Handelsbanken

Idag är Handelsbanken utan tvekan en av de absolut största bankerna i hela Norden och de har kontor i både Sverige, Norge, Storbritannien och Nederländerna, för att nämna några. Som stor universalbank erbjuder Handelsbanken idag många olika finansiella tjänster för både privatpersoner och företag. Bland annat erbjuds investment banking, placering på aktie- och räntemarknad och olika personförsäkringar.

FÖRDELAR FÖR DIG

  • Högst kreditbetyg i Norden
  • Support dygnet runt
  • Råd utifrån dina behov

Hur började allt?

Förutom moderbolaget Handelsbanken ingår även andra filialer som dotterbolagen Handelsbanken Fonder, Handelsbanken Finans och Handelsbanken Liv. I över 100 år har banken växt och blivit lite av en framgångshistoria, men hur började allt egentligen?

Det första kontoret öppnades i Gamla Stan så tidigt som 1871. Bankens karriär tog rejäl fart och under de kommande 50 åren expanderade de och öppnade nya kontor. Längst vägen slog man sig även ihop med andra banker och det namn vi idag känner igen så väl grundades – Svenska Handelsbanken, ett namn banken haft sedan 1919.

Långt senare, 1969, hamnade Handelsbanken i något av en kris. Man bestämde sig då för att avsätta den dåvarande verkställande direktören och istället fick banklegendaren Jan Wallander ta över posten. Under den här tiden var Jan Wallander en skicklig direktör för den stora banken Sundsvallsbanken. Vad som gjort Wallander så framgångsrik på Sundsvallsbanken var att han riktade bankens fokus på en nära kundkontakt, något som gjort banken så omåttligt populär. Genom att introducera samma tankesätt och prioriteringar till Handelsbanken skedde samma framgångar här. För att kunna ha den nära kundrelationen var det tvunget för banken att kunna ta stora beslut på egen hand, något som till en början var en utmaning men som så småningom skördade stora framgångar. Tack vare Wallanders skickliga styrande av banken klarade de sig igenom den stora krisen under 90-talet. Att ta sig igenom bankkrisen öppnade upp för nya möjligheter och Handelsbanken började köpa upp flera andra banker, bland annat i grannländerna. Ytterligare 25 år har gått och ännu anses Handelsbanken vara en av de mer stabila bankerna i landet.

Produkter och tjänster

Som stor universalbank erbjuder Handelsbanken idag många olika tjänster, både för privatpersoner och företag. Förutom traditionella företagstjänster erbjuder banken andra finansiella tjänster som bland annat finansiering, trading, personförsäkringar och fonder.

Privatlån och krediter

För den som behöver ta ett privatlån finns goda möjligheter hos Handelsbanken som i dagsläget erbjuder både privatlån, kort- och kontokredit samt bil- och fritidslån. För dig som är intresserad av ett privatlån kan du välja både med och utan säkerhet. Handelsbanken kan ge svar inom ett dygn om du väljer att ta privatlån utan säkerhet. Som mest kan du ta ett privatlån på 150 000 kronor. Det går även bra att privatlån med bestämmelser och villkor som är helt skräddarsydda utifrån dina egna behov och preferenser. Du kan till exempel välja att använda dig av något värdefullt som en säkerhet, exempelvis bostad, båt eller andra fordon.

Ska du köpa ett nytt fordon? Handelsbanken erbjuder smarta bil- och fritidslån där du har möjlighet att ta ett lån på 80 % av fordonets/objektets värde. Du kan då även använda själva fordonet som säkerhetsinsats. Här finns inga krav på att du ska köpa ett fordon från en särskild leverantör eller varumärke.

Den tredje av Handelsbankens tjänster är kort- och kontokredit, en lösning för dig som behöver ett större ekonomiskt svängrum. Med kortet ””Allkort Kredit”” kan du få 45 dagars kredit helt räntefritt, du kan sedan betala i avbetalningar.

Bostadslån

Förutom privatlån och kredit kan du som kund hos Handelsbanken ta ett bostadslån. Eftersom alla har olika förutsättningar och behov erbjuder banken olika lösningar som kan passa. Du kan exempelvis hitta bra lån om du ska köpa nytt och andra typer av lån om du ska flytta till en fastighet i utlandet. Kom även ihåg att Handelsbanken har ett låneskydd, en trygghet eftersom du blir försäkrad om att du alltid har möjlighet att betala av bolånet.

Pension och försäkring

Att framtidsspara är viktigt och Handelsbanken erbjuder bra lösningar inom pension och försäkring. Du har möjlighet att välja mellan olika fonder och försäkringar, bland annat liv-, vård- och sjuk- och olycksförsäkringar.
Säkra barn och barnbarnens framtid
Skapa en ekonomisk trygghet till dina barn eller barnbarn genom att öppna ett sparkonto hos Handelsbanken. Med olika smarta konton där du som kund har möjlighet att månadsspara kan summan snabbt växa sig stor. Sätter du in 500 kronor i månaden är den efter 15 år 90 000 kronor, en bra buffert.

Ansök om lån hos Handelsbanken