Låna 350 000

Om du vill sadla om i din karriär kanske du behöver göra en del investeringar för att uppnå karriärsbytet. Funderar du på att öppna en skönhetssalong eller något annat kan ett privatlån utan säkerhet på 350 000 kr vara ett sätt att förverkliga karriärskiftet på.

 

Räknar du med att din nya karriär ska generera en stabil avkastning kanske du har möjlighet att välja ett privatlån med en återbetalningsperiod på mindre än 5 år, och om du under lånets återbetalningstid skulle få bättre ekonomiska förutsättningar är det en bra idé att låta överskottet gå till återbetalning av lån, för att så snabbt som möjligt bli kvitt lånet och slippa räntekostnaderna.

 

I vår enkla trestegstjänst kan du själv ange hur mycket du vill låna, din ålder och om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare, för att se vilka långivare som kan ge bäst villkor för dig.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Spara tusentals kronor genom lägre ränta

Det bästa du kan göra för att få så låga räntekostnader som möjligt är förstås att först och främst välja en långivare som erbjuder en låg ränta, men också att du väljer en så kort avbetalningsperiod som möjligt.

Genom att ta dig tiden att noggrant gå igenom och jämföra flera olika långivares lånevillkor beträffande räntekostnader och återbetalning så finns det många tusenlappar att spara.

Det är alltid dyrare att ta privatlån utan säkerhet vid större lån, så om du har möjlighet att istället exempelvis ta ett huslån kan även det göra att många tusen sparas varje år.

Hur går processen till för att beviljas ett lån?

För att bli beviljad ett lån kräver långivaren en viss inkomst, och i många fall att du ska vara utan betalningsanmärkningar. Vissa långivare kan dock godkänna lån även om du har betalningsanmärkningar, givet att du uppfyller inkomstkravet.

Hur stor summa du kan beviljas att få låna kan variera, beroende på vilken bank eller kreditinstitution du ansöker hos.
Hur mycket du får låna beror också på vilken typ av lån du tar.

I kreditprövningen, som avgör hur mycket du får låna, ingår inte bara att undersöka din nuvarande inkomst och om du har betalningsanmärkningar, utan flera faktorer avgör.

Exempelvis undersöks din kreditvärdighet, vilket innebär att långivaren kan se hur mycket du lånat sedan tidigare och ifall du ofta tar smålån och betalar med kredit.

Generellt kan sägas att om du har ett högt kreditbetyg, en bra och stabil inkomst och inga betalningsanmärkningar så ökar dina chanser att få låna större belopp. Chanserna att få ett lån beviljat ökar också om det finns en medsökande på lånet.

Om du skulle få avslag på din ansökan kan du i många fall istället erbjudas att få ta ett lån på ett mindre belopp.

Oavsett om du tar ett långsiktigt lån på ett större belopp eller ett kortsiktigt mindre lån så tillkommer räntekostnader.

Du som låntagare behöver göra vissa aktiva val som blir avgörande för vad räntekostnaden sedan blir på ditt lån.

Ju längre avbetalningstid du bestämmer dig för att ha på lånet, desto högre blir räntan.

Lån utan säkerhet – vad innebär det?

Ett lån utan säkerhet är ett privatlån som innebär att du själv väljer vad du vill låna till och inte behöver lämna någon säkerhet för pengarna du ansöker om att få låna. För vissa lån lämnar man säkerhet, exempelvis sitt boende eller fordon, medan man inte behöver göra detta med ett lån utan säkerhet.

Lånet baseras på din förmåga att betala tillbaka lånet, och återbetalningstiden väljer du som låntagare själv, ofta mellan 1 till 20 år.

För den som vill ta ett snabbt privatlån kan ett lån utan säkerhet vara ett bättre än exempelvis sms-lån, som ofta medför skyhöga räntor. Att ta ett lån utan säkerhet går oftast snabbt och ger dig en bättre effektiv ränta än vid ett sms-lån.

Villkoren varierar dock mellan olika långivare. Hos vissa ställs högre krav på inkomst och återbetalningsförmåga hos den som lånar, men då blir också villkoren bättre. Hos andra är det lättare att bli beviljad lån men då kan också den effektiva räntan bli högre.

Måste det göras en kreditupplysning via Upplysningscentralen på mig?

Den vanliga proceduren vid ansökan om lån är att en kreditupplysning tas på dig, via UC, Upplysningscentralen.

Idag finns det dock flera låneförmedlare som erbjuder möjlighet till lån utan UC, och hos vissa kan du även få låna även om du har betalningsanmärkningar. Hos dess långivare görs istället kreditupplysningen istället av något annat kreditupplysningsföretag, som Bisnode eller Creditsafe.

I vissa fall kan vara fördelaktigt att vända sig till låneförmedlare som tar kreditupplysning via andra företag än UC, då din kreditvärdighet och möjlighet till framtida lån inte påverkas.

Hur snabbt betalas lånet ut?

Hur snabbt det går från att låneansökan och andra handlingar lämnats in, till att du får pengarna på ditt konto varierar beroende på hos vilken låneförmedlare du ansöker om lånet och vilken typ av lån det är.

