Låna 300000

Om du vill spekulera på penningmarknaden och inte har eget kapital som räcker till de aktieköp som du planerar kan ett privatlån på 300 000 kr vara lösningen. Andra användningsområden är att köpa sig en frihet med en husvagn eller en husbil. Vill du vara garanterad att bli beviljad ett privatlån på den summan ska du uppfylla de inkomstkrav som långivaren oftast ställer och du bör inte ha betalningsanmärkningar eftersom detta kan förhindra dig från att bli beviljad lånet.

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-600 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

Kan åldern påverka beviljande av privatlån?

Din ålder kan inte omöjligt påverka ett eventuellt beviljande, men om du har fyllt 60 år ska du leta efter en långivare som inte har något maxtak vad gäller åldern. Den effektiva räntan finns från omkring 5 % upp till omkring 20 % och många gånger är det möjligt att förhandla sig till en ränta med långivaren men inte alltid. Vissa långivare ger alla kunder samma ränta oavsett den enskildes ekonomiska förutsättningar. Ett privatlån på 300 000 kr kan ses som en tillfällig lösning på en ekonomisk situation som måste redas upp och förutsättningarna för att betala tillbaka lånet på så kort tid som möjligt ska alltid övervägas. En ändring av avbetalningsperioden är möjligt hos många långivare men kan medföra ytterligare kostnader.

Vanliga typer av lån runt 300 000

Vanligast när man behöver låna omkring 300 000 är att man söker efter ett privatlån, eller ett blancolån som det också kallas. Det är ett lån utan säkerhet där man helt enkelt inte behöver ange vad man ska låna pengar till. Man bör vara väl insatt i hur ett privatlån fungerar speciellt om man är ute efter att låna 300 000 så snabbt som möjligt. Det är lätt att man inte bryr sig om att ta reda på vad månadskostnaden blir för lånet vilket oftast kan vara ganska mycket när det gäller just privatlån.

Det är också vanligt att höga summor som 300 000 lånas för att göra större inköp. T ex kan man ta ett lån utan säkerhet för att finansiera ett bilköp istället för ett regelrätt billån via en bilhandlare eller via din vanliga bank.

Som alltid när man lånar pengar så bör man såklart jämföra olika banker och långivare för att få så bra villkor som möjligt på lånet. Att låna 300 000 med låg ränta är svårt att när det gäller privatlån utan säkerhet, men det skiljer sig ändå mycket mellan olika aktörer.