IKANO Bank

IKANO Bank är Ikeas egen bank som konsekvent har haft nöjda kunder i fem år i rad enligt SKI. IKANO Bank riktar sig till både privatpersoner och företag och du kan låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet.

Långivare
Maxlån
Ränta från*
Löptid
Ansök
350 000 kr

*125 000 kr över 5 år med 5,95 % rörlig ränta. Förutsatt att räntan är oförändrad och att du betalar via autogiro blir då genomsnittligt månadsbelopp 2 398 kr (inklusive amortering och ränta), sammanlagt återbetalningsbelopp 143 904 kr och effektiv ränta 6,11 %.

FÖRDELAR FÖR DIG

  • Sveriges mest nöjda lånekunder 2013, 2014, 2015
  • Kundservice 7 dagar i veckan
  • Schyssta villkor - inga dolda avgifter

Lån till privatpersoner och företag

IKANO Bank är Ikeas egen bank som riktar sig till både privatpersoner och företag och erbjuder lån, sparande och IKANO-kort. Det är ett kreditkort utan årsavgift som ger dig förmånliga erbjudanden och rabatter varje månad. Du har till exempel alltid bensinstations- och restaurangrabatt och du betalar dina räkningar med kortet helt utan extra kostnader. Vill du ansöka om lån hos IKANO erbjuder man privatlån utan säkerhet. All låneansökan sker online och ansöker du om ett privatlån kan du låna mellan 10 000-350 000 kronor och med en återbetalningstid på mellan 3 och 12 år. Då lånar du helt utan säkerhet där räntan sätts individuellt beroende på dina förutsättningar efter att en kreditprövning gjorts.

Med ”Låneindikatorn” på IKANO Banks hemsida kan du enkelt se hur dina förutsättningar ser ut att beviljas ett lån.

Billån och låneskydd

Du kan också ansöka om ett billån hos IKANO Bank. Räntan på billånet är fast och samma för alla, till skillnad från privatlånet. I övrigt gäller att du kan låna mellan 40 000 till 350 000 kronor för att köpa en svenskregistrerad bil.

I samband med att du ansöker om lån kan du också välja att ansöka om ett låneskydd som kan hjälpa dig om du plötsligt skulle förlora din inkomst på grund av sjukdom eller arbetslöshet.

Insättningsgaranti

Du som vill spara i IKANO Bank har tre olika sparkonton att välja mellan beroende på vad som passar dina behov bäst. Sparkonto Plus är för dig som har minst 100 000 kronor att sätta in. Detta sparande ger dig fyra fria uttag per år och en hög rörlig ränta.

Sparkonto Fix innebär att du binder ditt sparande så att du vet exakt hur hög avkastningen blir. Det finns även ett vanligt sparkonto med ränta och fria uttag, för dig som vill kunna placera ditt sparande på ett tryggt ställe.

Gemensamt för alla dessa sparkonton är att de omfattas av insättningsgaranti vilket betyder att du får ersättning från staten om det är så att banken går i konkurs. Det gör att du kan lita på dem som en trygg bank.

IKANO Banks erbjudande

För dig som är ute efter en bank med insättningsgaranti för att spara pengar med ränta, samt en långivare som kan ge dig låg ränta på privatlån utan säkerhet, billån eller för att samla mindre smålån och krediter, så är IKANO Bank ett bra alternativ.
De erbjuder även ett kreditkort utan årsavgift laddat med förmåner och kredit upp till 60 000 kronor.

Lån anpassade efter behov

I grunden är alla lån som du tar via IKANO Bank privatlån utan säkerhet, men upplägget ser lite olika ut beroende på vad du ska använda pengarna till. För billånet är exempelvis det minsta beloppet du kan låna 40 000 kronor, räntan är fast och samma för alla, vilket kan vara fördelaktigt om du inte kan få en lägre ränta på ett vanligt privatlån utan säkerhet.

För ett privatlån utan säkerhet sätts nämligen räntan individuellt, och lånet tar du för andra ändamål, exempelvis renoveringar eller större nödvändiga inköp som möbler eller vitvaror. Du ansöker också om ett privatlån utan säkerhet när du är ute efter att samla dina mindre lån.

