Klicklån

lan lag ranta

Snabba och enkla lån

Eftersom du ansöker om ett privatlån lånar du helt utan säkerhet och du behöver inte uppge vad ditt syfte med de lånade pengarna är. Klicklån etablerade sig 2014 men har på kort tid lyckats locka åt sig flera kunder, mycket tack vare de snabba och enkla lånen och att moderföretaget Thorn har lång erfarenhet i branschen. Det gör dem också till en trygg långivare och fokus ligger på att du aldrig ska hamna i ekonomiska svårigheter när du tar ett lån.

Alla ansökningar hos Klicklån sker snabbt och bekvämt direkt online via ett formulär. Du fyller på en gång i hur mycket du vill låna och hur lång löptid du vill ha och får samtidigt en uppskattad månadskostnad utifrån dina val och den ränta som råder. Din exakta månadskostnad räknas dock ut först efter kreditprövningen.

All signering av skuldebrev sker elektroniskt, vilket gör att du kan räkna med snabba utbetalningar, ofta även samma dag om signeringen sker innan klockan 11. För att ansöka om ett lån hos Klicklån krävs att du är minst 20 år gammal och blir godkänd vid en vanlig kreditprövning. Du kan alltså inte ha några innestående skulder till Kronofogden, men det finns heller inga krav på fast inkomst eller anställning. Vill du komma i kontakt med kundservice går det bra att antingen ringa eller mejla till dem.

Generös löptid och ränta från 9,84 procent

När du tar ett lån hos Klicklån kan du välja en löptid på mellan 1-7 år. Givetvis kan du också betala lånet i förtid om din ekonomi tillåter, helt utan extra kostnader. Räntan ligger på mellan 9,84 och 21,60 % och sätts alltid individuellt utifrån varje enskild kreditprövning. När du ansöker om ett privatlån hos Klicklån kan du vara trygg med att endast en kreditprövning registreras i ditt namn, och det försämrar alltså inte din kreditvärdighet.

Det kan hända att de behöver ställa fler frågor till dig utöver de fällt du fyllt i på din ansökan för att kunna få en så bra bild av din privatekonomi som möjligt. Det kan till exempel vara vilken form av försörjning du har samt hur stora dina utgifter är för boendet

Vad erbjuder Klicklån?

Klicklån erbjuder privatkunder möjligheten att snabbt ansöka och beviljas ett privatlån utan säkerhet på upp till 40 000 kronor. De erbjuder en fast årlig ränta och återbetalningstid på upp till 84 månader. Klicklån är alltså alternativet för dig som vill kunna låna pengar snabbt och enkelt utan några konstigheter. När du beviljas ett lån från Klicklån har du i många fall pengarna på kontot samma dag som du signerar avtalet.

Låna till vad du vill

Eftersom Klicklån endast fokuserar på privatlån utan säkerhet, så är det här ett lån som passar dig som vill kunna ta ett lån utan krav på att lämna något i pant eller binda pengarna till ett särskilt användningsområde, som vid exempelvis ett bolån. Du är helt fri att använda pengarna som du lånar hos Klicklån till vad du vill, oavsett om det handlar om att köpa en ny bil eller finansiera en utlandsresa.

Vad blir räntan och övriga avgifter?

Räntan för Klicklåns privatlån utan säkerhet är fast och sätts individuellt efter en kreditkoll, men som lägst är den 9,84 %. Som högst är räntan 21,60 %. Det är den grundläggande fasta räntan. Den effektiva räntan (vad du betalar för lånet när andra avgifter är medräknade, exempelvis administrationsavgift) är från 11,82 % och som högst 29,99 %.

Vilken effektiv ränta just du får beror på hur stor risk långivaren bedömer att det är att låna ut pengar till dig, hur stort månadsbelopp och hur lång löptid du väljer.

Du som låntagare har även möjlighet till räntefria eller helt betalningsfria betalningsperioder. När villkoren för lånet bestäms kan du som låntagare upprätta villkor om en inledande betalningsfri och/eller räntefri period på 90 dagar, tillsammans med Klicklån. Detta görs genom att du tecknar ett särskilt tillval på lånet.

Det finns även andra lösningar som tillval, med två betalningsfria månader som du kan välja att utnyttja när som helst under löptidens gång, dock inte under samma kalenderår. Ett annat tillval som erbjuds är möjligheten till två betalningsfria månader med fast bestämda månader som är betalningsfria varje år under löptidens gång.

Ångerrätten för avtalet som du tecknar hos Klicklån gäller i 14 dagar.

Kundservice via telefon och mail

Du kommer i kontakt med Klicklåns kundservice antingen genom att ringa eller skicka mail. För telefonsupporten gäller öppettiderna 8-18 på vardagar.

Villkor för privatlån

För att kunna beviljas ett lån via Klicklån gäller följande villkor:

  • Du är 20 år fyllda
  • Inga betalningsanmärkningar

I övrigt bedöms din betalningsförmåga utifrån uppgifter från dina svar som du lämnat på några frågor samt kreditupplysningen som tas via UC. Klicklån är måna om att du som kund ska ha rätt förutsättningar för att kunna betala tillbaka lånet och i vissa fall blir du även kontaktad av en handläggare som diskuterar dina ekonomiska förutsättningar och hur lånet ska läggas upp.
Det kan exempelvis handla om din anställningsform, dina familjeförhållanden och dina övriga skulder och krediter.

Oavsett om du väljer en kortare eller längre löptid på lånet så har du alltid rätt att lösa det i förtid utan extra kostnad.

Sammanfattning

Klicklån erbjuder ett snabbt lån utan krångel, för den som är ute efter ett mindre privatlån utan säkerhet. Lånet riktar sig endast till privatmarknaden och det är endast en typ av lån som kan tas. Det enda du behöver välja är önskat lånebelopp, återbetalningstid och om du vill teckna något tillval som ger dig rätt till räntefria och betalningsfria månader på lånet.

Samtidigt tar Klicklån ansvar för sina låntagare och är måna om att den som lånar inte ska hamna i ekonomiska bekymmer. Företaget lånar inte alls ut till dig som har betalningsanmärkningar, de tar en kreditkoll via UC och de kan även komma att kontakta dig via telefon för att diskutera din ekonomiska situation och diskutera förutsättningarna för lånet.

Det gör att ett lån via Klicklån är tryggt att ta, utan att det görs avkall på att lånet ska kunna tas snabbt och enkelt. Även utbetalningstiden för ett beviljat lån är imponerande snabbt – oftast finns pengarna på kontot redan samma dag och senast vardagen efter.

Då lånebeloppen som kan tas hos Klicklån i sammanhanget är ganska låga (högsta lånebelopp är 40 000 kronor) så passar lånet bra för dig som snabbt behöver täcka en oförutsedd utgift (exempelvis om kylskåpet gått sönder), om du vill köpa en begagnad bil av en privatperson eller om du bara vill finansiera en längre resa och föredrar att betala tillbaka på ett lån istället för att spara ihop till resan på förhand.

Om du letar efter en långivare som erbjuder lågräntelån för att samla smålån är Klicklån kanske inte det bästa alternativet, med tanke på att du inte kan ta ett särskilt stort lån samt att räntekostnaderna är högre än hos många konkurrenter. Men det är inte heller poängen med den typen av lån som du kan ta hos Klicklån.

Här är det istället fokus på enkelhet och snabbhet, och i jämförelse med många av konkurrenterna i det segmentet erbjuder Klicklån både bättre ränta och tryggare villkor.