Lån med säkerhet

När man talar om lån med säkerhet menar man att du som låntagare lämnar något i pant till långivaren. I pant kan man lämna allt av större värde som säkerhet till banken. Den ränta du ska betala på lånet blir lägre om du lämnar en säkerhet.

• Jämför räntor • Få erbjudanden • Tydlig jämförelse

1. Belopp att låna

Välj belopp mellan 1000-600 000 kr

2. Din ålder?

Din ålder visar vilka lån du får ta

3. Betalningsanmärkingar?

Vissa långivare accepterar detta

Nej

Ja

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Vad brukar användas som säkerhet för ett lån?

Vad kan man då lämna som säkerhet? Den pant du lämnar till banken kan vara allt från bostad och sommarstuga till bil, båt eller motorcykel av högre värde. Det ger banken en försäkring om att pengarna kommer återbetalas även om du skulle bli sjuk eller utan jobb.

Lån med säkerhet ger oftast lägre ränta

Med denna säkerhet sänks därmed även räntan för ditt lån. Räntan styrs helt av värdet på den säkerhet du lämnat och kan därför variera en del mellan olika låntagare och banker. Ska du låna till en bostad kan du lämna denna i säkerhet och minska din månadskostnad från första betalning.

Som säkerhet på ett lån kan du även ange en borgensman eller –kvinna som betalar om du inte har möjlighet. Lån med säkerhet innebär i korta drag att långivaren får en högre trygghet samtidigt som du får en lägre ränteavgift och möjlighet att snabbare betala tillbaka ditt lån.