Olika ränta för privatlån och billån

Även om det går utmärkt att ta ett privatlån för att finansiera ett bilköp, så är det en bra idé att först se efter om du kan få bättre ränta genom att ansöka om det särskilda billånet, där räntan är fixerad vid 5,35 %. Det krävs inte att du lämnar någon säkerhet för billånet och inga andra krav ställs heller annat än att bilen ska vara registrerad i Sverige. Med billånet måste du dock låna minst 40 000 kronor, så om du är ute efter att köpa en billigare begagnad bil är det ett privatlån du ska ta.

Kundservice via telefon och Messenger

Vill du komma i kontakt med kundservice finns de tillgängliga måndag-fredag 9-17. Du kan både ringa och skicka e-post, men personliga bankärenden kan inte hanteras via mejl. Frågor av det mer generella slaget finns listade på hemsidan där du snabbt kan få hjälp. Som kund har du också tillgång till internetbanken där du kan sköta ärenden elektroniskt.
Om du vill chatta med kundservice kommer du i kontakt med IKANO Bank via Facebook Messenger.

Villkor hos IKANO Bank

För att få ansöka om ett privatlån via IKANO Bank krävs att du:

  • Har en årsinkomst på minst 125 000 kronor
  • Är över 18 år gammal
  • Inte har några betalningsanmärkningar

Vill du ansöka om billån behöver du vara över 20 år gammal, i övrigt gäller samma villkor som för privatlånet.

IKANO Bank har ingen uppläggningsavgift på sina lån. För alla lån tas en kreditupplysning via UC. För Privatlånet sätts räntan individuellt och om du vill låna mer än 200 000 kronor behöver du en medsökande på lånet.
Räntan på privatlånet är som lägst 4,15 % (effektiv ränta 4,23 %) och som högst 15,94 % (effektiv ränta 17,16 %). För billånet är räntan fast på 5,35 %och samma för alla som ansöker.

Återbetalningstiden för lån är mellan 3 och 12 år och du kan som minst låna 10 000 kronor (40 000 kronor för billån) och som mest 350 000 kronor.

Du har ångerrätt i 14 dagar samt möjlighet att återbetala hela lånebeloppet i förtid när du vill.

Sammanfattning

IKANO Bank erbjuder inte så många lånelösningar, men de erbjuder några unika lösningar och gör låneprocessen enkel. Innan du ansöker om ett privatlån kan du använda låneindikatorn för att få en bild över dina förutsättningar att beviljas ett lån. För större lån behöver du ha en medsökande på lånet, vilket även gör att chansen till en lägre ränta på lånet är större, såvida du och din medsökande har goda ekonomiska förutsättningar.

Särskilt billånet som IKANO Bank erbjuder är unikt, då det är ett fasträntelån, vilket betyder att räntan är den samma för alla som tar lånet. Dessutom är räntan så låg att den är fördelaktig för de flesta istället för ett privatlån utan säkerhet för att finansiera ett bilköp. Billånet tas även utan säkerhet, vilket är ovanligt för billån, och innebär att du inte behöver lämna något i pant för lånet utan kan låna till hela beloppet. Dessutom får du köpa vilken bil du vill så länge den är svenskregistrerad.

IKANO Bank har inga uppläggningsavgifter för sina lån och låter dig lösa hela lånet i förtid om du skulle vilja det, oavsett vilken återbetalningstid som bestämts på förhand.

Som en extra trygghet kan du även teckna ett låneskydd när du tar ett av IKANOBanks lån, vilket skyddar dig vid inkomstbortfall som kan drabba dig vid sjukdom eller arbetslöshet. I händelse av dödsfall täcker försäkringen även hela lånesumman.

IKANO Bank erbjuder med andra ord lån utan krav på säkerhet, med schyssta villkor och en smart lösning för billån.

Vidare har du även möjlighet att skaffa ett kreditkort via banken (vilket de rekommenderar ifall du är ute efter mindre lån än 10 000 kronor), som kommer utan årsavgift och ger dig möjlighet till delbetalning på köp, reseförsäkring, betalskydd och andra förmåner.

Till skillnad mot många andra banker kan du även öppna ett sparkonto med ränta hos IKANO Bank, eller tre rättare sagt. Beroende på hur din ekonomi ser ut och vilken typ av sparande du föredrar finns det tre olika alternativ av sparkonton att välja på. Gemensamt för dem alla är dock att de erbjuder dig ränta på dina sparade pengar.

 

Ansök om lån hos IKANO Bank