Låna 40 000

Om du plötsligt står inför en situation där ditt egna kapital inte räcker till och du kalkylerar med att du behöver låna 40000 kr är det några saker som du bör känna till samt uppfylla. Var noga med att ta reda på vilken räntesats som gäller hos den långivare som du vill använda. Det kan löna sig att kontrollera räntesatser hos flera långivare innan man tar beslut om vart man vill låna pengarna.

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-600 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Fast månadsinkomst vid privatlån

Långivaren vill att kunden ska kunna visa upp en fast månadsinkomst, och summan för godkänd månadsinkomst kan variera mellan de olika utlåningsföretagen. För att få teckna ett privatlån utan säkerhet finns det ibland åldersgränser med både minimiålder och maximiålder att ta hänsyn till. Har du länge drömt att göra en lång resa kan du komma långt bort i välden på ett lån värt 40000 kr. Tänk på att läsa långivarens villkor innan du tecknar lånet och undvik på så sätt oväntade utgifter. Den effektiva räntan för ett privatlån utan säkerhet ligger mellan 5 – 30 % och därtill kan avgifter för administration, återbetalningssätt och upplägg av lån tillkomma. Be långivaren om en skriftlig kalkyl på ditt lån och kom överens om vilken period som lånet ska återbetalas under.

Vanliga frågor och svar

✅ Hur hittar jag långivaren med lägst ränta för privatlån på 40 000 kronor?

Använd sökfunktionen på Lånlågränta.se så hittar du de låneförmedlare som hjälper dig att jämföra banker och andra låneinstitut.

✅ Tas det en kreditupplysning på mig för ett lån på 40 000 kronor?

Ja. Det är lag på att långivare ska göra en kreditkoll på alla som ansöker om lån. Om du använder en låneförmedlartjänst tas dock bara en kreditupplysning på dig, men du får svar från flera långivare samtidigt.

✅ Får jag låna 40 000 kronor om jag har en betalningsanmärkning?

Det finns flera långivare som beviljar lån även om du som sökande har betalningsanmärkningar. Det förutsätter dock att din ekonomiska situation bedöms vara tillräckligt god för att du ska klara att återbetala lånet. Använd sökfunktionen på Lånlågränta.se för att hitta låneförmeldarna som erbjuder lån trots betalningsanmärkning.

✅ Kan jag låna 40 000 kronor utan UC?

Ja, det finns långivare som erbjuder lån på 40 000 kronor utan UC. Var dock noga med att jämföra alternativen innan och ta inte första bästa långivare. Många långivare som erbjuder lån utan UC är nämligen verksamma inom snabblån och har dyra avgifter och räntor på sina lån.

✅ Kan jag låna 40 000 kronor om jag saknar inkomst?

Många långivare har en fast inkomst som grundkrav för att du ska beviljas lån. Det finns dock undantag, som kan godkänna lån om du har en stabil ekonomisk situation i övrigt.

✅ Kan jag låna 40 000 kronor utan fast anställning?

Många långivare är mer intresserade av hur din ekonomi ser ut på det stora hela och vill se att du har en regelbunden inkomst, snarare än att de intresserar sig för anställningsformen. Det är således fullt möjligt att beviljas ett lån på 40 000 kronor även om du saknar fast anställning.