Ett privatlån utan säkerhet kan beviljas snabbt och ofta har du då pengarna inom 48 timmar. För många andra lån tar det maximalt fem dagar att få pengarna efter att allt har beviljats.

Vanliga frågor och svar

✅ Kan jag låna 350 000 till att köpa bostad?

Javisst, men om du ska låna till bostad så är ett bolån att föredra framför ett privatlån utan säkerhet, då du kan få lägre ränta på bolånet då du sätter bostaden i pant.

✅ Borde inte min bank kunna ge mig bäst ränta?

Även om du har en lång och trogen historia med din bank är det inte säkert att de kan ge dig bäst ränta på privatlån. I många fall är nischbanker eller andra långivare billigare. Du bör alltid vända dig till en låneförmedlare och ansöka om lån hos flera aktörer innan du tecknar ett lån, för att vara säker på att du hittat det billigaste alternativet.

✅ Hur påverkar min kreditvärdighet möjligheterna att få låna 350 000 kronor?

Om du har en låg kreditvärdighet blir det svårare att beviljas ett större lån, men det är definitivt inte omöjligt. Vänd dig till en låneförmedlare och ansök om lån så får du snabbt svar på vilka långivare som kan bevilja dig lån och till vilken ränta. Om du skulle nekas ett lån på 350 000 kronor kan det hända att du istället beviljas ett något mindre lånebelopp, vilket du då kan överväga istället.

✅ Hur snabbt bör jag betala tillbaka lånet?

Ett så stort lån som 350 000 kronor betalar de flesta av oss inte tillbaka i en handvändning. Det är viktigt att du hittar en bra balans mellan tid och återbetalningsförmåga. Samtidigt som lånet blir onödigt dyrt om du betalar under en allt för lång tid, så vill du också undvika att pressa din ekonomi för mycket varje månad bara för att lösa lånet snabbt.

 

350 000 kronor är det högsta möjliga lånebeloppet hos flera aktörer som erbjuder privatlån utan säkerhet. Det är dock fortfarande möjligt att låna 350 000 kronor eller mer, framförallt om du ska ta ett bostadslån. När du ska låna 350 000 online så gäller det att du kollar igenom alla dina alternativ. När det handlar om höga lånebelopp kan även mindre skillnader i räntor och avgifter innebära tusentals kronor i längden.

[topzly_list id=”main_loan_list”]

Låna 350 000 online

Alla banker och långivare erbjuder idag möjligheten att ansöka om ett lån på nätet. Olika typer av lån har dock olika krav och kriterier som måste uppfyllas för att du ska kunna söka lånet. Det är vanligt att privatlån utan säkerhet har som krav att du har god ekonomi i form av en årsinkomst på ett visst belopp, inga betalningsanmärkningar och ett intyg från en arbetsgivare. Kraven kan se annorlunda ut beroende på vilken långivare du söker ditt lån hos. Privatlån utan säkerhet skiljer sig även från bostadslån och billån.

Låna 350 000 med låg ränta

Bostadslån och billån använder sig av ett objekt som säkerhet. Detta innebär att du kan få låna 350 000 billigt eftersom risken för att du inte kan återbetala blir mindre. Objektet som används som säkerhet kan vara den nya bilen eller bostaden som du ska köpa. Du får dock inte låna hela objektets värde, endast upp till 80 % vid ett billån och 85 % vid ett bostadslån. Resten av värdet måste du täcka själv på något sätt.

Olika räntesatser för olika lånetyper

Räntan beror på flera saker, bland annat vilken typ av lån du söker. Ett bostadslån på 350 000 kronor kan ha en ränta från 1,70 % upp till 4,25 % eller mer. Här kan det även skilja sig baserat på vilken bindningstid du väljer på räntan. Du kan binda upp räntan på flera år men då höjer långivaren räntan också.

För billån har långivaren ofta bestämt en viss ränta och även de andra kostnaderna som kan tillkomma. En vanlig räntesats för billån är 4,20 %. Det kan även finnas avgifter i form av aviavgift och uppläggningsavgift som gör att lånet blir lite dyrare.

För privatlån är det din egen ekonomi som påverkar räntan. Ju mer stabil din ekonomi är desto mindre risk tar långivaren när de lånar ut pengar till dig. Räntorna för ett privatlån kan ligga på mellan 3,50 % till så mycket som 20,00 % eller mer.

Jämför lån på nätet

Ett sätt att låna 350 000 billigt är genom att jämföra lån från olika banker och långivare. Det finns flera sätt att göra detta på. Ett av de mest populära sätten är att använda en låneförmedlare. Det är ett kostnadsfritt sätt att snabbt få in flera låneerbjudanden samtidigt. Du kan jämföra både privatlån utan säkerhet, bostadslån och billån på nätet. Det är kostnadsfritt att jämföra lån online. Dessutom så utförs endast en kreditkontroll när du ansöker via en låneförmedlare, istället för att en kreditkontroll utförs för varje enskild långivare som du vill söka ett lån hos.