Låna 150 000

Att låna 150 000 kr utan säkerhet ställer krav på dig som låntagare. Räkna noga igenom din privatekonomi innan du tecknar ett lån och försäkra dig om att du kommer att klara av att betala av lånet under den angivna tiden. Alla får vi någon gång oväntade utgifter, och ibland kan ett lån vara en utväg att lösa ett ekonomiskt problem.

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-600 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Hur ansöker jag om ett lån på 150000 kronor?
Att ansöka om ett lån är enkelt, oftast kan du sköta hela processen direkt på långivarens sida på internet och få besked direkt. Utbetalningen kan sedan ske snabbt, ibland samma dag. Du fyller i dina uppgifter och önskat belopp. Sedan görs en kreditprövning, varefter du får din ansökan beviljad eller avslagen. Om din ansökan beviljas, betalas pengarna ut till ditt konto. Kom ihåg att det alltid är bra att jämföra räntor och avgifter innan du väljer långivare. Det kan du antingen göra på egen hand, eller ta hjälp av någon av de sidor på internet där du kan jämföra varor och tjänster. Exempel på sådana sidor är Compricer och Pricerunner. Du kan också använda dig av en så kallad låneförmedlare på internet. Du gör då en ansökan hos låneförmedlarens sida, och får sedan erbjudanden från olika långivare.

Jämför den effektiva räntan på 150 000-kronors lånet

Det är viktigt att du jämför även lånens effektiva ränta. Den effektiva räntan får du fram genom att räkna samman alla administrations- och uppläggningsavgifter utslagna på ett år med räntan. Då får du fram vad lånet egentligen kommer att kosta dig. Tänk på att den effektiva räntan för den typen av onlinelån som även kallas snabblån eller mikrolån kan vara väsentligt högre än för mer traditionella lån hos storbankerna. Även om summan kanske inte framstår som så stor när du bara har en löptid på ett par månader, så är det ändå onödigt att betala mer för ditt lån än vad du skulle behöva. Det är därför värt att jämföra de olika långivarna, även när det gäller andra villkor. Vissa långivare har erbjudanden om avgiftsfria lån första gången du lånar, men var noga med att kontrollera alla villkor, så att inga ytterligare avgifter tillkommer.

Budgetera återbetalning av 150 000
Gör gärna en budget så att du säkert vet att du kommer att kunna betala ditt lån i tid. Om du får problem att betala lånet, kan det leda till stora ekonomiska konsekvenser. Det är därför viktigt att du faktiskt har koll på att du har råd att låna, för att undvika att få stora skulder eller till och med en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning kan göra det svårare för dig att få lån, arbete eller bostad, och är något du bör göra allt för att undvika. Låna därför inte mer än du absolut behöver, och gör upp en plan för hur du ska ha råd att betala tillbaka lånet, under den avtalade tiden.

Räntekostnaderna stiger gradvis

De pengar som du lånar ska alltid betalas tillbaka och utöver den lånade summan tillkommer ränteavgifter och eventuellt andra utgifter som ingår som standard hos långivaren. 150 000 kr räcker till många småutgifter så som tandläkarräkning, ny säng, semesterresa, renovering men det räcker även till en ny mindre bil eller en bättre begagnad familjebil. Användningsområdena är många precis som alla de räntesatser som finns att välja bland. Det är mest fördelaktigt att betala av lånet på så kort tid som möjligt. Räntekostnaderna stiger gradvis, och ibland markant för varje år som du väljer att lägga till i din avbetalningsplan. Ett lån med 6 % ränta kan till exempel öka med 20 000 kr i enbart räntekostnader om du väljer en avbetalningsperiod på 10 år istället för 5 år. Räkna noga och tänk efter före du tar ett så stort lån.

Vanliga frågor och svar

✅ Jag har låg kreditvärdighet. Vad kan jag göra?

För lån på 150 000 kronor använder sig alla långivare av kreditupplysning via UC, så om du har låg kreditvärdighet finns risken att du inte beviljas ett lån på 150 000 kronor. Att ha en medsökande på lånet kan öka chanserna att beviljas lånet.

✅ Är det verkligen så stor skillnad på räntan hos olika långivare?

Ja! Många långivare kan matcha varandras räntevillkor, medan andra erbjuder mycket högre räntor. Du kan spara mycket pengar genom att ta dig tiden att jämföra alternativen och välja långivaren med det billigaste lånet.

✅ Måste jag ange vad pengarna ska gå till?

Nej. Privatlån utan säkerhet kan du ta utan att du behöver uppge ett särskilt syfte med lånet, då det är avsett för konsumtion, till skillnad mot exempelvis bolån.

✅ Vad är räntespannet för privatlån utan säkerhet?

Hur stor procenten för räntan blir kan variera mycket. Ofta är spannet mellan allt från strax under 3 procent upp till över 20 procent. Hur låg ränta du kan få avgörs till stor del av individuella förutsättningar. När du ansöker om lån via en låneförmedlare får du snabbt en bild över hur låg ränta du kan få på privatlån utan säkerhet.