommer du att få en månadskostnad på runt 1500 kr när du väljer en återbetalningsperiod på 3 år. Återbetalningsperioder kan variera starkt och många långivare erbjuder sina kunder en återbetalningsplan på mellan 1 -12 år. Ju längre period du som kund väljer att återbetala ditt lån på, desto högre blir räntekostnaderna. Som konsument kan man påverka en del av räntan innan man tecknar sig för ett privatlån på 50000 kr utan säkerhet. Gör gärna jämförelser för att se vem som kan erbjuda den bästa räntan. Har du nyligen köpt ett hus som kräver renovering eller planerar du kanske att anlägga en pool kan givetvis ett privatlån på 50 000 kr vara en lösning för att täcka utgifterna. Tänk på att utgifter för att lägga upp lånet och att eventuellt lägga om lånet kan tillkomma.

Hur mycket får man låna?

När du vill låna pengar är antagligen det första du frågar dig själv hur mycket du kommer att få låna. Hur mycket man får låna beror i grund och botten på hur mycket utrymme man har i sin ekonomi att faktiskt amortera på lånet. Vad du alltså borde fråga dig är hur mycket du har råd att låna. Banken kommer att titta på hur din ekonomi ser ut idag och hur den förväntas se ut framöver. Både din inkomst och din anställningsform tas då med i beräkningen. Om du har en osäker anställning är det svårare för banken att fastslå att din betalningsförmåga kommer att vara god under hela perioden då du betalar tillbaka lånet, varför lånebeloppet då inte alltid kan bli lika högt som om du har en fast anställning, en tillsvidareanställning.

Din betalningsförmåga avgör

Det är alltså din betalningsförmåga som är den viktigaste faktorn när banken bedömer hur mycket du har råd att låna. Andra saker spelar också stor roll, exempelvis din kredithistoria, om du har andra skulder, lån eller krediter och om du har några betalningsanmärkningar. Detta påverkar både hur banken bedömer din betalningsförmåga och hur stor risk banken anser det vara att låna ut pengar till dig. Har du tidigare haft svårt att betala dina lån och krediter är det troligt att banken bedömer att du kan ha svårt att betala även i framtiden, då du förmodligen ska betala tillbaka på lånet under ett antal år. I dessa fall är det alltid bra att ta personlig kontakt med banken för att tillsammans gå igenom din ekonomi och hur du har planerat återbetalningen av lånet.

Jämför den effektiva räntan & fundera på hur du ska amortera 50 000 kronor

Hur mycket just du får låna beror alltså dels på vad det är du ska låna till, men framför allt hur just din ekonomiska situation ser ut och vilka möjligheter du har att betala tillbaka lånet i framtiden. Gör därför gärna en egen budget där du räknar med amorteringar och räntekostnader, inklusive alla avgifter som tillkommer i samband med lånet. Räkna också för att kontrollera så att du har råd med en eventuell räntehöjning om du tänker låna pengar med rörlig ränta. Även om den genomsnittliga räntekostnaden under lånets löptid oftast är lägre om du har rörlig ränta kan alltid räntan stiga periodvis. Det är då viktigt att du från början räknat med detta så att du vet att du har råd att betala tillbaka lånet även om räntan blir högre med tiden.

Vanliga frågor och svar

✅ Kan jag låna 50 000 kronor räntefritt?

Det finns långivare som erbjuder lån med en räntefri månad eller liknande. Men eftersom de flesta av oss inte har möjlighet att lösa ett så stort lån på bara någon månad så är ju risken att resterande lånetid har höga räntekostnader. Var noga med att läsa villkoren för lån som marknadsförs som räntefria.

✅ Hur sänker jag räntekostnaden för lånet?

Det första du kan göra är att använda en låneförmedlare för att hitta den långivare som erbjuder den lägsta räntan för dig. Om du kan ha en medsökande på lånet ökar också säkerheten för långivaren, som då kan erbjuda lägre ränta på lånet.

