Låninformation

Klicklån fokuserar endast på privatlån utan säkerhet. Det här är alltså ett lån som passar dig som vill kunna ta ett lån utan krav på att lämna något i pant eller binda pengarna till ett särskilt användningsområde, som vid exempelvis ett bolån. Du är helt fri att använda pengarna som du lånar hos Klicklån till vad du vill, oavsett om det handlar om att köpa en ny bil eller finansiera en utlandsresa.

Åldersgräns: 20 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 1 dag
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Nej
Uppläggningsavgift: 595 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 19 kr

Fördelar med Klicklån

  • Smidig ansökan online
  • Signera med BankID
  • Utbetalning inom en bankdag

Nackdelar med Klicklån

  • Har man låg kreditvärdighet kan räntan bli relativt hög
  • Uppläggningsavgift
  • Administrationsavgift

Att varumärke under Thorn

Klicklån etablerade sig 2014 men har på kort tid lyckats locka åt sig flera kunder, mycket tack vare de smidiga och enkla lånen och att moderföretaget Thorn har lång erfarenhet i branschen. Det gör dem också till en trygg långivare och fokus ligger på att du aldrig ska hamna i ekonomiska svårigheter när du tar ett lån.

Egenskaper

 • Bank ID

Fast årlig ränta

Räntan för Klicklåns privatlån utan säkerhet är fast och sätts individuellt efter en kreditkoll. Om du anses ha god kreditvärdighet får du en lägre ränta och om din kreditvärdighet anses komma med fler risker blir din ränta högre. Tänk på att inte endast titta på den nominella räntan, utan även den effektiva räntan. Den effektiva räntan räknar nämligen ihop den totala kostanden för lånet där den nominella räntan plus avgifter ingår.

Vilken effektiv ränta just du får beror på hur stor risk långivaren bedömer att det är att låna ut pengar till dig, hur stort månadsbelopp och hur lång löptid du väljer.

Ångerrätt

Ångerrätten för avtalet som du tecknar hos Klicklån gäller i 14 dagar.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

Villkor för privatlån

För att kunna beviljas ett lån via Klicklån gäller följande villkor:

 • Du är minst 20 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Svenskt personnummer

I övrigt bedöms din betalningsförmåga utifrån uppgifter du lämnat i samband med låneansökan samt kreditupplysningen som tas via UC.

Klicklån är måna om att du som kund ska ha rätt förutsättningar för att kunna betala tillbaka lånet och i vissa fall blir du även kontaktad av en handläggare som diskuterar dina ekonomiska förutsättningar och hur lånet ska läggas upp. Det kan exempelvis handla om din anställningsform, dina familjeförhållanden och dina övriga skulder och krediter.

Oavsett om du väljer en kortare eller längre löptid på lånet så har du alltid rätt att lösa det i förtid utan extra kostnad.

Kundservice via telefon och mail

Du kommer i kontakt med Klicklåns kundservice antingen genom att ringa eller skicka mail.

 • Telefon: 020-242424
 • Mail: info@klicklan.se

Öppettider

 • Måndag-fredag: 08-17

Omdöme

Då lånebeloppen som kan tas hos Klicklån i sammanhanget är ganska låga (högsta lånebelopp är 40 000 kronor) så passar lånet bra för dig som snabbt behöver täcka en oförutsedd utgift (exempelvis om kylskåpet gått sönder), om du vill köpa en begagnad bil av en privatperson eller om du bara vill finansiera en längre resa och föredrar att betala tillbaka på ett lån istället för att spara ihop till resan på förhand.

Om du letar efter en långivare som erbjuder lågräntelån för att samla smålån är Klicklån kanske inte det bästa alternativet, med tanke på att du inte kan ta ett särskilt stort lån samt att räntekostnaderna är högre än hos många konkurrenter. Men det är inte heller poängen med den typen av lån som du kan ta hos Klicklån.

Värt att tänka på är den uppläggningsavgift och administrationsavgift som tillkommer när man tar lånet.  Hos Klicklån är dessa avgifter högre än hos många av konkurrenterna.

 

Hur ansöker jag om ett lån hos Klicklån?

  • 1. Klicka på ANSÖK NU för att komma direkt till Klicklåns hemsida
  • 2. Fyll i hur mycket du vill låna och under hur lång tid
  • 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och signera med BankID
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om Klicklån

Är Klicklån en pålitlig långivare?
Beviljas jag lån hos Klicklån om jag har betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan jag låna hos Klicklån?
Kan jag läsa mitt lån hos Klicklån i förtid?