Låna 450 000 kronor - jämför långivare och få lägsta räntan

Jämför lån via oss och få den bästa räntan. Välj belopp. Välj långivare. Du får svar inom ett par minuter på din låneansökan.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Det finns inte många långivare som ger dig chansen att låna 450 000 utan säkerhet. Förmodligen för att risken anses vara för stor från långivarens sida och därför måste kompenseras med någon form av säkerhet. Billån och bostadslån använder bilen och bostaden som säkerhet, vilket gör att du kan låna 450 000 online utan problem. Oftast kan du till och med ta ännu större lån än så. Läs mer om vad du bör tänka på när du lånar 450 000 på nätet.

Låna 450 000 med låg ränta

Det finns flera sätt att låna 450 000 med låg ränta. Det första du bör göra är att samla information om hur de olika lånen ser ut bland aktörerna på marknaden. Detta gör det möjligt för dig att snabbt se vem som erbjuder bra lån med låg ränta och fördelaktiga villkor. Du kan även använda informationen för att förhandla med den bank som du är kund hos. Det är möjligt att hitta blancolån på 450 000 kronor men eftersom räntan oftast är högre för lån utan säkerhet så kan det bli en kostsam historia. För att låna 450 000 med låg ränta bör du använda något som säkerhet.

Bostadslån och billån

Både bostadslån och billån är lån där du använder ett objekt som säkerhet. Detta gör det säkrare för långivaren att bevilja lånet, vilket i sin tur betyder att du kan få bättre ränta och villkor på lånet. Det finns dock vissa krav och regler som du måste tänka på när det kommer till dessa typer av lån.

Bostadslån på 450 000 kronor

Ett bolån får endast täcka upp till 85 % av bostadens marknadsvärde. Resten måste du täcka själv i form av en kontantinsats. Om 450 000 kronor är 85 % av marknadsvärdet så betyder det att du måste lägga cirka 80 000 kronor själv. Bostadslånet är oftast uppdelat på två delar, ett bottenlån och ett topplån. Bottenlånet brukar uppgå till 70 % och topplånet täcker resterande 15 %. Skillnaderna mellan dessa lån är att bottenlånet har lägre ränta än topplånet. Långivaren vill att du amorterar ned topplånet så fort som möjligt och använder sig därför av denna metod för att få låntagaren att göra det.

Billån på 450 000 kronor

Precis som bostadslånet så får ett billån inte täcka hela bilens marknadsvärde. Det är möjligt att köpa en bil helt med hjälp av ett lån men då handlar det oftast om ett privatlån som du kan använda till vad du vill. Billån har vanligtvis lägre ränta än privatlån eftersom du använder bilen som säkerhet. Du kan bara täcka upp till 80 % av bilens värde med ett billån. Det innebär att du själv måste täcka resten av värdet, antingen genom att byta in din bil eller genom en kontantinsats på 112 500 kronor.

Hitta lån med låg ränta

Alla lån ska du betala en ränta på. Ju längre återbetalningstid du väljer desto mer kommer du att behöva betala i form av ränta. Därför kan det löna sig att hitta ett lån med låg ränta. Du kan snabbt jämföra lån på marknaden genom att använda en låneförmedlare.

 

Vanliga frågor och svar

✅ Går det att låna 450 000 med låg ränta?

Ja, det finns möjligheter att låna 450 000 med bra villkor och låg ränta. Genom att jämföra med vår jämförelsetjänst högst upp på sidan kan du hitta de långivare som brukar hålla lite lägre ränta än andra. Tänk dock på att du inte är garanterad den räntan eftersom den sätts individuellt utifrån din ekonomiska situation.

✅ Kan jag låna större belopp med låg kreditvärdighet?

Ja, det kan finnas möjligheter att låna större belopp med låg kreditvärdighet. Att ha en medsökande på lånet kan hjälpa till att öka chanserna att beviljas lånet.

✅ Kan jag låna 450 000 kr om jag har betalningsanmärkningar?

Att ha betalningsanmärkningar gör det något svårare att låna 450 000 kronor men en del långivare kan bevilja lån om de bedömer att du har god betalningsförmåga.

✅ Kan jag betala tillbaka lånet tidigare?

Det brukar inte vara något problem att betala tillbaka lånet tidigare. Speciellt när du lånar ett större belopp är det vara bra att kunna lösa lånet tidigare så att det blir billigare för dig.

✅ Hur lång återbetalningstid kan jag ha på ett lån på 450 000 kronor?

Olika långivare erbjuder olika möjligheter för återbetalningstid för ett privatlån utan säkerhet på 450 000 kronor. Ofta erbjuds en återbetalningstid på 1 till 15 år.

✅ Vilka villkor krävs för ett större lån?

Vanligtvis brukar villkoren kräva att du har en fast inkomst, har fyllt 18 år, är folkbokförd i Sverige och att du inte har någon skuld hos Kronofogden. Andra villkor kan förekomma beroende på vilken långivare du väljer.