Låna 150 000

Att låna 150 000 kr utan säkerhet ställer krav på dig som låntagare. Räkna noga igenom din privatekonomi innan du tecknar ett lån och försäkra dig om att du kommer att klara av att betala av lånet under den angivna tiden. Alla får vi någon gång oväntade utgifter, och ibland kan ett lån vara en utväg att lösa ett ekonomiskt problem.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Hur ansöker jag om ett lån på 150000 kronor?
Att ansöka om ett lån är enkelt, oftast kan du sköta hela processen direkt på långivarens sida på internet och få besked direkt. Utbetalningen kan sedan ske snabbt, ibland samma dag. Du fyller i dina uppgifter och önskat belopp. Sedan görs en kreditprövning, varefter du får din ansökan beviljad eller avslagen. Om din ansökan beviljas, betalas pengarna ut till ditt konto. Kom ihåg att det alltid är bra att jämföra räntor och avgifter innan du väljer långivare. Det kan du antingen göra på egen hand, eller ta hjälp av någon av de sidor på internet där du kan jämföra varor och tjänster. Exempel på sådana sidor är Compricer och Pricerunner. Du kan också använda dig av en så kallad låneförmedlare på internet. Du gör då en ansökan hos låneförmedlarens sida, och får sedan erbjudanden från olika långivare.

Jämför den effektiva räntan på 150 000-kronors lånet

Det är viktigt att du jämför även lånens effektiva ränta. Den effektiva räntan får du fram genom att räkna samman alla administrations- och uppläggningsavgifter utslagna på ett år med räntan. Då får du fram vad lånet egentligen kommer att kosta dig. Tänk på att den effektiva räntan för den typen av onlinelån som även kallas snabblån eller mikrolån kan vara väsentligt högre än för mer traditionella lån hos storbankerna. Även om summan kanske inte framstår som så stor när du bara har en löptid på ett par månader, så är det ändå onödigt att betala mer för ditt lån än vad du skulle behöva. Det är därför värt att jämföra de olika långivarna, även när det gäller andra villkor. Vissa långivare har erbjudanden om avgiftsfria lån första gången du lånar, men var noga med att kontrollera alla villkor, så att inga ytterligare avgifter tillkommer.

Budgetera återbetalning av 150 000
Gör gärna en budget så att du säkert vet att du kommer att kunna betala ditt lån i tid. Om du får problem att betala lånet, kan det leda till stora ekonomiska konsekvenser. Det är därför viktigt att du faktiskt har koll på att du har råd att låna, för att undvika att få stora skulder eller till och med en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning kan göra det svårare för dig att få lån, arbete eller bostad, och är något du bör göra allt för att undvika. Låna därför inte mer än du absolut behöver, och gör upp en plan för hur du ska ha råd att betala tillbaka lånet, under den avtalade tiden.

Räntekostnaderna stiger gradvis

De pengar som du lånar ska alltid betalas tillbaka och utöver den lånade summan tillkommer ränteavgifter och eventuellt andra utgifter som ingår som standard hos långivaren. 150 000 kr räcker till många småutgifter så som tandläkarräkning, ny säng, semesterresa, renovering men det räcker även till en ny mindre bil eller en bättre begagnad familjebil. Användningsområdena är många precis som alla de räntesatser som finns att välja bland. Det är mest fördelaktigt att betala av lånet på så kort tid som möjligt. Räntekostnaderna stiger gradvis, och ibland markant för varje år som du väljer att lägga till i din avbetalningsplan. Ett lån med 6 % ränta kan till exempel öka med 20 000 kr i enbart räntekostnader om du väljer en avbetalningsperiod på 10 år istället för 5 år. Räkna noga och tänk efter före du tar ett så stort lån.

Vanliga frågor och svar

✅ Jag har låg kreditvärdighet. Vad kan jag göra?

För lån på 150 000 kronor använder sig alla långivare av kreditupplysning via UC, så om du har låg kreditvärdighet finns risken att du inte beviljas ett lån på 150 000 kronor. Att ha en medsökande på lånet kan öka chanserna att beviljas lånet.

✅ Är det verkligen så stor skillnad på räntan hos olika långivare?