✅ Finns det några långivare som lånar ut 50 000 kronor utan uc?

Ja, det finns flera stycken långivare som kan bevilja lån på 50 000 utan UC. Tänk dock på att även om du har många förfrågningar via UC och låg kreditvärdighet så betyder inte det automatiskt att du nekas ett lån med UC. Det kan alltså vara värt att använda en låneförmedlare och söka sådana lån också för att se om du kan få bra ränta.

✅ Vad lånar folk 50 000 kronor till?

50 000 kronor lånar man oftast för att täcka utgifter under en period, eller för att finansiera ett nödvändigt större köp, exempelvis en bil, ett renoveringsarbete eller möbler. Det finns förstås även de som lånar till nöjeskonsumtion. Så länge du har råd att låna och kan betala av lånet i hyfsat snabb takt kan ett lån på 50 000 kronor vara en bra lösning.

 

Ett lån på 50 000 kronor kan täcka en hel del. Du kan resa under en längre period eller köpa en fullspäckad semestervecka i ett varmt land för hela familjen. Du kan köpa en finare begagnad bil, renovera badrummet eller investera i nya möbler till bostaden. Det finns både privatlån och billån att välja mellan om du vill låna 50 000 kronor. Läs mer om vad du ska tänka på när du vill låna 50 000 kronor billigt.

Låna 50 000 online

Det flesta aktörer på marknaden erbjuder lån på 50 000 kronor eller mer. Om du redan är kund hos en bank så kan du med fördel höra av dig för att se vad de erbjuder. Ibland har de olika bankerna och långivarna speciella lån för kunder eller så kan du slippa betala vissa avgifter när du är kund.

Kostnaden för att låna 50 000 kronor

Den slutgiltiga kostnaden när du tar ett lån beror på många saker. Den viktigaste faktorn är räntan. Ju högre ränta du ska betala, desto dyrare blir lånet i längden. Ett privatlån på 50 000 kronor kan ha en ränta som ligger mellan 3,50 % till 20 % eller mer. Dessutom så finns det avgifter att ta hänsyn till när du ska räkna ut slutpriset. Uppläggningsavgiften kan ligga på 525 kronor och den betalas bara en gång. Aviavgiften ska däremot betalas varje gång du får en avi, den kan ligga på 40 kronor. Bägge avgifter ser väldigt olika ut hos olika banker och långivare, vissa har inga avgifter alls och kompenserar detta genom räntan.

Billån har andra villkor och krav

För billån gäller dessutom andra villkor. Du får bara låna upp till 80 % av bilens värde, resterande 20 % ska du betala själv antingen med sparpengar eller genom en inbytesbil. Om ett lån på 50 000 kronor täcker 80 % så innebär det att du själv ska stå för 12 500 kronor. Räntan kan hamna på 4,0 % till 6,0 % beroende på vilken bank du väljer. Det går naturligtvis att hitta lägre billån, speciellt om långivaren eller banken kör en kampanj.

Hur lånar jag 50 000 kronor billigt?

Det bästa sättet att låna 50 000 kronor med låg ränta är genom att jämföra lån mellan olika aktörer. Du kan antingen höra av dig till de enskilda bankerna själv eller gå genom en låneförmedlare, något som gör processen mycket snabbare. En låneförmedlare samarbetar med flera banker och långivare, vilket innebär att du kan få in låneerbjudanden från flera håll samtidigt. Detta gör det möjligt för dig att jämföra lånen med varandra direkt.

Stor skillnad mellan långivare

Lån mellan olika aktörer kan skilja sig åt en hel del, speciellt när de konkurrerar med varandra om att få dig som kund. Det beror på att de olika aktörerna räknar ut vilken ränta de ska ge dig på olika sätt. Även om informationen kommer från samma håll, i det här fallet en kreditkontroll, så kan skillnaderna göra att du i slutändan sparar tusentals kronor genom att välja rätt långivare.