Låna 200 000

Att bevilja ett lån utan säkerhet är en risk för banken/långivaren. För att utlånaren ska skydda sig själv använder de sig utav en högre effektiv ränta gentemot låntagarna som ett sätt att se om sin egen säkerhet. Det är inte alla som blir beviljade ett privatlån på 200 000 kr utan säkerhet eftersom långivarna ställer flera krav som kunden måste uppfylla.

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-600 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Årsinkomst för beviljat lån

Många banker och finansiella institut kräver en årsinkomst på omkring 200 000 kr för att lånet ska kunna beviljas. Därtill måste kunden uppfylla ålderskraven som oftast innebär att man är minst 18 eller 20 år. Det finns en högre åldersgräns hos många långivare och där är gränsen ibland max 60 år, men det finns även gränser på max 70 år. Några långivare har ingen övre åldersgräns för ett privatlån. Det kan vara en djungel att hitta en bra ränta och idag finns det räntor från ungefär 5 % och några som sträcker sig upp över 20 %. Ett lån med effektiv ränta på 9 % ökar med 50 000 kr i enbart räntekostnader om du väljer att betala av det på 10 år istället för på 5 år. För 200 000 kr kan du köpa en splitterny bil eller en mindre båt.

Vanliga frågor och svar

✅ Vilken långivare har lägst ränta för ett lån på 200 000 kronor?

Du hittar långivaren med lägst ränta på lån genom att använda sökfunktionen på Lånlågränta.se. Genom någon av låneförmedlarna kan du sedan enkelt jämföra banker och andra låneinstitut. På det sättet hittar du långivaren som kan erbjuda den allra lägsta räntan baserat på dina individuella förutsättningar.

✅ Hur lånar jag 200 000 kronor utan säkerhet?

När du ansöker om ett privatlån eller blancolån är det lån utan säkerhet. Det innebär att du lånar till vad du vill och utan att du behöver lämna något i "pant" på lånet.

✅ Kan jag låna 200 000 kronor utan UC?

Det vanligaste är att långivare som erbjuder lån utan UC erbjuder mindre lån, ofta så kallade snabblån. Det finns dock aktörer på marknaden som kan bevilja lån på 200 000 kronor utan UC. För de bästa villkoren och lägsta räntorna rekommenderar vi dock att du inkluderar långivare som erbjuder lån med UC i din sökning.

✅ Hur lång är återbetalningstiden för ett lån på 200 000 kronor?

För lån på 200 000 kronor får du välja allt från kortare till längre återbetalningstider. Tänk på att ju längre återbetalningstid du väljer desto dyrare blir lånet.

✅ Till vad passar ett lån på 200 000 kronor?

Ett lån på 200 000 kronor tas vanligtvis för något som är nödvändigt att investera i, exempelvis en renovering eller ett bilköp, när hushållet saknar en egen buffert i den storleken. Då lånet är ett privatlån utan säkerhet är det dock helt upp till dig som låntagare vad du vill använda pengarna till.

✅ Kan jag låna 200 000 kronor om jag har betalningsanmärkningar?

Att ha betalningsanmärkningar diskvalificerar dig från lån hos många långivare. Det finns dock långivare som kan bevilja lån trots det, ifall din nuvarande ekonomiska situation är stabil nog att du bedöms ha god betalningsförmåga.