Låna 40 000

Om du plötsligt står inför en situation där ditt egna kapital inte räcker till och du kalkylerar med att du behöver låna 40000 kr är det några saker som du bör känna till samt uppfylla. Var noga med att ta reda på vilken räntesats som gäller hos den långivare som du vill använda. Det kan löna sig att kontrollera räntesatser hos flera långivare innan man tar beslut om vart man vill låna pengarna.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Fast månadsinkomst vid privatlån

Långivaren vill att kunden ska kunna visa upp en fast månadsinkomst, och summan för godkänd månadsinkomst kan variera mellan de olika utlåningsföretagen. För att få teckna ett privatlån utan säkerhet finns det ibland åldersgränser med både minimiålder och maximiålder att ta hänsyn till. Har du länge drömt att göra en lång resa kan du komma långt bort i välden på ett lån värt 40000 kr. Tänk på att läsa långivarens villkor innan du tecknar lånet och undvik på så sätt oväntade utgifter. Den effektiva räntan för ett privatlån utan säkerhet ligger mellan 5 – 30 % och därtill kan avgifter för administration, återbetalningssätt och upplägg av lån tillkomma. Be långivaren om en skriftlig kalkyl på ditt lån och kom överens om vilken period som lånet ska återbetalas under.

Vanliga frågor och svar

✅ Hur hittar jag långivaren med lägst ränta för privatlån på 40 000 kronor?

Använd sökfunktionen på Lånlågränta.se så hittar du de låneförmedlare som hjälper dig att jämföra banker och andra låneinstitut.

✅ Tas det en kreditupplysning på mig för ett lån på 40 000 kronor?

Ja. Det är lag på att långivare ska göra en kreditkoll på alla som ansöker om lån. Om du använder en låneförmedlartjänst tas dock bara en kreditupplysning på dig, men du får svar från flera långivare samtidigt.

✅ Får jag låna 40 000 kronor om jag har en betalningsanmärkning?

Det finns flera långivare som beviljar lån även om du som sökande har betalningsanmärkningar. Det förutsätter dock att din ekonomiska situation bedöms vara tillräckligt god för att du ska klara att återbetala lånet. Använd sökfunktionen på Lånlågränta.se för att hitta låneförmeldarna som erbjuder lån trots betalningsanmärkning.

✅ Kan jag låna 40 000 kronor utan UC?

Ja, det finns långivare som erbjuder lån på 40 000 kronor utan UC. Var dock noga med att jämföra alternativen innan och ta inte första bästa långivare. Många långivare som erbjuder lån utan UC är nämligen verksamma inom snabblån och har dyra avgifter och räntor på sina lån.

✅ Kan jag låna 40 000 kronor om jag saknar inkomst?

Många långivare har en fast inkomst som grundkrav för att du ska beviljas lån. Det finns dock undantag, som kan godkänna lån om du har en stabil ekonomisk situation i övrigt.

✅ Kan jag låna 40 000 kronor utan fast anställning?

Många långivare är mer intresserade av hur din ekonomi ser ut på det stora hela och vill se att du har en regelbunden inkomst, snarare än att de intresserar sig för anställningsformen. Det är således fullt möjligt att beviljas ett lån på 40 000 kronor även om du saknar fast anställning.

 

Med ett lån på 40 000 kronor kan du göra mycket. Du kan köpa en begagnad bil, ta med familjen till en riktig solsemester, utföra lättare renovation av ett rum i bostaden eller bekosta ett mindre bröllop. Det flesta aktörer på den svenska marknaden erbjuder privatlån för 40 000 kronor men även billån för 40 000 kronor. Läs mer om vad du ska tänka på när du ska ta ett lån.

Låna 40 000 kronor online

De flesta banker och långivare erbjuder privatlån på 40 000 kronor eller mer. Du kan antingen gå in på långivarnas egna hemsidor och ansöka på det sättet eller så kan du gå genom en låneförmedlare. Om du redan är kund hos en bank så kan du alltid höra av dig för att se vad de erbjuder just dig. Det finns dock många fördelar med att jämföra lån mellan bankerna, även om du redan är kund hos en bank.

Olika sätt att låna 40 000 kronor billigt

Ett billigt lån är ett lån med fördelaktig ränta och bra villkor. Vad som är fördelaktig ränta är individuellt eftersom bankerna och långivarna sätter räntan utefter flera variabler, bland annat hur din ekonomi ser ut. Det är med andra ord alltid smart att jämföra olika lån med varandra. Då märker du direkt vilken ränta du kan förvänta dig och du ser även tydligt vem som erbjuder det bästa låneerbjudandet. Dessutom så kan du alltid fråga om din egen bank kan matcha ett erbjudande, det ligger trots allt i deras intresse att behålla dig som kund.

Hur jämför jag lån på bästa sätt?

Du kan antingen själv höra av dig till de olika bankerna och långivarna för att få ett låneerbjudande. Det finns dock vissa nackdelar med att göra allt jobb själv. Först och främst så tar det tid och dessutom så måste varje enskild långivare som ska ge dig ett låneerbjudande utföra en kreditkontroll. Att utföra flera kreditkontroller kan påverka sannolikheten att ditt lån blir beviljat på ett negativt sätt. Det enklare sättet är att använda dig av en låneförmedlare. De utför endast en kreditkontroll och du får in låneerbjudande från alla banker och långivare som är anslutna.

Vad kostar det att låna 40 000 kronor genom en låneförmedlare?

Själva tjänsten kostar ingenting. Låneförmedlarna får provision från bankerna när de lyckas förmedla en ny kund till banken. Lånet i sig kan kosta olika. Först och främst så har du räntan. Den lägsta räntan för ett privatlån på 40 000 kronor som vi har observerat ligger på 3,50 %. Den högsta räntan kan hamna på 20 % eller mer. Sedan finns det även uppläggningsavgift och aviavgift att ta hänsyn till. Dessa kan också påverka slutkostnaden för ett lån. Uppläggningsavgiften kan ligga på hela 525 kronor och aviavgiften på 40 kronor i månaden. Dessa kostnader ser dock olika ut mellan långivarna och bankerna. Ibland kan du till och med förhandla bort avgifterna. Aviavgiften kan du slippa ibland genom att välja e-faktura. Du märker snabbt vilket lån som passar dig bäst genom att jämföra lånen med varandra.