Låna 400 000 kr

Med ett privatlån på 400 000 kronor så får du råd med större utgifter eller möjlighet att samla mindre lån och krediter. Här listar vi långivare som erbjuder större privatlån så att det blir enklare för dig att jämföra och läsa på innan du beslutar dig för att låna.

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-600 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Tips för dig som funderar på att ta ett privatlån på 400 000 kronor

Generellt för lån gäller att den som är mest välinformerad och kan planera sitt lån i god tid innan avtalet tecknas ökar sina chanser att få ett lån med bra villkor.

Att låna en större summa pengar snabbt medför ofta högre kostnader än om lånet är välplanerat.

Privatlån har ofta högre räntekostnader än andra lån – så det en god idé att undersöka vad den effektiva räntekostnaden och andra kostnader som kan tillkomma blir vid ett privatlån i jämförelse med exempelvis ett bostadslån.

Det kan vara frestande att betala tillbaka så lite som möjligt på sitt lån varje månad, men ju mer du kan amortera, desto lägre går det att få ner räntekostnader samt att bli fri från lånet. När du tar ett lån och gör en återbetalningsplan är det därför en god idé att försöka välja den lite högre månadsamorteringen, och om du under lånets återbetalningstid skulle få bättre ekonomiska förutsättningar är det en bra idé att låta överskottet gå till återbetalning av lån istället för konsumtion.

Att teckna ett låneskydd är också ett bra tips för att du ska kunna känna dig trygg om något oförutsett skulle hända efter att du tagit lånet, exempelvis om du förlorar ditt arbete eller blir sjukskriven en längre tid.

Vanliga ändamål för lån på 400 000 kronor

Om du plötsligt märker att taket på villan eller sommarstugan behöver läggas om eller att värmepannan behöver bytas ut, så kan utgifterna plötsligt och oväntat springa iväg.

Det finns idag möjlighet att hos några få långivare ta ett privatlån på 400 000 kronor under förutsättning att kunden inte har några betalningsanmärkningar vid kreditupplysningen.

Kunder som funderar på att ta ett privatlån bör studera marknaden noga innan de skriver på låneavtalet. Här är några av de vanligaste ändamålen man tar större privatlån för:

 • Samla dyra små lån och krediter i ett större lån med bättre ränta. På det här sättet kan man ofta komma ner kraftigt i månadskostnad
 • Större renoveringar hemma som kräver en större budget
 • Privatlån för att täcka kontantinsats vid bostadsköp
 • Köp av bil från privatperson

Innan lånet beviljas

Om några oklarheter eller funderingar finns ska kunden reda ut dessa innan lånet beviljas. Det ligger alltid i både långivarens och låntagarens intresse att pengarna återbetalas inom den överenskomna perioden. Räntan kan variera från 5 till 15 % men det finns aktörer som även har lägre respektive högre ränta.

Tänk på att din privata månadsbudget ska hålla för de ofrånkomliga fasta avgifterna, samt mat och transport och därtill en amortering på ungefär 5000 kronor varje månad under en tioårsperiod, om räntan ligger stabilt omkring 9 %.

Denna summa kan både öka och minska om kunden väljer en annan återbetalningsperiod eller om räntan ändras. Drömmar om ett stort bröllop, en lång smekmånad till en exotisk plats eller en konstinvestering kanske infrias med ett privatlån utan säkerhet på 400 000 kronor.

Vad behöver jag uppfylla för krav för att få låna 400 000 kronor?

För att bli beviljad ett lån kräver långivaren en viss inkomst, och i de flesta fall att du ska vara utan betalningsanmärkningar. Vissa långivare kan dock godkänna lån även om du har betalningsanmärkningar, givet att du uppfyller inkomstkravet.

Kreditprövningen avgör hur mycket du får låna. I kreditprövningen ingår inte bara att undersöka din nuvarande inkomst och om du har betalningsanmärkningar, utan flera andra faktorer också.

Exempelvis undersöks din kreditvärdighet, vilket innebär att långivaren kan se hur mycket du lånat sedan tidigare och ifall du ofta tar smålån och betalar med kredit.

Generellt kan sägas att om du har ett högt kreditbetyg, en bra och stabil inkomst och inga betalningsanmärkningar så ökar dina chanser att få låna större belopp. Chanserna att få ett lån beviljat ökar också om det finns en medsökande på lånet.

Om du skulle få avslag på din ansökan kan du i många fall istället erbjudas att få ta ett lån på ett mindre belopp.

Tas det en kreditupplysning från UC?

Den vanliga proceduren vid ansökan om lån är att en kreditupplysning tas på dig, via UC, Upplysningscentralen.

Idag finns det dock flera låneförmedlare som erbjuder möjlighet till lån utan UC, och hos vissa kan du även få låna även om du har betalningsanmärkningar. Hos dess långivare görs istället kreditupplysningen istället av något annat kreditupplysningsföretag, som Bisnode eller Creditsafe.

I vissa fall kan vara fördelaktigt att vända sig till låneförmedlare som tar kreditupplysning via andra företag än UC, då din kreditvärdighet och möjlighet till framtida lån inte påverkas.

Hur snabbt betalas lånet ut?

Hur snabbt det går från att låneansökan och andra handlingar lämnats in, till att du får pengarna på ditt konto varierar beroende på hos vilken låneförmedlare du ansöker om lånet och vilken typ av lån det är.

Ett privatlån utan säkerhet kan beviljas snabbt och ofta har du då pengarna inom 48 timmar. För många andra lån tar det maximalt fem dagar att få pengarna efter att allt har beviljats.