Låna 100 000

Har du inte hunnit spara ihop till det nya köket, delbetalningen av bilen eller renoveringen kanske du behöver låna 100000 kr för att täcka de mest akuta utgifterna. Kunder som uppfyller långivarnas krav kommer att bli beviljade ett lån utan säkerhet och strax därefter får kunden pengarna insatta på sitt konto och kan sedan använda dessa till ändamålet.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna upp till 600 000 kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Jämför de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 2,95 % – snabba svar!

Så lånar du 100 000 kronor

När du funderar på att ansöka om ett lån på hundratusen kronor, är det första du ska fundera över vad det är du behöver låna till. Beroende på om du ska låna till en bil, en bostad eller något annat, så är det olika typer av lån du kan ansöka om. För billån och bostadslån kan du lämna bilen eller bostaden som säkerhet för lånet, och får då en mer fördelaktig ränta jämfört med om du lånar pengar helt utan säkerhet. Du bör fundera över hur mycket pengar du har råd att lägga varje månad på amortering och räntekostnader och hur länge du vill betala tillbaka på lånet, det vill säga lånets löptid. Du bör också fundera över exakt hur mycket du behöver låna.

Samla ihop flera lån för att sänka din månadskostnad?

Kanske ska du samla ihop flera små lån och krediter till ett enda lån på 100 000 kronor, för att sänka din månadskostnad. När du räknar ut hur mycket du har råd att betala på lånet varje månad är det också viktigt att du räknar med att du även har råd att betala vid en eventuell räntehöjning. Många lån har så kallad rörlig ränta, vilket betyder att räntan kan stiga och sjunka under återbetalningstiden. Du bör ha marginaler i din ekonomi för att kunna betala på lånet även om räntan går upp.

Jämför vilka långivare som kan erbjuda dig 100 000 kronor

Du bör också jämföra olika banker och långivare med varandra. Det är inte bara räntan du ska jämföra, utan även alla andra avgifter banken tar ut i samband med lånet. Kanske tas det även ut aviavgifter och uppläggningsavgifter som påverkar hur dyrt lånet till slut blir. Att räkna samman dessa avgifter med räntan kallas för att man räknar ut den effektiva räntan, något som banken är skyldig att upplysa dig om. Det kan dock vara svårt att uppskatta vad den effektiva räntan blir på ett lån.

Du kan i din jämförelse antingen kontakta bankerna själv eller använda dig av en sida på nätet som jämför åt dig. Då räknas ofta med en snittränta, vilket betyder att den ränta du kommer att bli erbjuden kan vara högre eller lägre. Det är dock ett smidigt sätt att få en överblick av andra villkor och avgifter hos de olika långivarna. Det kan skilja sig ganska mycket från bank till bank vilken typ av andra avgifter som tillkommer på ett lån. Det är viktigt att veta om att det kan tillkomma både engångsavgifter, månatliga avgifter och årliga avgifter på ditt lån.

Privatlån på 100 000 kr

Räntan för ett lån på 100 000 kr ligger från omkring 5 % och upp till över 30 % hos vissa långivare och det är också individuellt vilka återbetalningsperioder som långivare erbjuder sina kunder. Ņterbetalningsperioder på ett lån på 100 000 kr kan variera från ett halvt år upp till 15 år. Avgifter för återbetalning och upprättande av lån kan förekomma. Den som inte klarar av amorteringsplanen riskerar att få en straffavgift och ifall problem med återbetalning kvarstår finns risk att ärendet går till inkasso. Om du vill betala tillbaka ditt lån under 5 års tid kan du räkna med en totalkostnad på minst 113 000 kr vid en ränta på ca 5 % och i många fall betydligt mer. Räkna på förhand ut vad ditt privatlån på 100 tusen kommer att innebära för din privatekonomi.

Vanliga frågor och svar

✅ Kan man låna 100 000 vid sidan av bolån?

