Låninformation

Med ett privatlån från ICA Banken kan du låna till vad du vill – renovering, en resa, nya vitvaror till köket eller för att samla andra lån och krediter i ett och samma privatlån.

Åldersgräns: 18 år
Ansök med BankID: Ja
Utbetalning: 3 - 5 dagar
Direktutbetalning: Nej
Betalningsanm. ok: Nej
Uppläggningsavgift: 0 kr
Utan UC: Nej
Fakturaavgift: 0 kr

Fördelar med Ica-banken

  • Prisvärt privatlån
  • Möjlighet till lång löptid
  • Möjlighet till lån på upp till 500 000 kronor
  • Flera olika produkter – privatlån, kreditkort och försäkringar
  • Enkel hemsida som gör det lätt att hitta information om priser, avgifter och villkor

Nackdelar med Ica-banklen

  • Höga krav på låntagaren
  • Betalningsanmärkningar godtas inte

Ansök online

Det är enkelt att ansöka om ett lån genom ICA Banken. På Icabanken.se finns det smidiga formulär där du anger lånebelopp och lånetid. För att överhuvudtaget kunna skicka en ansökan måste du intyga att du är över 18 år gammal, har en fast inkomst och att du inte har några betalningsanmärkningar. Du måste även ange din genomsnittliga månadsinkomst på formuläret. ICA Banken erbjuder möjligheten att ange en medsökande till lånet. När två personer söker lånet så ökar sannolikheten att lånet blir beviljat.

Egenskaper

 • Bank ID

ICA Banken privatlån

Att ta ett privatlån blir vanligare och vanligare idag. Privatlånet går att använda till vad som helst, från att bekosta lyxiga resor till att täcka oväntade utgifter och kostnader. ICA Banken erbjuder privatlån utan säkerhet med fördelaktiga villkor och bra ränta.

Det tillkommer ingen uppläggningsavgift men det finns en avgift för pappersavi. Denna avgift ligger på 35 kronor men du kan enkelt bli av med den genom att välja autogiro eller faktura via Kivra.

ICA Banken ränta

När du väl har skickat in din låneansökan så utför ICA Banken en kreditkontroll genom ett kreditupplysningsföretag. De får då information om din ekonomiska situation och ifall du har betalningsanmärkningar eller ett skuldkonto hos Kronofogden. När ICA Banken väl har fått all denna information så skickar de ett låneerbjudande till dig. Räntan sätts baserat på information från kreditupplysningen samt hur mycket du vill låna och hur lång lånetid du valt.

Lan med lag ranta
Layer_7.png

ICA Banken låneskydd

ICA Banken erbjuder även möjlighet att försäkra sitt lån med ett låneskydd. Detta skydd hjälper dig betala ditt lån om du skulle bli av med din inkomst. Månadspremien för låneskyddet är baserat på hur stort lån du har tagit och vill kunna täcka. Genom låneskyddet kan du se till att ditt lån alltid betalas av, även om något skulle hända med din inkomst.

ICA Banken kundtjänst

ICA Banken har en chattrobot man kan ställa enkla och allmänna frågor och bankens tjänster och erbjudanden. Roboten finns tillgänglig dygnet runt.

Om robotens hjälp inte är tillräcklig kannan förstås kontakta ICA Bankens bemannade kundtjänst. De finns att nå över telefon vardagar.

Kontakt ICA Banken

 • Telefon: 033-474790

Öppettider

 • Måndag – fredag: 08-20
 • Lördag och söndag: 10-16

Omdöme

ICA Banken erbjuder en rad banktjänster – däribland privatlån. Privatlånet har konkurrenskraftiga villkor, men relativt höga krav på låntagaren. Man måste tjäna minst en viss summa varje år (180 000 kronor), man får inte ha några betalningsanmärkningar och man måste vara folkbokförd i Sverige.

Eftersom kraven är högre än hos många andra banker kan ICA Banken erbjuda lite bättre ränta än en bank som erbjuder privatlån till personer med betalningsanmärkningar eller med lägre inkomstkrav.

ICA Banken är numera en bank som erbjuder en helhetslösning när det kommer till ekonomi. Man kan samla alla sina banktjänster hos ICA Banken.

 

Hur ansöker jag om lån hos ICA Banken?

  • 1. Klicka på ANSÖK NU för att komma direkt till ICA Bankens hemsida
  • 2. Fyll i hur mycket du vill låna och under hur lång tid
  • 3. Fyll i dina kontaktuppgifter och skicka in din ansökan
ANSÖK NU  
 
 

Vanliga frågor och svar om ICA Banken

Har ICA Banken lån utan säkerhet?
Vilka avgifter tar ICA Banken ut när man tar ett privatlån?
Kan man ta lån hos ICA Banken om man har betalningsanmärkningar?
Får man ansöka om privatlån med medlåntagare hos ICA Banken?