Låna 500 000 kronor

Använd vår jämförelsetjänst för att hitta lån med de bästa villkoren och för att få den bästa räntan. Välj belopp. Välj långivare. Du får svar inom ett par minuter på din låneansökan.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Att låna en halv miljon är inget ovanligt men inte heller något du bör göra utan eftertanke. Höga lånebelopp tar oftast flera år att återbetala och sätter stor press på låntagarens ekonomi. Det finns flera sätt att låna 500 000 kronor online, särskilt om du ska låna pengarna för att köpa en bostad eller en ny bil. Vi går igenom olika saker som du bör tänka på när du tar ett lån på en halv miljon kronor.

Låna 500 000 utan säkerhet

Det finns långivare som kan tänka sig att låna ut 500 000 kronor utan säkerhet. Värt att tänka på är att långivaren bestämmer räntan utefter hur din ekonomi ser ut och hur lång återbetalningstid du väljer. Längsta återbetalningstid kan ligga på 15 år. Det innebär att lånet kommer att kosta en hel del i form av ränta. Själva räntan i sig kan också bli hög eftersom långivaren tar en ganska hög risk med tanke på lånebeloppet. Överväg om det inte är bättre att ta ett lån med säkerhet istället eftersom det kan få ned räntan på lånet en hel del.

Låna 500 000 billigt

Även om ett lån på 500 000 kommer att kosta en del i slutändan så kan du komma undan relativt billigt när du använder ett objekt som säkerhet. Bostadslån och billån är lån som används för att köpa just bostad och bil. Det är själva bostaden eller bilen som då används som säkerhet. Det finns dock vissa regler kring dessa lån som innebär att du inte kan täcka hela kostnaden genom ett lån, en del måste du betala själv genom en kontantinsats.

Bostadslån på 500 000 kronor

Bostadslån får bara täcka 85 % av marknadsvärdet. Lånet i sig är uppdelat på ett bottenlån (upp till cirka 70 %) och ett topplån (resten av lånet). Bottenlånet har en relativt låg ränta medan topplånet oftast är ett vanligt privatlån och har därmed en högre ränta. Ett lån på totalt 500 000 kronor innebär att marknadsvärdet ligger på cirka 590 000 kronor. Du måste själv betala den resterande delen på 90 000 kronor. Räntan på bottenlånet kan du binda upp, oftast i intervaller på tre månader, ett år, tre år och fem år. Ju längre tid du binder räntan, desto högre ränta får du betala. I gengäld så påverkas du inte lika mycket av att räntan förändras. Räntorna kan ligga på mellan 1,70 % till 4,00 % beroende på långivare och bindningstid.

Jämför lån på nätet

Det är alltid smart att jämföra lån online, speciellt när det kommer till lånebelopp på en halv miljon kronor. Du kan själv besöka de olika långivarnas hemsidor för att se vad de erbjuder eller så kan du gå genom en låneförmedlare. Du får då in låneerbjudanden från flera banker och långivare samtidigt och kan snabbt se vem som erbjuder bäst ränta och villkor. En av fördelarna med att använda en låneförmedlares tjänster är att det inte kostar något. De får en provision för varje kund som tar ett lån via låneförmedlaren.

 

Vanliga frågor och svar

✅ Kan jag låna 500 000 med låg kreditvärdighet?

Ja, en del långivare kan ge dig möjlighet att låna 500 000 kronor med låg kreditvärdighet. Chanserna kan öka för ett beviljat lån genom att ha en medsökande på lånet.

✅ Hur lång återbetalningstid kan välja?

Det är vanligt att långivare erbjuder en återbetalningstid på 1 till 15 år för ett privatlån utan säkerhet på 500 000 kronor. Återbetalningstiden kan variera mellan olika långivare.

✅ Kan jag betala tillbaka ett lån på 500 000 kr tidigare?

När du planerar att låna ett så pass stort belopp är det bra att kontrollera att den långivare du väljer tillåter att du kan betala tillbaka lånet tidigare utan större extra kostnader. Vanligtvis brukar det inte vara något problem att betala tillbaka lånet tidigare.

✅ Går det att låna ett större belopp med låg ränta?

Ja, det finns möjligheter att låna ett större belopp med låg ränta. Jämför räntan mellan olika långivare i vår jämförelsetjänst högst upp på sidan för att se vilken nivå långivarna ligger på. Beroende på din ekonomiska situation kan räntan variera.

✅ Kan jag låna 500 000 kr med betalningsanmärkning?

Det är något svårare att bli beviljad lån med betalningsanmärkning men det kan finnas möjlighet hos en del långivare om de bedömer att du har god betalningsförmåga.

✅ Vad ställs det för krav för att få låna 500 000?

De vanligaste villkoren är att du har fyllt 18 år, har en fast inkomst, är folkbokförd i Sverige och att det inte finns någon skuld på dig registrerad hos Kronofogden. Skillnad i villkoren kan förekomma beroende på vilken långivare du väljer.