Sedan 2006 har Lån & Spar Bank varit verksamma som en digital bank på den svenska marknaden. Men bankens anor går tillbaka längre än så. Faktum är att de funnits sedan 1800-talet i Danmark, där de är en fullsortimentbank för privatpersoner och medlemmar i samarbetsorganisationer.

 

Fördelar

  • Låna mellan 50 000 till 500 000 kr
  • Återbetalningstid mellan 2 och 15 år
  • Ingen aviavgift vid digital avi

Lån & Spar Bank

Extra bra villkor för organisationsmedlemmar

Lån & Spar Bank erbjuder det mesta som du kan förvänta dig av en bank. Det innebär sparkonto, kort, försäkringar och lån.

Då banken samarbetar med organisationer som Hyresgästföreningen, Villaägarnas Riksförbund och M Sverige betyder det att du som är medlem i någon av dessa erbjuds ännu bättre villkor på banktjänster och får möjlighet att ta ett medlemslån.

Medlemslån med extra förmånlig ränta

Många medlemslån är utformade på så vis att alla som tar lånet får samma ränta. Hos Lån & Spar Bank har man dock valt att behålla den individuella faktorn för att kunna sätta räntan. Det alla som tar ett medlemslån genom Lån & Spar Bank dock har gemensamt är att de får en extra förmånlig ränta i jämförelse med om de hade tagit ett vanligt privatlån.

Ränterabatten för medlemmar är 0,50 procentenheter, återbetalningstiden är på mellan 2 till 15 år och maxbelopp för en ensam sökande är 350 000 kronor. Om du har en medsökande på lånet är maxbeloppet istället 500 000 kronor.

Privatlån, billån och samla lån

Även om du inte är medlem är det dock både smidigt och förmånligt att ansöka om lån hos Lån & Spar Bank.

Villkoren för att ta ett privatlån utan säkerhet är det samma som för medlemslånet (förutom rabatten då förstås).

Du kan även ansöka billån och om att samla lån, också dessa är i grunden privatlån.

Vidare gäller följande grundkrav för alla lån hos Lån & Spar Bank:

  • Du ska vara myndig (18 år)
  • Sakna betalningsanmärkningar
  • Ha en tillsvidareanställning
  • Tjäna minst 250 000 kronor (pengarna ska komma från en fastanställning)

Som tidigare nämnt gäller också att du måste ha en medsökande för att kunna beviljas lån på över 350 000 kronor.

Det finns långivare som ställer lägre krav för att få låna pengar, men Lån & Spar Banks krav på årsinkomst och fast anställning medför också att de kan erbjuda riktigt bra räntor på sina lån. För privatlån, billån och medlemslån är räntespannet mellan 2,95 till 8,95 procent.

Lån & Spar Bank ger dig dessutom räntegaranti. Det betyder att om du erbjuds ett bättre lånerbjudande från en annan bank så kommer Lån & Spar Bank att försöka lägga sin ränta ännu lägre eller matcha den andra bankens ränta. Garantin gäller under hela ditt låns löptid!

Låneskydd – en trygghet när du lånar pengar

När du tar ett lån kommer det alltid med en risk. Vad händer om du blir arbetslös, långtidssjukskriven eller på annat sätt drabbas av inkomstbortfall?

Det är där låneskyddet kommer in i bilden.

Genom att teckna ett låneskydd hos Lån & Spar Bank så är du skyddad om du exempelvis ofrivilligt skulle förlora arbetet, råka ut för olycka eller sjukdom som skapar arbetsoförmåga eller hamna på sjukhus under en längre tid. Låneskyddet kostar 8,5 procent av din månadskostnad, eller 7 procent per person om ni är två på lånet.