Kronofogden

Har du inte möjlighet att betala ditt lån kan du hamna hos Kronofogdemyndigheten. Detta är steget efter Inkasso och innebär att du får en betalningsanmärkning för din uteblivna betalning. Kronofogden är en statlig förvaltningsmyndighet vars uppgift är att driva in obetalda skulder till de företag som ska ha dem.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Vad innebär det att hamna hos Kronofogden?

Om du hamnar hos Kronofogden på grund av obetalt lån kan de kräva dig på pengarna genom exempelvis försäljning av din bostad (vid bolån) eller försäljning av det du eventuellt lämnat som försäkring till långivaren. Har du väl hamnat här kommer du få en betalningsanmärkning som kan hindra dig från att ta ytterligare lån eller krediter i flera år framöver.

Vad kan du göra om du hamnat hos Kronofogden?

Det du kan göra är att kontakta dem och förklara att du inte kan betala räkningen och då be om en avbetalningsplan. Det är inte förrän denna är helt avbetald som tiden för din betalningsanmärkning börjar räknas ner (mellan 3 och 5 år). Ingen vill hamna i detta prekära läge. Se därför till att du har de ekonomiska förutsättningarna för ett lån innan du tecknar på ett avtal för det hos en långivare. En första varning om att du är på väg att hamna hos Kronofogden är att du fått inkassokrav tidigare.