Fast inkomst och lån

När du funderar på att ansöka om lån bör du ha i åtanke om att din inkomst kommer att spela in. Långivaren baserar till stor del sitt beslut på din månadsinkomst. Detta för att de ska känna sig säkra på att du kan betala, men också för att ge dig den bästa chansen till återbetalning och en god ekonomisk situation.

LÅT BANKERNA TÄVLA OM DIG

LånLågRänta är en oberoende jämförelsesajt som snabbt hjälper dig att hitta ett bra lån med låg ränta och villkor som passar för just dig och dina krav.

Visa långivare
 • icon

  1. VÄLJ LÅNEBELOPP

  Låna 500 000kr – utan säkerhet!

 • icon

  2. GRATIS JÄMFÖRELSE

  Från de största långivarna!

 • icon

  3. VÄLJ LÅNGIVARE

  Ränta från 3,25 % – snabba svar!

Fast inkomst för beviljade lån

Funderar du på att ansöka om lån? En långivare vill alltid att du som låntagare ska kunna betala tillbaka lånet till dem utan att det blir ekonomiskt svårt för dig. Därför lägger de stor vikt vid hur hög din inkomst är samt att du har en fast sådan som inkommer varje månad. I princip alla långivare, och utan undantag alla banker, kräver att låntagaren har en fast inkomst att luta sig mot om de ska bli beviljade ett lån.

Om du skulle hamna i situationen att du förlorar din inkomst eller att den minskar uppstår som du förstår problem. Minskar inkomsten kan du be om ändrad ränta och villkor. Förlorar du den och får problem med betalningarna kan det bästa alternativet vara att låta långivaren sälja det du lämnat i säkerhet till dem.