IKANO Bank

IKANO Bank är Ikeas egen bank som under 2015 hade Sverige mest nöjda lånekunder. IKANO Bank riktar sig till både privatpersoner och företag och du kan låna upp till 350 000kr utan säkerhet.

Långivare
Maxlån
Ränta från*
Löptid
Ansök
350 000 kr

*125 000 kr över 5 år med 5,95 % rörlig ränta. Förutsatt att räntan är oförändrad och att du betalar via autogiro blir då genomsnittligt månadsbelopp 2 398 kr (inklusive amortering och ränta), sammanlagt återbetalningsbelopp 143 904 kr och effektiv ränta 6,11 %.

FÖRDELAR FÖR DIG

  • Sveriges mest nöjda lånekunder 2013, 2014, 2015
  • Kundservice 7 dagar i veckan
  • Schyssta villkor - inga dolda avgifter

Lån till privatpersoner och företag

IKANO Bank är Ikeas egen bank som riktar sig till både privatpersoner och företag och erbjuder lån, sparande och Ikano-kort. Det är ett kreditkort utan årsavgift som ger dig förmånliga erbjudanden och rabatter varje månad. Du har till exempel alltid bensinstations- och restaurangrabatt och du betalar dina räkningar med kortet helt utan extra kostnader. Vill du ansöka om lån hos IKANO erbjuder man både bolån och privatlån. All låneansökan sker online och ansöker du om ett privatlån kan du låna mellan 10 000-350 000 kronor och med en återbetalningstid på mellan 3 och 12 år. Då lånar du helt utan säkerhet där räntan sätts individuellt beroende på dina förutsättningar efter att en kreditprövning gjorts.

Medsökande på privatlån över 200 000kr

Du kan också ansöka om ett billån hos IKANO. I samband med att du ansöker om lån kan du också välja att ansöka om ett låneskydd som kan hjälpa dig om du plötsligt skulle förlora din inkomst på grund av sjukdom eller arbetslöshet. För att få ansöka om ett lån via IKANO Bank krävs att du har en årsinkomst på minst 125 000 kronor, är över 18 år gammal och inte har några betalningsanmärkningar. Vill du ansöka om billån behöver du vara över 20 år gammal, och för låneansökningar på mer än 200 000 kronor behöver du en medsökande.

Insättningsgaranti

Du som vill spara i IKANO Bank har tre olika sparkonton att välja mellan beroende på vad som passar dina behov bäst. Sparkonto Plus är för dig som har minst 100 000 kronor att sätta in. Detta sparande ger dig fyra fria uttag per år och en hög rörlig ränta. Sparkonto Fix innebär att du binder ditt sparande så att du vet exakt hur hög avkastningen blir. Det finns även ett vanligt sparkonto med fria uttag, för dig som vill kunna placera ditt sparande på ett tryggt ställe. Gemensamt för alla dessa sparkonton är att de omfattas av insättningsgaranti vilket betyder att du får ersättning från staten om det är så att banken går i konkurs. Det gör att du kan lita på dem som en trygg bank.
Vill du komma i kontakt med kundservice finns de tillgängliga måndag-torsdag 9-20, fredagar 9-17 samt helger 10-17. Du kan både ringa och skicka e-post, men personliga bankärenden kan inte hanteras via mejl. Frågor av det mer generella slaget finns listade på hemsidan där du snabbt kan få hjälp. Som kund har du också tillgång till internetbanken där du kan sköta ärenden elektroniskt.

Ansök om lån hos IKANO Bank