Ja! Många långivare kan matcha varandras räntevillkor, medan andra erbjuder mycket högre räntor. Du kan spara mycket pengar genom att ta dig tiden att jämföra alternativen och välja långivaren med det billigaste lånet.

✅ Måste jag ange vad pengarna ska gå till?

Nej. Privatlån utan säkerhet kan du ta utan att du behöver uppge ett särskilt syfte med lånet, då det är avsett för konsumtion, till skillnad mot exempelvis bolån.

✅ Vad är räntespannet för privatlån utan säkerhet?

Hur stor procenten för räntan blir kan variera mycket. Ofta är spannet mellan allt från strax under 3 procent upp till över 20 procent. Hur låg ränta du kan få avgörs till stor del av individuella förutsättningar. När du ansöker om lån via en låneförmedlare får du snabbt en bild över hur låg ränta du kan få på privatlån utan säkerhet.

Att ta ett lån på 150 000 kronor är inget ovanligt idag. De flesta bankerna och långivarna erbjuder lån som sträcker sig upp till 150 000 kronor och mycket mer. Du kan hitta både privatlån och billån som täcker detta lånebelopp. Det är alltid bra att tänka på att dessa två typer av lån har olika kriterier och krav. Vi går igenom olika saker som är bra att veta när du ska låna 150 000 online.

Privatlån utan säkerhet eller billån

Även om du kan hitta privatlån och billån på 150 000 kronor så skiljer dessa sig åt en hel del. Ett privatlån kan du använda till vad du vill och du behöver inte använda något som säkerhet. Ett billån ska däremot användas för att köpa en bil och du måste dessutom oftast köpa från en bilhandlare som är auktoriserad av långivaren. Dessutom så får du endast låna upp till 80 % av bilens värde, resten måste du stå för själv. Det finns flera sätt att hitta både billån och privatlån med bra ränta och villkor. Välj den typ av lån som bäst passar just ditt syfte.

Låna 150 000 med låg ränta

Att hitta ett lån med låg ränta behöver inte vara särskilt svårt idag. Det finns flera aktörer på marknaden som erbjuder lån till bra ränta. Du är säkert själv kund hos en bank som erbjuder någon form av lån, hör av dig och kolla vad de har för låneerbjudande till just dig. Nöjd dig dock inte med första bästa svar. Det du i slutändan betalar för ett lån på 150 000 kronor kan skilja sig väldigt mycket mellan olika långivare. För att hitta det bästa lånet med den lägsta räntan så gäller det att du även kollar vad de andra långivarna erbjuder på sina lån.

Låna 150 000 online

För att jämföra olika lån på nätet kan du antingen själv besöka de olika långivarnas hemsidor och klicka dig fram till deras erbjudanden. Du måste dock göra en låneansökan för att ta reda på vilken ränta just du får eftersom räntan sätts baserat på individens ekonomiska förutsättningar. Ju bättre och mer stabil ekonomi du har, desto lägre risk är det för långivaren att låna ut pengarna. Detta leder till lägre ränta på lånet.

Använd en låneförmedlare

Ett annat sätt att jämföra lån är genom en låneförmedlare. Många föredrar att gå via låneförmedlare eftersom de snabbt får svar från flera aktörer och eftersom det blir lättare att jämföra lånen. När du ansöker om ett lån genom en låneförmedlare så tar de kontakt med alla de anslutna bankerna och långivarna. De måste konkurrera med varandra för att få dig som kund, vilket innebär att du kan få lite bättre ränta än vanligt när du använder denna metod.

Hur ser räntan ut idag?

För privatlån utan säkerhet sätts räntan baserat på din förmåga att betala tillbaka lånet i tid. Långivarna tar hänsyn till flera faktorer, bland annat hur stort lånebelopp du väljer, vilken återbetalningstid du vill ha och informationen de får från en kreditkontroll. Dagens räntor ligger på mellan 3,50 % till 9,90 %, ibland till och med högre om långivarna anser att det är ett relativt riskabelt lån. Så länge du har bra ekonomi så bör du dock kunna hitta ett lån med låg ränta utan problem.