Låna 250 000

Titta noga igenom de olika lånevillkoren innan du bestämmer dig för ett privatlån på 250 000 kr utan säkerhet. Alla pengar som lånas ska betalas tillbaka inklusive ränta och eventuella andra kostnader som lånet medför. Vill du bygga till ditt hus, kanske köpa en husvagn, en ny bil eller bege dig av på en drömresa och hälsa på släktingar på andra sidan jordklotet kan 200 000 kr täcka dessa kostnader.

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-600 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Vad passar din privatekonomi?

Väljer du en avbetalningsperiod på 5 år kan den totala lånesumman variera väldigt mycket beroende på vilken långivare du väljer. Det kan till exempel bli 26000 kr billigare om du väljer en ränta på 5,2 % jämfört med om du tecknar ett privatlån utan säkerhet med en effektiv ränta på 8,4 %. Ibland är det dock inte möjligt att välja den billigaste räntesatsen eftersom långivaren kan ha krav som kunden inte uppfyller. Tänk på att många banker, försäkringsbolag och andra långivare vill att kunden ska kunna påvisa en fast förvärvsinkomst, och den ska i vissa fall motsvara den tilltänkta lånesumman på 250 000 kr eller i andra fall vara högre. Några företag erbjuder sina kunder en amorteringsfri period men inte alla. Ta reda på vad som passar din privatekonomi bäst innan du tecknar ett låneavtal.

Vanliga frågor och svar

✅ Jag vill låna till en bil. När är det bättre att ta ett privatlån än ett billån?

Ett privatlån tar du utan säkerhet, vilket betyder att du till skillnad från ett billån inte behöver lämna bilen som säkerhet på lånet. Ett privatlån utan säkerhet kan du även ta innan du bestämt dig för vilken bil du vill köpa. Dessutom kan du köpa en bil från vilken försäljare du vill, medan du ofta måste vända dig till en auktoriserad bilåterförsäljare när du köper bil med ett billån.

✅ Jag känner mig trygg med min bank. Varför ska jag låna hos en annan långivare?

Att ta ett lån via din bank kan vara tryggt och i många fall kan du få bra räntevillkor. Men om du är ute efter det billigaste lånet är det inte alltid din bank som kan ge dig det. Dessutom är det inte krångligare att låna av en annan långivare via nätet än via din bank.

✅ Kan jag betala tillbaka mitt privatlån tidigare?

Även om du du avtalat med din långivare att ha en lång återbetalningstid så ska det inte vara något problem att lösa lånet tidigare, om du har möjlighet till det. Ju tidigare du kan betala tillbaka lånet desto billigare blir det.

✅ Är räntan det enda jag ska fokusera på när jag lånar 250 000 kronor?

Nej, inte det enda. Även om det alltid är positivt att få en så låg ränta som möjligt på lånet så är det den effektiva räntan som spelar roll, alltså hur mycket lånet kostar när alla kostnader är medräknade. Vad den effektiva räntan blir ska framgå tydligt när du får svar på din låneansökan.