Ja, om du exempelvis behöver låna för att finansiera kontantinsatsen så kan du ta ett privatlån utan säkerhet vid sidan av ditt bolån.

✅ Går det att låna 100 000 till låg ränta?

Ja! Det finns många långivare som erbjuder privatlån utan säkerhet för lån på 100 000 kronor, men räntekostnaderna kan skilja sig avsevärt. Därför är det viktigt att du vänder dig till en låneförmedlare och ansöker om lån hos flera långivare, för att hitta det billigaste lånet.

✅ Vad är fördelen med lån utan säkerhet?

När du tar ett lån utan säkerhet behöver du inte lämna någonting i "pant" på lånet och du har frihet att använda pengarna till vad du vill.

✅ Jag behöver pengarna snabbt. Är snabblån det bästa alternativet?

Nej. Snabblån har oftast höga räntekostnader vilket gör lånet väldigt dyrt. Dessutom får du ofta pengarna på kontot på mellan 0-3 dagar om du tar ett privatlån utan säkerhet hos någon av långivarna som erbjuder låga räntor.

 

Ett lån på 100 000 kronor kan du använda för nästan vad som helst. Det finns till och med en del sommarstugor som går att köpa med ett lån på 100 000 kronor. Eftersom det sannolikt kommer att ta minst ett par år att återbetala lånet så kan du spara en hel del genom att jämföra olika lån från aktörerna på marknaden. Läs mer om vad du ska tänka på när du ska låna 100 000 kronor online.

Låna 100 000 utan säkerhet

Det finns olika typer av lån som du kan ta för att låna 100 000 kronor, bland annat privatlån utan säkerhet. Detta är ett lån som du kan använda till vad du vill. Du kan köpa en begagnad bil eller båt från en privatperson, använda pengarna för att renovera bostaden, täcka oväntade kostnader och mycket mer. Ett lån utan säkerhet innebär att du inte använder något objekt som säkerhet när du lånar pengarna. Det är endast din förmåga att återbetala lånet som står som grund för hur din ränta blir.

Låna 100 000 billigt

För att kunna hitta ett lån på 100 000 kronor som inte kostar för mycket så måste du börja med att se över din egen ekonomi. Så länge du har ett fast jobb, inga betalningsanmärkningar och kan uppfylla de olika grundkraven som långivarna ställer så kan du med hög sannolikhet låna 100 000 kronor med låg ränta. Du kan även ansöka om ett lån tillsammans med en medsökande som också har en ordnad ekonomi. Detta kan påverka lånet på flera sätt, ibland kan du till och med få en lägre ränta.

Låna 100 000 online

Ett sätt att hitta bra lån på är genom att jämföra lån på nätet. Det kan du göra genom att antingen själv besöka de olika hemsidorna och be om ett låneerbjudande eller genom att gå via en låneförmedlare. De flesta föredrar att gå via låneförmedlarna eftersom de både går snabbare och eftersom det blir lättare att jämföra lånen. Långivarnas låneerbjudande kan skilja sig en hel del, speciellt när du börjar komma upp i lånebelopp som 100 000 kronor.

Hur mycket kostar det att låna 100 000 kronor?

Det beror på flera saker. Din månadskostnad beror främst på vilken återbetalningstid du väljer. Du kan hitta lån med återbetalningstid på upp till 15 år. Ett lån på 100 000 kronor som ska återbetalas inom tre år kan kosta cirka 3 000 kronor i månaden om den effektiva räntan ligger på runt 5,00 %. Ju längre återbetalningstid du väljer, desto lägre månadskostnad får du men desto mer kommer du att behöva betala i slutändan. Dessutom så påverkar naturligtvis även räntan som du får. En del banker och långivare erbjuder räntor som ligger så lågt som 3,50 %. Det finns även avgifter som du måste tänka på när du ska välja vilket låneerbjudande du ska ta. Genom att jämföra de olika lånen du hittar på nätet kan du låna 100 000 kronor på ett smidigt sätt.