Låna 35 000

Istället för att flytta till en ny bostad kan en mindre renovering eller ombyggnation göra din nuvarande bostad mer funktionsduglig och ändamålsanpassad. Ibland har vi inte den summa pengar som krävs för exempelvis en ombyggnation och då kan du behöva låna 35000 kr hos banken eller hos ett försäkringsföretag. Det finns många exempel på hur saker och ting i livet plötsligt ändras och ett behov av ekonomiskt tillskott kan uppstå.

 

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Kan jag låna 35 000 kronor?

Det första du ska göra när du vill låna 35 000 kronor är att jämföra lån hos olika banker. Du vet redan hur stor summa du vill eller behöver låna. Men du måste bestämma dig om hur lång tid du vill betala tillbaka på lånet och hur mycket du har råd att betala i månaden. Tänk på att alltid ta med en marginal, så att du är säker på att ha råd att betala på lånet även om räntan stiger. Många lån har rörlig ränta, vilket innebär att räntan kan stiga och sjunka under lånets löptid.

Så får du reda på om du kan låna 35 000 kronor

Det allra smidigaste sättet att jämföra lån utan att själv behöva kontakta en mängd låneinstitut och kreditgivare är att använda sig av en jämförelsetjänst på nätet. Det finns en mängd företag som erbjuder kostnadsfria jämförelsetjänster för dig som på ett enkelt sätt vill få tillgång till ett verktyg för att jämföra olika lån och långivare med varandra. Du fyller enkelt i ett formulär på internet där du till exempel anger önskat belopp att låna, återbetalningstid och får sedan en jämförelse mellan olika aktörer på lånemarknaden. Tänk på att den ränta man räknar med är en snittränta. Den ränta du själv kan bli erbjuden kan skilja sig från denna, beroende på att ränta ofta sätts med hänsyn till just dina förutsättningar. Du bör inte bara jämföra räntan på de olika lånen, utan även ytterligare avgifter som kan komma till och andra villkor som exempelvis betalningsvillkor och löptider. Allt detta påverkar både hur dyrt eller billigt ett lån blir för dig, men också hur väl ett lån passar just dina förutsättningar.

Fundera på hur du vill betala tillbaka lånet

En kort löptid kanske passar dig bäst, samtidigt som du vill ha möjligheten att betala med autogiro för att undvika att missa en inbetalning. Då bör du jämföra vilka lån som uppfyller dessa villkor. Allt handlar om vad som är viktigt för just dig när du ansöker om och betalar tillbaka på ett lån. Var du kan få den bästa räntan är självklart också intressant, eftersom detta kan avgöra hur dyrt ett lån kommer att ha blivit när lånet är betalt.

Jämför den totala kostnaden för att låna 35000

Du bör jämföra totalkostnaden för olika lån, det vill säga hur mycket du betalat i räntekostnader och andra avgifter och kostnader under hela lånets löptid. Kanske har en bank en låg ränta men högre avgifter. Då kan lånets löptid även påverka hur mycket du faktiskt kommer att få betala utöver lånebeloppet. Det är alltid viktigt att du tar med alla kostnader för lånet i beräkningen när du ska jämföra. Trettiofem Tusen kronor kan betalas tillbaka under kort eller lång tid.

Välj avbetalningsplan för ditt privatlån

Ta gärna reda på vilka företag som är villiga att låna ut 35000 kr till dig beroende på din ålder, årsinkomst och eventuella tidigare betalningsanmärkningar. Räntesatser, uppläggningsavgifter för lånet samt eventuella kostnader förenade med månadsvis avbetalning är faktorer som du som lånekund bör ta reda på innan du tecknar ett privatlån på 35000 kr utan säkerhet. Fördelen med många låneupplägg är att det går att välja avbetalningsplan vilket medför att du på förhand får veta hur mycket du ska betala varje månad. Vill du betala 500 kr eller 1000 kr per månad för ditt lån? Ja, det är upp till dig och det går att påverka räntekostnaderna genom att välja den återbetalningsperiod som passar din ekonomi bäst. Vid val av lång återbetalning kan i vissa fall räntekostnaderna överstiga det initiala lånebeloppet.

Vanliga frågor och svar

✅ Är det värt att jämföra långivare för ett så lågt belopp som 35 000?

Ja! Även om 35 000 kronor inte är en enorm summa pengar, så blir lånet i slutändan dyrt om du väljer en långivare med höga räntor och avgifter. Om du inte har möjlighet att betala av lånet snabbt rinner extrakostnaderna för lånet snart iväg.

✅ Kan jag slippa kontroll via uc?

För lån på 35 000 finns det gott om långivare som gör kreditupplysningen via andra företag än Upplysningscentralen. Men om du är ute efter en så låg ränta som möjligt bör du ansöka om lån med UC.

✅ Förbinder jag mig att ta lån om jag använder en låneförmedlare?

Nej! Att använda en låneförmedlare har bara fördelar för dig: det tas bara en kreditupplysning på dig men du får svar från flera långivare, tjänsten är gratis att använda och du förbinder dig inte att gå vidare med din låneansökan om du inte vill det.

✅ Vilken av låneförmedlarna är bäst?

Det finns flera låneförmedlare och de erbjuder liknande tjänster. Några har samarbete med långivare som andra inte har och några inkluderar även långivare som lånar ut trots betalningsanmärkningar. Vilket som passar just dig bäst beror helt enkelt på dina individuella förutsättningar. Använd sökfunktionen på Lånlågränta.se för att hitta dina alternativ.