Låna 200 000

Att bevilja ett lån utan säkerhet är en risk för banken/långivaren. För att utlånaren ska skydda sig själv använder de sig utav en högre effektiv ränta gentemot låntagarna som ett sätt att se om sin egen säkerhet. Det är inte alla som blir beviljade ett privatlån på 200 000 kr utan säkerhet eftersom långivarna ställer flera krav som kunden måste uppfylla.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Årsinkomst för beviljat lån

Många banker och finansiella institut kräver en årsinkomst på omkring 200 000 kr för att lånet ska kunna beviljas. Därtill måste kunden uppfylla ålderskraven som oftast innebär att man är minst 18 eller 20 år. Det finns en högre åldersgräns hos många långivare och där är gränsen ibland max 60 år, men det finns även gränser på max 70 år. Några långivare har ingen övre åldersgräns för ett privatlån. Det kan vara en djungel att hitta en bra ränta och idag finns det räntor från ungefär 5 % och några som sträcker sig upp över 20 %. Ett lån med effektiv ränta på 9 % ökar med 50 000 kr i enbart räntekostnader om du väljer att betala av det på 10 år istället för på 5 år. För 200 000 kr kan du köpa en splitterny bil eller en mindre båt.

Vanliga frågor och svar

✅ Vilken långivare har lägst ränta för ett lån på 200 000 kronor?

Du hittar långivaren med lägst ränta på lån genom att använda sökfunktionen på Lånlågränta.se. Genom någon av låneförmedlarna kan du sedan enkelt jämföra banker och andra låneinstitut. På det sättet hittar du långivaren som kan erbjuda den allra lägsta räntan baserat på dina individuella förutsättningar.

✅ Hur lånar jag 200 000 kronor utan säkerhet?

När du ansöker om ett privatlån eller blancolån är det lån utan säkerhet. Det innebär att du lånar till vad du vill och utan att du behöver lämna något i "pant" på lånet.

✅ Kan jag låna 200 000 kronor utan UC?

Det vanligaste är att långivare som erbjuder lån utan UC erbjuder mindre lån, ofta så kallade snabblån. Det finns dock aktörer på marknaden som kan bevilja lån på 200 000 kronor utan UC. För de bästa villkoren och lägsta räntorna rekommenderar vi dock att du inkluderar långivare som erbjuder lån med UC i din sökning.

✅ Hur lång är återbetalningstiden för ett lån på 200 000 kronor?

För lån på 200 000 kronor får du välja allt från kortare till längre återbetalningstider. Tänk på att ju längre återbetalningstid du väljer desto dyrare blir lånet.

✅ Till vad passar ett lån på 200 000 kronor?

Ett lån på 200 000 kronor tas vanligtvis för något som är nödvändigt att investera i, exempelvis en renovering eller ett bilköp, när hushållet saknar en egen buffert i den storleken. Då lånet är ett privatlån utan säkerhet är det dock helt upp till dig som låntagare vad du vill använda pengarna till.

✅ Kan jag låna 200 000 kronor om jag har betalningsanmärkningar?

Att ha betalningsanmärkningar diskvalificerar dig från lån hos många långivare. Det finns dock långivare som kan bevilja lån trots det, ifall din nuvarande ekonomiska situation är stabil nog att du bedöms ha god betalningsförmåga.

 

Det finns flera sätt att låna 200 000 kronor på. Först och främst så kan du ta ett privatlån utan säkerhet på 200 000 kronor. Detta lån kan du använda till vad du vill, från resor och shopping till att köpa nya möbler för bostaden. Du kan även låna 200 000 kronor i form av ett bostadslån eller ett billån. Då är det dock andra regler som gäller jämfört med ett privatlån utan säkerhet. Vi listar information som är viktig att känna till.

Olika lån har olika krav

Ett privatlån utan säkerhet ställer helt andra krav jämfört med ett bostadslån och ett billån. Privatlånet baseras helt på din förmåga att betala tillbaka lånet i tid. Detta innebär att räntan hos ett privatlån generellt sätt är högre än räntan hos ett billån och ett bostadslån. Både billån och bostadslån använder ett objekt som säkerhet. Detta gör att banken kan sätta en lägre ränta, men du får däremot inte låna hela bilens eller bostadens värde utan bara upp till en viss procent. Resten måste du täcka själv genom att exempelvis spara ihop pengarna.

Låna 200 000 med låg ränta

Det finns flera sätt att hitta lån som har låg ränta. Det finns många långivare och banker som idag erbjuder lån till både gamla och nya kunder. Det bästa sättet att låna 200 000 med låg ränta är genom att jämföra lånen och välja det som passar just dig bäst. Ibland kan det låna sig att till och med byta bank för att kunna få bättre ränta på sitt lån.

Jämför olika lån med varandra

Det finns många sätt att jämföra lån från olika banker och långivare. Både privatlån, bostadslån och billån går att jämföra online. Ett snabbt och smidigt sätt att jämföra lån är genom att använda en låneförmedlare. De tar då kontakt med alla långivarna som är anslutna till just deras tjänst och du får efter bara någon dag tillbaka flera låneerbjudande.

Vad kostar det att låna 200 000 kronor?

Det beror på vilken typ av lån du väljer, hur lång återbetalningstid du vill ha och vilken ränta du får på lånet. Bostadslån ger dig möjlighet att binda upp räntan med olika bindningstider, från tre månader upp till fem år. Ju kortare bindningstid du har desto större förändring kan du se på din månadskostnad. För privatlån bestäms räntan genom att långivaren bedömer hur din ekonomi ser ut. Bägge lån kan även ha andra typer av kostnader som ska betalas, som exempelvis uppläggningsavgift och aviavgift. Det som påverkar hur mycket det kostar att låna 200 000 kronor mest är lånets löptid. Om du väljer att betala av lånet på två år så blir din månadskostnad hög men du behöver i gengäld inte betala särskilt mycket i form av räntor. Om du väljer en löptid på flera år så kommer du att i slutändan betala mer i form av räntor. Här handlar det i stor grad om att hitta en balans mellan hur mycket du kan betala i månaden och hur länge du vill dra ut på återbetalningen.